Wat het betekent om mentaal sterk te zijn

Wat het betekent om mentaal sterk te zijn

Elk verhaal dat begint met “In mijn tijd …” zal ongetwijfeld leiden tot een lezing over hoe zwaar oudere generaties het vroeger hadden. De meeste grootouders en overgrootouders die vandaag leven, hebben waarschijnlijk ten minste één oorlog en één grote economische crisis doorgemaakt, vaak overleefd door pure wil en vastberadenheid om de sterke mensen te worden die ze nu zijn. Maar wat betekent het echt om een ​​’sterke persoonlijkheid’ te hebben? Onderzoekers keken naar de impact van drie belangrijke eigenschappen die sinds de jaren zeventig het onderwerp zijn geweest van talrijke studies: Inzet, Beheersing en Uitdaging.

De studie onthuld dat iemands vermogen om met een traumatische gebeurtenis of ontbering om te gaan een kwestie van perceptie is: volgens de onderzoekers hebben sterkee individuen drie essentiële eigenschappen ontwikkeld die hen niet alleen toestaan om moeilijke ervaringen te overleven, maar in feite hen daarna te laten gedijen:

Inzet: Mensen met een sterke persoonlijkheid verbinden zich tot elke taak die ze op zich nemen, hoe klein ook. Ze hebben een gevoel van doel, of het nu gaat om werk, familie, gemeenschap of een specifieke ambitie.

Beheersing: Sterke individuen handelen met intentie. In plaats van zichzelf te zien als slachtoffers van hun omstandigheden, achtergrond of lot, zijn ze proactief. Ze geloven dat ze de macht hebben om hun leven ten goede te veranderen.

Uitdaging: Bij een tegenslag beschouwen sterke individuen deze moeilijke omstandigheden als tijdelijk. De enige constante in het leven is verandering, dus hoewel dingen nu misschien moeilijk zijn, geloven ze dat ze uiteindelijk beter zullen worden. Een obstakel is slechts een uitdaging om te overwinnen, en hoewel het hun vaardigheden en emotionele standvastigheid aanzienlijk kan testen, zullen ze uiteindelijk sterker en wijzer uitkomen.

Bijvoorbeeld:
* Als ze niet slagen voor een taak of doel, zegt 38% van de sterke individuen (tegen 2% van de niet-sterke groep) dat het hen alleen maar motiveert om harder te proberen en het de volgende keer beter te doen.
* Wanneer een plan dat ze hebben opgesteld faalt, beschouwt 36% van de sterke individuen (tegenover 2% van de niet-sterke groep) het als een kans om een ​​nieuw en beter plan te maken.
* Wanneer een project op het werk wordt gegeven dat buiten hun comfortzone ligt, ziet 49% van de sterke individuen (versus 5% van de niet-sterke groep) het als een kans om iets nieuws te leren en hun vaardigheden uit te breiden.
* 44% van de sterke individuen (versus 6% van de niet-sterke groep) omhelst verandering en het onbekende.
* 44% van de sterke individuen (tegen 4% van de niet-sterke groep) zijn in staat om iets leuks te vinden in de meest alledaagse taken.
* 63% van de sterke individuen (versus 11% van de niet-sterke groep) zullen zich vasthouden aan een doel, zelfs als ze geen onmiddellijke vooruitgang zien van hun inspanningen.

De studie geeft ook aan dat een sterke persoonlijkheid een positieve invloed kan hebben op de fysieke gezondheid van een individu en het potentieel voor succes. Bijvoorbeeld:
* 62% van de sterke individuen (versus 35% van de niet-sterke groep) had topcijfers op school.
* 69% van de sterke individuen (versus 26% van de niet-sterke groep) behoren tot de toppresteerders op het werk.
* 60% van de sterke individuen (versus 11% van de niet-sterke groep) zijn zeer tevreden met hun baan.
* 71% van de sterke individuen (versus 23% van de niet-sterke groep) neemt minder dan 4 ziektedagen in een jaar.

Dit vind je misschien ook leuk