De nieuwste zelfhulpboeken

De nieuwste zelfhulpboeken

In de zoektocht naar jezelf en naar antwoorden op verschillende vragen van het leven, zijn zelfhulpboeken een goede aanvulling. We zetten hier de nieuwste exemplaren op een rij, die nu in de winkel liggen of binnenkort uitkomen.

De diamant in jezelf De diamant in jezelf
Wie ben je en wat wil je? Het zijn vragen die we vaak te horen krijgen en waar velen geen antwoord op weten. In De diamant in jezelf neemt Gangaji je mee op het spirituele pad om deze, en vele andere, vragen te beantwoorden. Gangaji brengt in haar boek de waarheid helder aan het licht. Zo kan je stapje voor stapje jouw rusteloze geest stilzetten. Dit geeft je de kracht en de mogelijkheid om de stralende diamant die je bent, te kunnen zijn in het Nu.

In De diamant in jezelf worden veel antwoorden gezocht en vragen beantwoord. De belangrijkste thema’s die in het boek aan bod komen zijn:
De ontdekking naar wie je werkelijk bent: wie ben je en wat wil je?
Hoe je het denken kunt overstijgen om dichterbij je gevoel te komen: hoe kom je dichter bij begrip en stilte?
De knoop van het lijden ontwarren: wat veroorzaakt lijden en hoe genees je ervan?
Kiezen voor vrede: hoe kom je uit de slachtofferrol en vind je vrijheid?
€ 20,00

Altijd in het NuAltijd in het Nu
Heb jij een hond zich ooit druk zien maken over wat een ander van hem vindt? Of een kat over wat er nog allemaal moet gebeuren in zijn mandje? Dieren genieten gewoon van het moment, ze kijken niet terug en ze kijken niet vooruit. Kortom: ze zijn altijd in het Nu, en we kunnen daarin nog veel van hen leren! In Altijd in het Nu laat Eckhart Tolle zien hoe dieren ons kunnen inspireren in onze spirituele ontwikkeling. Laat je raken door de prachtige en ontroerende illustraties van Patrick McDonnell. Een cadeau voor een ieder die meer in het Nu wil leven.

Dit cadeauboekje van Eckhart Tolle is voor dierenliefhebbers en huisdierbezitters en gaat over honden, katten maar ook vogels. Lees bijvoorbeeld:
Hoe dieren 100% aanwezig zijn in het Nu
Waar je op kunt letten als je meer rust wil ervaren
Dat kijken naar planten en dieren je iets kan leren over volle overgave
€ 15,00

Je kunt je leven helen - affirmatiekaartenJe kunt je leven helen – affirmatiekaarten
Je kunt je leven helen van Louise Hay is een van de eerste en populairste zelfhulpboeken. Wereldwijd vinden miljoenen mensen steun en kracht in de woorden van Louise Hay. Voor wie aan de slag wil met alle inzichten, zijn er nu de Je kunt je leven helen affirmatiekaarten. Iedere kaart bevat een korte affirmatie. Ze helpen je om liefdevol naar jezelf te kijken, goed voor jezelf te zorgen en positieve veranderingen in je leven in gang te zetten. Het doosje en de kaarten zijn prachtig vormgegeven en luxe uitgevoerd. Een écht cadeautje voor jezelf of een dierbare …
€ 20,00

Wat zou Cleopatra doen? Wat zou Cleopatra doen?
Levenslessen van 50 uitzonderlijke vrouwen
Hoe gingen Cleopatra, Koningin Victoria, Aletta Jacobs, Dorothy Parker, Annie M.G. Schmidt en 45 andere heroïsche vrouwen om met dillema’s en uitdagingen waar vrouwen van nu nog steeds dagelijks mee worstelen? Voor jezelf opkomen, wel of geen kinderen nemen, het vinden van een mentor, gedumpt worden, worstelen met je uiterlijk, met roddels omgaan, scheiding en familieruzies: Wat zou Cleopatra doen? staat vol hartverwarmende, grappige en inspirerende verhalen over hoe vrouwen in de geschiedenis, ondanks vaak moeilijke omstandigheden, hun eigen weg gingen en het leven naar hun hand zetten.
Elizabeth Foley is schrijver en redacteur. Beth Coates is uitgever bij Random House. Samen schreven ze eerder Homework for Grown-ups, Advanced Homework for Grown-ups en Homework for Grown-ups Quiz Book. Shakespeare for Grown-ups verscheen in 2014.
€ 22,50

Liefdevol Leven, Leef het leven dat je écht wilt!Liefdevol Leven, Leef het leven dat je écht wilt!
We maken allemaal dingen mee die enorme impact kunnen hebben, zoals (werk)stress, burn- out, relatieproblemen, ontslag, verlies of geweld. De kunst is om deze obstakels en tegenslagen te overwinnen en er sterker uit te komen. Liefdevol leven speelt hierbij een belangrijke rol. Alles begint namelijk bij jou. Door te leven vanuit je hart ben je krachtiger, gelukkiger en waardevoller voor je omgeving.

Liefdevol Leven is zowel de oplossing als de grootste uitdaging voor elke vrouw. In de chaos van het dagelijks leven is het niet altijd makkelijk om jezelf op de eerste plaats te zetten. Het vraagt oefening, maar vooral bewustwording. Dit boek helpt vrouwen inzichten te krijgen en de regie over hun leven te nemen. Schrijfster Sacha Entius neemt je aan de hand van drie inspirerende verhalen van vrouwen mee in de oneindige mogelijkheden van liefdevol leven. Levensverhalen waarin vrouwen vertellen wat zij hebben overwonnen. Én wat zij hebben gedaan om tegenslagen om te buigen naar kracht.
Vanuit haar expertise en ervaring schijnt Sacha haar licht op de verhalen en deelt haar visie. Ook geeft zij handvatten die jou kunnen helpen om zelf liefdevol te leven, dichter bij jezelf te blijven en te groeien naar jouw persoonlijke doel. Zij helpt je om datgene wat niet meer werkt, te vervangen door dingen die wel werken.
€ 17,50
Verschijnt 21 maart 2019

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf.
En inspirerende gids om ook jezelf te worden
Judith Noordzij was als beginnend advocaat succesvol op de Zuidas. Ze had alles waar ze voor gewerkt had en iedereen juichte haar toe. En toen volgde plots een burn-out, op 27-jarige leeftijd. Tijdens haar herstel ontdekte Judith Noordzij beetje bij beetje wat ze zelf eigenlijk wilde. Wat volgde was een sprong in het diepe, haar hart achterna.

Het beste dat je kunt worden is jezelf. Als kind word je al gevraagd wat je later wilt worden. Gek eigenlijk, want een beroep definieert je niet als mens. Daarbovenop moet je de keuze voor een studierichting al maken op een leeftijd waarop je nog niet eens mag stemmen of drinken. Voor je het weet zit je op een universiteit iets te leren wat je op een willekeurige maandag hebt besloten, omdat je die leraar van een bepaald vak leuk vond of omdat je gewoonweg niet zo goed wist wat je wilde worden. Dat overkwam ook Judith Noordzij: na een geweldige studententijd, een leerzame stage en een jaloersmakende baan kreeg ze een burn-out.

Uiteindelijk hing Judith de toga aan de wilgen en geeft nu coaching, inspirerende lezingen, reist het land af met haar Fire to Inspire-events en organiseert burnout breakfasts. En ze leert mensen ontdekken waar ze gelukkig van worden en hoe ze lef kunnen kweken om dat na te jagen. Ongeacht je studie, je omgeving, je eigen angsten en je twijfels. Je komt er wel. In je eigen tijd.

PRIJS: € 17,99
Verschijnt 15 mei

Wat nou als het ook anders kan?Wat nou als het ook anders kan?
Neem de regie over je leven
Hoe zou het zijn om gewoon je verlangens te volgen? Zonder bang te zijn om te falen of veroordeeld te worden door anderen? Hoe zou je leven eruitzien als je je belemmerende overtuigingen kunt loslaten, zonder daarvoor de wereld rond te moeten reizen om jezelf te vinden? Dit zou iedereen zichzelf moeten gunnen, vindt mindsetcoach Janne Schuijn.

Want waarom zou je dromen als je er toch niets mee doet? Wat nou als het ook anders kan? is een praktisch en nuchter boek voor een gelukkiger leven. Janne laat zien hoe ze zelf omgaat met de grootste uitdagingen van het leven en vertelt jou hoe jij dat ook kunt doen. Zonder drama en met humor.
€ 20,99
Wat nou als het ook anders kan? verschijnt op 28 mei 2019.

Dit vind je misschien ook leuk