De meest voorkomende bh struggles bij vrouwen met volle borsten: Zo los je ze op!

De meest voorkomende bh struggles bij vrouwen met volle borsten: Zo los je ze op!

by Redactie

Laatst geüpdatet op augustus 2, 2022 by Redactie

Het eerste waar je naar uitkijkt aan het einde van de dag, is het uittrekken van een pijnlijke beha, vooral tijdens de warmere dagen. Een beha met de perfecte fit lijkt nog niet zo ver weg met deze vier tips van PrimaDonna.

Insnijdende cups

Dit beha-probleem wordt ook wel quadriboob genoemd en wordt veroorzaakt door het dragen van een te kleine cupmaat. Tip: Draag een grotere cupmaat. Als je het gevoel hebt dat de beha niet strak genoeg zit kun je een kleinere omtrekmaat proberen.

Pijnlijke schouders

Het rugpand zorgt voor maar liefst 80% van de ondersteuning van de beha en lifting van de borsten. Als het rugpand niet goed aansluit moeten de beha-bandjes het werk overnemen wat weer voor pijnlijke schouders zorgt. Tip: Draag een beha met een kleinere omtrekmaat.

Lees ook: Hoe kan ik mijn perfecte bh-maat vinden?

Prikkende beugels

Het vervelendste dat kan gebeuren tijdens een ontdekkingsexcursie in een warm vakantieland zijn prikkende beha-beugels. Dit probleem wijst vaak op een versleten beha of het dragen van de verkeerde maat. Bij een te kleine cupmaat zitten de beugels niet ver genoeg naar achter, waardoor deze gaan drukken op het borstweefsel. Tip: Draag een beha met een grotere cupmaat.

Twee verschillende borsten

Geen enkele vrouw heeft identieke borsten en dit verschil kan ongemakkelijk aanvoelen tijdens het dragen van de verkeerde beha. Een beha zal ten alle tijden moeten worden afgesteld op de grootste borst.
Tip: Vul de ruimte in de cup van de kleinere borst in met een gel cup of draag een beha zonder voorgevormde cups. Deze vormt zich flexibel naar de grootte van de borsten.

Minder stevige borsten

Met ouderdom of zwangerschap komen minder stevige borsten mee. Verschillende typen beha’s creëeren verschillende silhouetten. Tip: Indien je een comfortabele snit wilt draag dan een beha met beugel. Indien je gaat voor een mooie decolleté draag dan een beha met tulpsnit.

Dit vind je misschien ook leuk