De nieuwste zelfhulpboeken

De nieuwste zelfhulpboeken

In de zoektocht naar jezelf en naar antwoorden op verschillende vragen van het leven, zijn zelfhulpboeken een goede aanvulling. We zetten hier de nieuwste exemplaren op een rij, die nu in de winkel liggen of binnenkort uitkomen.

Durf te florerenDurf te floreren
We leven in een van de gelukkigste landen ter wereld, maar relatief weinig mensen floreren. Het verschil tussen gelukkig zijn en floreren is belangrijk, want floreren betekent niet alleen dat je je gelukkig voelt, maar ook dat je een betenisvol leven leidt. Net die combinatie zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, productiever bent op je werk en minder kans hebt om in een mentale dip terecht te komen. Alleen maar winst dus. Het goede nieuws is: floreren kun je leren!

In dit inspirerende boek gaat dr. Marijke Schotanus-Dijkstra aan de hand van recent onderzoek op zoek naar het antwoord op vragen als: Waarom worden we ongelukkig als we te veel geluk nastreven? Hoe kan floreren ons helpen om de juiste keuzes te maken? En hoe kun je jouw persoonlijke recept om te floreren op het spoor komen?
Prijs: € 21,99

Wees boos Wijze lessen over de kracht van boosheidWees boos
Wijze lessen over de kracht van boosheid
Mag je boos zijn? Of moet je koste wat kost die emotie onderdrukken? Een perfecte vraag voor de bekendste boeddhist van onze tijd: de Dalai Lama. In dit boek geeft hij zijn visie op boosheid – want ja, soms mag je boos zijn. Het kan een emotie zijn die voortkomt uit compassie en dan is het bruikbare woede. Denk aan een kind dat een kop hete thee wil oppakken: je wordt boos omdat je niet wil dat het kind zich bezeert. Maar als de boosheid voortkomt uit bijvoorbeeld afgunst en het haat veroorzaakt, dan is het destructief en kun je de boosheid beter laten voor wat deze is.

Een klein boekje vol wijze lessen van de Dalai Lama, opgeschreven door Noriyuki Ueda. Wees boos gaat over wat echt belangrijk is in het leven en hoe woede ook een motiverende kracht kan zijn die het negatieve in het positieve kan omzetten
‘Als we woede eenmaal kunnen herkennen – hoe we die vasthouden, uiten, ernaar handelen –, kunnen we die woede omzetten in compassie. Pas dan kunnen we de wereld liefde, vrede en heling brengen.’
Dalai Lama
PRIJS: € 12,99
PRIJS E-BOOK: € 8,99

De BronDe Bron
Bepaal je leven door te veranderen hoe je denkt
Dr. Tara Swart is een neurowetenschapper en is ervan overtuigd dat wij de werking van onze hersenen kunnen veranderen en zo ook onze levens. Zelfhulpboeken zoals The Secret zeggen dat we ons lot zelf kunnen sturen en bepalen door ‘de wet van aantrekkingskracht’. Als we het zweverige en mystieke hiervan wegnemen, blijft er een belangrijke waarheid achter, ondersteund door de neurowetenschap: de meeste dingen in het leven, zoals gezondheid, geluk, rijkdom en liefde, komen inderdaad tot stand door hoe we denken, voelen en handelen.

In haar boek De Bron bundelt Swart de laatste bevindingen van de cognitieve wetenschap én ervaringen uit de praktijk om het geheim van ons brein te ontrafelen.

De Bron van dr. Tara Swart
Prijs € 20,99

Het 6 minuten dagboekHet 6 minuten dagboek
Schrijf jezelf gelukkig in zes minuten per dag! In dit invulboek stelt bestsellerauteur Dominik Spenst je de juiste vragen op het juiste moment. Na een uitleg over hoe positieve psychologie werkt, ga je zelf aan de slag. Met de vragen van Dominik leer je je gedachten op papier te zetten en na te denken over je dag.

Je ontdekt waar je gelukkig van wordt en zo ontstaan er vanzelf positieve gedachtes en nieuwe positieve gewoontes. Ter afsluiting van een week volgen er vragen als: Welk compliment had het meeste effect op jou? Wat zou je meteen gaan doen als je niet bang was om fouten te maken? Na elke maand is er een korte check hoe je je voelt over zaken als: humeur, dankbaarheid, vrienden, familie; of je ontspannen bent, gezond, creatief. Na een jaar blik je terug en zie je het resultaat: je bent gegarandeerd gelukkiger. En het mooiste is: het kost je maar 6 minuten per dag!
* Inspirerend: bomvol quotes van Tony Robbins tot Oprah, van Boeddha tot William Shakespeare en Agatha Christie
* Met uitvoerige uitleg, onderbouwing en voorbeelden van hoe positieve psychologie werkt
* Internationale bestseller: in Duitsland zijn er al meer dan 75.000 exemplaren verkocht
PRIJS: € 16,99

De kunst van herinneringen makenDe kunst van herinneringen maken
Leer hoe je je mooiste momenten kunt koesteren
Wat maakt dat we bepaalde gebeurtenissen voor altijd blijven herinneren? Herinner je nog je eerste kus? De eerste zonnestralen van het jaar? De beste maaltijd die je ooit at? Deze memorabele ervaringen springen erbovenuit omdat ze een belangrijke betekenis hebben of we ze heel intens waarnemen, waardoor ze een groot besef van verwondering en bijzonderheid veroorzaken.

Wat zorgt nu precies voor leuke herinneringen? Waarom kan een liedje, geur of smaak ons terugbrengen naar iets wat we zijn vergeten? Is het mogelijk om te leren hoe we leuke herinneringen kunnen creëren en hoe we die beter kunnen vasthouden?

Meik Wiking geeft in De kunst van herinneringen maken geeft antwoord op de vraag hoe we perfecte momenten kunnen creëren. Die momenten waar het in het leven allemaal om draait.
Prijs €20,99

Het EnneagramHet Enneagram
Een weg naar diepere zelfkennis
Het enneagram is een eeuwenoude methode om tot diepere zelfkennis te komen, die lange tijd mondeling werd doorgegeven en door het basisboek van Richard Rohr en Andreas Ebert in het Westen grote weerklank kreeg. Het onderscheidt negen karaktertypen die je meer inzicht geven in je talenten, je innerlijke barrières en je diepste drijfveren.

Dit basisboek biedt een gedetailleerde en verhelderende beschrijving van de negen karaktertypes. De auteurs gaan bovendien dieper in op hoe deze types zich onderling verhouden en laten zien hoe je het enneagram als wegwijzer in je leven kunt gebruiken.
In het boek is ook de Typetest van Markus Becker opgenomen, waarmee je aan de hand van een concrete vragenlijst kunt bepalen welk type bij jou dominant aanwezig is.
Prijs: € 19,99

Happy in je werkHappy in je werk
Word weer gelukkig in je werk
Carolina Pruis was al jaren niet meer gelukkig in haar werkleven. Als interim-directeur in de mediawereld bestond haar werk vooral uit het doorvoeren van reorganisaties en het ontslaan van mensen. Na het plotselinge overlijden van haar vader kwam het besef dat ze in actie moest komen om zich in een belangrijk deel van het leven weer happy te voelen.

Hoe word je weer gelukkig in je werk? In de zoektocht naar het antwoord besloot Pruis dit stapsgewijs aan te pakken. De stappen die ze heeft gemaakt zijn de basis voor het boek Happy in je werk. Geen ingewikkelde theorieën of holle beweringen, maar een praktisch stappenplan waarmee je ontdekt wie je bent, wat je kunt, wat je eigenlijk wilt en hoe je dat werkgeluk uiteindelijk weer vindt. Dit verhaal is een persoonlijk en eerlijk verhaal van één van de topvrouwen van Nederland.

Carolina Pruis is al bijna 20 jaar actief als interim-directeur en zij heeft bij meer dan 25 bedrijven gewerkt. Ze werkte o.a. als directeur bij Voetbal International en Pink Ribbon en was CEO van reclamebureau vdbj en distributiebedrijf Aldipress. Eerder schreef zij het boek Vrouw op de apenrots, 61 lessen van een zakenvrouw in een mannenwereld. Ze geeft lezingen en workshops over het thema Vrouwelijk Leiderschap.
Happy in je werk | Carolina Pruis | Prijs: € 20,=

Practical MagicPractical Magic
Jouw introductie in de wereld van magie
Dit boek is de perfecte basis voor iedereen die nieuwsgierig is naar moderne magie. Wat zijn aura’s en wat kan je er aan aflezen? Wat vertellen je dromen je, en hoe kunnen kruiden of kristallen je helpen?
Van spirituele feesten tot spreuken, van handlezen tot tarotkaarten: ontdek hoe je moderne magie in het dagelijks leven een plek kunt geven en hoe je er inzicht door kunt krijgen. Met prachtige fullcolour illustraties is Practical Magic echt een must have.

PRIJS: € 17,99
PRIJS E-BOOK: € 10,99

 

 

De lessen van Ubuntu: de Afrikaanse filosofie voor een gelukkig levenDe lessen van Ubuntu: de Afrikaanse filosofie voor een gelukkig leven
Op 8 oktober 2019 verschijnt bij HarperCollins Holland ‘De lessen van Ubuntu’ van Mungi Ngomane. Als kleindochter van Nobelprijswinnaar en aartsbisschop Desmond Tutu had Mungi dagelijks te maken met de levensfilosofie uit de regenboognatie van haar grootvader. In haar nieuwe boek geeft ze de wijsheden van Desmond Tutu en van diens vriend Nelson Mandela aan ons door.

Het woord ‘Ubuntu’ komt uit het Xhosa, een taal uit de Afrikaanse Oost-Kaap, en betekent dat iedereen met elkaar is verbonden. Het is de filosofie die Zuid-Afrika helpt te genezen van de wonden uit het verleden. De wijsheid van Ubuntu – luisteren, tolerantie, het goede in mensen zien en de bereidheid om te vergeven – kan ons helpen om de relaties met onze partners, vrienden, familie en collega’s te verbeteren, te versterken en te helen.

Een Afrikaans gezegde luidt: ‘Wijzen bouwen bruggen, dwazen bouwen muren.’ Dus hoe leren we, in een tijd waarin mensen steeds meer van elkaar vervreemden, om bruggen te bouwen? Ubuntu is hierop het antwoord.

Mungi Ngomane
Mungi Ngomane is de kleindochter van Desmond Tutu en beschermheilige van de Tutu Foundation. Mungi werkt voor verschillende mensenrechtenorganisaties, met name op het gebied van vluchtelingenbescherming en gelijke rechten voor vrouwen en meisjes.Ze studeerde Internationale Studies en Diplomatieke Betrekkingen in Londen en woont tegenwoordig in Nashville.

‘De lessen van Ubuntu’ is een tijdloze en inspirerende cadeau-uitgave, fullcolour geïllustreerd. Het boek verschijnt dit najaar in meer dan tien landen wereldwijd.
Prijzen : paperback € 19,99/e-book € 12,99

De gezondheidsrevolutieDe gezondheidsrevolutie
Een ontstekingsremmende levenstijl in 5 stappen
Maria Borelius was 52, maar voelde zich 80. Ze had last van haar rug, was humeurig en haar energie leek te zijn verdwenen. Met een achtergrond als wetenschapsjournalist besloot ze te onderzoeken wat er te doen was om haar malaise aan te pakken en haar oude zelf te worden.
Ze sprak met specialisten over de hele wereld en onderzocht de feiten over veroudering en gezondheid vanuit verschillende medische disciplines, waardoor puzzelstukjes van voedseldeskundigen, fysiologen, genetici en psychologen bij elkaar werden gebracht.

Wat was het geheim? Het enige woord dat ze steeds hoorde van experts was ‘ontsteking’ en de sleutel lag in het nemen van eenvoudige stappen om het te verminderen. Zo ontstond De gezondheidsrevolutie met het ontstekingsremmende vijfstappenplan, dat Maria het ‘Bliss-principe’ noemt.
Maria begon haar dieet en manier van leven te veranderen, want het draait niet alleen om voeding maar ook om beweging, rust, dankbaarheid en het verminderen van stress. Hiermee transformeerde ze haar leven, gemoedstoestand en figuur.
Op haar 58e was haar muffin-topbuik verdwenen en voelde ze zich even energiek en gelukkig als vroeger. In haar boek deelt ze het geheim om je gelukkige, kalme zelf te herontdekken, inclusief recepten en praktische tips.

PRIJS: € 22.50
Verschijnt 7 oktober

Dit vind je misschien ook leuk

Door op de site te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren", dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten