Dameshygiëneboxen: vergeten of genegeerd?

Dameshygiëneboxen: vergeten of genegeerd?

Laatst geüpdatet op maart 26, 2024 by Redactie

Een verzorgde, schone sanitaire ruimte is het visitekaartje voor jouw bedrijf. Het is bijna een cliché, maar het is absoluut waar. Organisaties zijn zich er inmiddels van bewust dat een schone toiletruimte belangrijk is voor een goede indruk. Hierdoor zijn de sanitaire omstandigheden de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. Maar het kan beter. Het is misschien een gevoelig onderwerp, maar het ontbreken van hygiëneboxen voor sanitair afval van dames komt nog steeds erg vaak voor. En dat leidt soms tot vervelende situaties.

Hygiënische oplossingen voor vrouwelijke toiletbezoekers

Uit onderzoek blijkt dat 65% van de mensen zich ergert aan een smerig toilet terwijl 62% zich irriteert aan een vieze geur. Maar ook het ontbreken van toiletpapier of een handdoek wordt als vervelend ervaren. Onder de dames wordt vooral geklaagd over het ontbreken van een hygiënebox. Vrouwelijke medewerkers en bezoekers willen graag op discrete wijze hun maandverband of tampon deponeren in een daarvoor bestemde afvalbak. Is deze niet aanwezig, dan loop je de kans dat de dames hun afval doorspoelen met verstoppingen tot gevolg. Met het plaatsen van een hygiënebox voorkom je dus veel problemen.

Discrete afvalbakken en dispensers

Er zijn vele mogelijkheden om de vrouwelijke bezoekers tegemoet te komen. Dameshygiëneboxen zijn er namelijk in alle soorten en maten. Er zijn afvalbakken die je gewoon op de vloer achter het toilet kunt zetten. Hangende exemplaren zijn praktisch omdat de vloer vrij blijft en deze makkelijker schoon te houden is. Daarnaast zijn er dispensers voor hygiënezakjes, waardoor het afval reukvrij en hygiënisch in de afvalbak kan worden gedeponeerd. Geurzakjes zorgen voor een frisse geur. Je biedt jouw bezoekers daarnaast voortreffelijke service door een automaat voor de verkoop van tampons of damesverband te plaatsen in de sanitaire ruimtes voor vrouwen.

Mooi hoeft niet duur te zijn

Dispensers zijn erg praktisch. Zeepdispensers, toiletpapierdispensers en handdoekdispensers zorgen voor een opgeruimde en verzorgde sfeer. Ze zijn daarnaast bijzonder hygiënisch en ontmoedigen overmatig gebruik. Een bijpassende hygiënebox vormt absoluut geen storend element in de kleine ruimte. Zeker niet als je kijkt naar de prachtige uitstraling van Satino Black dispensers. Deze hebben een luxe uitstraling door hun design, zijn makkelijk schoon te houden en zijn door hun zwarte kleurechte eyecatchers. Hetzelfde geldt voor de Satino Smart lijn. Het brede assortiment witte dispensers past in elk interieur en is net als zijn broertje Satino Black gemaakt van gerecycled ABS. De boxen van Satino hebben een hygiënisch verantwoorde kanteldeksel en zijn geschikt voor wandmontage.

Bruikleenconstructie en service

Schaf je een hygiënebox aan, dan dien je zelf te zorgen voor het onderhoud. Landelijke hygiënespecialist TOPP biedt echter een interessante service, waarbij je geen omkijken meer heeft naar zo’n box. Volgens de met jouw afgesproken frequentie worden de hygiëneboxen geleegd en gereinigd. De boxen hoef je niet aan te schaffen, maar je krijgt ze in bruikleen. Voor deze service inclusief het gebruik betaal je een bedrag per box per week. Zo komt zo’n mooie Satino Black of Satino Smart hygiënebox eenvoudig binnen handbereik!

Dit vind je misschien ook leuk