De nieuwste zelfhulpboeken

De nieuwste zelfhulpboeken

In de zoektocht naar jezelf en naar antwoorden op verschillende vragen van het leven, zijn zelfhulpboeken een goede aanvulling. We zetten hier de nieuwste exemplaren op een rij, die nu in de winkel liggen of binnenkort uitkomen.

Wees lief voor jezelfWees lief voor jezelf
Elke dag een affirmatie
Louise Hay, de koningin van de zelfhulpboeken, inspireerde met haar werk miljoenen mensen over de hele wereld. In 2017 is ze op negentigjarige leeftijd in haar slaap overleden. Ter ere van haar leven zijn haar mooiste affirmaties gebundeld in dit boek: voor elke dag een affirmatie, zodat je het hele jaar de wijsheden van de grande dame bij de hand hebt.

Een manier om van jezelf te (leren) houden, je omgeving en van het leven. Jij hebt de regie over je eigen leven. Je kunt elke dag, zelfs elk moment, beginnen met deze positieve bekrachtigingen.
PRIJS: € 17,99

 

 

De leefstijlgids tegen somberheidDe leefstijlgids tegen somberheid
Praktische wetenschap om uit je dal te komen
Meer dan een miljoen Nederlanders hebben weleens last van somberheidsklachten. Een groot deel daarvan gebruikt daar medicijnen tegen, terwijl die vaak niet werken of vervelende bijwerkingen geven. Tegelijkertijd worden de wachtlijsten in de zorg steeds langer en de behandelingen korter. Maar er is hoop. Op 15 februari verschijnt De leefstijlgids tegen somberheid: een praktische gids om uit je dal te komen.

Gelukkig is er toenemend wetenschappelijk bewijs dat leefstijlveranderingen milde depressieve klachten kunnen tegengaan of zelfs kunnen voorkomen. Door meer aandacht te geven aan verschillende levensgebieden kun je zowel je lichamelijke als je mentale gezondheid verbeteren.

De leefstijlgids tegen somberheid toont aan de hand van de meest recente wetenschappelijke inzichten aan hoe leefstijlveranderingen invloed hebben op je gemoedstoestand. Door middel van handige tools, aansprekende voorbeelden en ervaringen uit de praktijk, vormt het boek een praktische gids om uit je dal te komen.

Bjarne Timonen (1983) is gezondheidszorgpsycholoog. Hij treedt regelmatig als expert op in de media over het onderwerp leefstijl en psychologie, onder meer voor de VPRO. In zijn dagelijkse werk als psycholoog behandelt hij mensen met zowel therapeutische technieken als praktische leefstijlvaardigheden.
Prijs: € 20,-

Ik verzamel moed Ik verzamel moed
Voor iedereen die soms bang is
en zijn grenzen wil verleggen

Het moed-verzamel-boekje is voor alle soorten moed geschikt, ook als je zeer veel moed nodig hebt, bij serieuze angst bijvoorbeeld. Wil je af van paniekaanvallen of aanhoudende angst, dan helpt maar één ding: moedig zijn en doen wat je niet durft. Dit boekje helpt daarbij!

Ik verzamel moed is gemaakt voor mensen die zichzelf te bang vinden. Voor mensen die moedig genoeg zijn om de strijd aan te gaan met hun angst. Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel lees je iets over de achtergrond van angst. In het tweede deel kun je aan de slag. Het tweede deel bestaat uit nu nog lege bladzijden waar jij je moedige acties op gaat schrijven. Je kunt zo precies zien waar je mee bezig bent en bovendien heb je een mooi overzicht van alle moedige dingen die je al hebt gedaan.
Prijs: 17,99

De dolle lamaDe dolle lama
Wijze lessen in lama-karma
Spiritueel leider de dolle lama laat je in dit grappige én leerzame boek zien wat lama-karma is. Met zijn lessen over compassie, discipline, hoop, mindfulness en ‘kauditatie’ (een vorm van kauwen en meditatie) leer je hoe je je innerlijke rust vindt en om kunt gaan met alledaagse problemen.

Bomvol spirituele wijsheden en illustraties is De dolle lama zowel hilarisch als nuttig. Voor iedereen die dol is op lama’s en zelfreflectie.
PRIJS: € 12,99

 

 

 

Morning MedicineMorning Medicine
In 2017 maakt Angélique Heijligers haar allergrootste droom waar: ze gaat wonen en werken in LA. Maar alles achterlaten en verhuizen naar de andere kant van de wereld betekende ook afscheid nemen van alles wat vertrouwd en dierbaar was, momenten van eenzaamheid en soms ook heimwee. Dat alles bij elkaar bleek de trigger voor een sombere periode waarin ze opzag tegen het begin van een nieuwe dag. Om zichzelf daaruit te halen ontwikkelde ze een ochtendritueel, dat werkte als een medicijn. Het hielp Angélique om weer de lichte kant van het leven te zien en volop te genieten van het leven van haar droom.

Met het zevendaagse ochtendritueel van Morning Medicine is contact maken met jezelf het eerste wat je ’s ochtends doet. Vervolgens verbind je jezelf met de unieke waarden van de ochtend: met nieuwe ogen naar de wereld kijken, een heldere geest, hoop, een nieuw begin. Want zolang je zelf heel goed weet wie je bent en waar je met je leven naartoe wilt, blijf je verankerd met jouw eigen realiteit. Voordat je wordt meegetrokken in de waan van de dag, besteed je eerst tijd en aandacht aan jezelf, je lichaam en mindset en maak je contact met de natuur.
Morning Medicine verschijnt 19 maart 2019.
Prijs € 17,99

De dr. Ludidi vastenmethodeDe dr. Ludidi vastenmethode
Intermittent fasting: verantwoord vasten voor iedereen
Victoria Koblenko doet het, net als Hugh Jackman en Jennifer Lopez. Je hoort er veel over, maar wat houdt het nu eigenlijk in, dat intermittent fasting? Is dit het zoveelste nieuwe dieet? En is het niet ongezond?

In De dr. Ludidi vastenmethode legt Samefko Ludidi, een gepromoveerd voedingswetenschapper die deze methode al jaren zelf toepast, duidelijk uit wat intermittent fasting nu precies inhoudt en hoe je het zelf kunt toepassen in je leven. Want het is veel meer dan wéér een nieuw dieet. De basis is gezond(er) te leren eten en letten op regelmaat en timing. Dit alles wordt wetenschappelijk onderbouwd, inclusief een onderzoek dat dr. Samefko Ludidi speciaal uitvoerde voor zijn vastenmethode.
Hij laat je zien dat vasten geen kwelling hoeft te zijn, maar eigenlijk heel gemakkelijk is en ontkracht hardnekkige voedselfabels als: ‘Is ontbijt echt de belangrijkste maaltijd van de dag?’. Ook kun je concreet aan de slag met zijn schema’s en recepten uit het boek. Of je nu van 9 tot 5 op kantoor zit of een fanatieke sporter bent: dr. Ludidi heeft voor elk type een invulling die bij jou past!
PRIJS: € 20,00
Verschijnt 1 april

Hulp bij trauma in de kindertijdHulp bij trauma in de kindertijd
Veel kinderen maken in hun jeugd één of meer schokkende gebeurtenissen mee. Meestal verwerken ze deze ervaringen, maar als dit niet zo is dan kunnen ze traumaklachten ontwikkelen. Het opvoeden en begeleiden van getraumatiseerde kinderen vraagt veel energie en is niet altijd gemakkelijk. Tegelijkertijd geeft het voldoening als het kind herstelt van de gevolgen van nare ervaringen en het leven weer kan oppakken.

In Hulp bij trauma in de kindertijd leest u wat trauma is, wat de gevolgen zijn en wat u als opvoeder kunt doen om uw kind te helpen. Het boek is samengesteld op basis van klinische praktijkervaring en recente wetenschappelijke kennis. Het biedt praktische suggesties om de dagelijkse opvoedstress te verminderen en het herstel van uw kind te bevorderen. Ook leerkrachten en professionals in de
jeugdhulpverlening kunnen er hun voordeel mee doen.
Prijs: € 17,99

Dit vind je misschien ook leuk