De mooiste plekken in de Alpen

De mooiste plekken in de Alpen

Laatst geüpdatet op maart 21, 2024 by Redactie

Er zijn van die plekken in Europa die je eigenlijk niet aan je neus voorbij mag laten gaan. Zo is dat ook met de Alpen. De oppervlakte van dit Europese gebergte bedraagt ruim 200.000 km², ligt verspreid over 8 verschillende landen en is de ideale plek om je vakantie door te brengen.

Kamperen in de Alpen kun je op diverse plekken doen, daarom hebben wij een aantal bijzondere bestemmingen verzameld waar jij een plek kunt boeken op een camping van bijvoorbeeld Roan.nl. Je zult er absoluut de tijd van je leven hebben!

Een trektocht in de Duitse Alpen

De Duitse Alpen brengen een ongekende diversiteit teweeg aan landschappen. Enerzijds torenen de Alpen hoog uit boven boerendorpjes en anderzijds worden ze weerspiegeld in de talloze heldere meren in Duitsland. De Duitse Alpen zijn een uitstekende plek om te wandelen of een trektocht te maken. Dit kan bijvoorbeeld in de buurt van de Königssee.

Klimmen in de Franse Alpen

Ben je een fanatieke sporter en houd je wel van een uitdaging? Kies dan voor een vakantie in de Franse Alpen. In de Franse Alpen kun je talloze beklimmingen maken. Een pittige uitdaging is de Mont du Chat met een lengte van 11,3 kilometer en maar liefst 1.293 klimpunten. Verder is het zuiden van de Col du Galibier een heerlijke plek om te verblijven.

Prachtige uitzichten vanaf de Zwitserse Alpen

Bij de Zwitserse Alpen kun je kennis maken met de hoogste toppen van Europa. Maak eens een rit met de De Mont Blanc Express die je een schitterend uitzicht geeft op de gletsjer van de Mont Blanc. Lago Maggiore is een fijne plek om te vertoeven en behoort absoluut tot de mooiste plekken, dichtbij de Zwitserse Alpen.

Of je nu gaat wandelen, fietsen of klimmen, de Alpen bieden genoeg mogelijkheden. Het is de ideale vakantiebestemming voor jou als vrouw!

Dit vind je misschien ook leuk