De eigentijdse eethoek

Laatst geüpdatet op februari 27, 2024 by Redactie

De eethoek is een belangrijk onderdeel van ons interieur. De eethoek van tegenwoordig komt in vele vormen. Het is een centraal punt waar we met familie en vrienden samenkomen. Van een romantisch diner tot gezellig borrelen met vrienden. Wij geven je graag wat meer inspiratie over hoe jij de eethoek tot een gezellige plek kunt vormen!

De ronde eetkamertafel

Helemaal van nu! De ronde eetkamertafel zien we in steeds meer interieurs, maar waarom is de ronde eetkamertafel nou zo populair? Het is vooral een stuk gezelliger. Een ronde tafel zorgt er namelijk voor dat je met iedereen in contact staat. Daarnaast breekt het met de hoekige vormen van het interieur, wat zorgt voor een fijne sfeer. Een ronde eetkamertafel plaats je ook niet zo snel tegen de wand aan, waardoor het breekt met de traditionele indeling. Doordat de tafel los in de ruimte wordt geplaatst geeft het ook een ruimtelijk gevoel. Het wordt een uitnodigende plek in de ruimte waar je met samenkomt met familie en vrienden.

ronde eetkamertafel

Verrassende en elegante designs

Iedere eetkamertafel is weer anders. Tegenwoordig zie je veel verschillende en verrassende designs in de woonwinkels voorbij komen. Van afgeronde hoeken tot speelse tafelpoten. Wat je tegenwoordig veel ziet is de combinatie van metalen onderstel met een houten blad, maar dan wel met een slank en elegant design. Plaats hier een mooie set eetkamerstoelen bij of kies voor combinatie met een eetkamerbank. Met de vele mogelijke designs eetkamerstoelen en tafels, creëer jij een eigentijdse eethoek dat helemaal aansluit op jouw stijl en interieur.

De ontbijtbar

Een fijne plek waar in de keuken waar je makkelijk aanschuift. De ontbijtbar is al jaren populair. Niet alleen om ‘s ochtends je kopje koffie te drinken en te ontbijten, maar ook om gezellig bij te komen zitten wanneer de ander aan het koken is. De leefkeuken heeft hiermee een andere betekenis gekregen. Heb je geen ruimte voor een grote eetkamertafel in de keuken, dan is een ontbijtbar met barkrukken keuken een mooie oplossing. Het wordt een gezellig, centraal verzamelpunt in het huis. Nog een voordeel: er loopt ook niemand in de weg wanneer je staat te koken!

Een multifunctionele bartafel

Wat dacht je van een bartafel als vervanging van de traditionele eetkamertafel? Het geeft een hele andere dynamiek aan jouw interieur door het hoogteverschil. Een bartafel heeft ook een ruimtelijk effect, doordat het meer van de grond af komt. Daarnaast is een bartafel multifunctioneel inzetbaar. Denk maar eens aan een gezellige borrel op de zaterdagavond met vrienden of verzamelplek op een verjaardag. Je hoeft ook niet bang te zijn voor te weinig zitplaatsen, want je kunt er ook prima bij staan!

Dit vind je misschien ook leuk