Deze 6 factoren hebben invloed op de tevredenheid van je baan

Deze 6 factoren hebben invloed op de tevredenheid van je baan

Laatst geüpdatet op september 16, 2017 by Redactie

We besteden een groot deel van ons leven op het werk, dus is het natuurlijk dat ons werk een directe impact heeft op onze kwaliteit van het leven. Wat zorgt voor voldoening op het werk? Waarom zijn sommige werknemers
gelukkiger dan anderen? En hoe kunnen we inspiratie halen uit een aantal van de gelukkigste werknemers ter
wereld? Volgens The Happiness Research Institute zijn er 6 factoren die van invloed zijn op hoe tevreden mensen zijn op het werk. We zetten ze hier op een rij.

Doel
Een gevoel van doel in ons werk heeft een grote impact op onze tevredenheid met het werk. We moeten in staat zijn om de betekenis en het doel te identificeren om geluk te bereiken op het werk.

Leiderschap
Onze managers hebben invloed op alle aspecten van onze werk voorwaarden, van de aard van de specifieke taken tot de algemene cultuur op de werkvloer. Managers hebben dan ook een groot effect op onze tevredenheid met het werk.

Invloed
Het gevoel alsof we in staat zijn om onze arbeidsomstandigheden te beïnvloeden heeft een positief effect op
onze tevredenheid met het werk. Als we kunnen beslissen wanneer, hoe en met wie we onze taak doen, verbetert het
welzijn op het werk.

Resultaten
We kunnen successen groot en klein ervaren, sommigen collectief bereikt en anderen door onszelf. Gemeenschappelijk voor alles is dat ze onze tevredenheid met het werk verbeteren.

Werk/Leven Balans
Onze taak tevredenheid wordt verbeterd wanneer we het gevoel hebben alsof er een evenwicht is tussen de
hoeveelheid werk die we hebben en de tijd die we hebben om het te verwezenlijken. Maar balans heeft ook invloed op een gezonde relatie tussen ons professionele leven en ons privé-leven.

Collega’s
Afgezien van onze naaste familie, zijn onze collega’s vaak de mensen met wie we de meeste tijd besteden. Natuurlijk, hebben de sociale relaties die we ontwikkelen op het werk invloed op ons geluk.

Dit vind je misschien ook leuk