Deze drie gezonde gewoontes zorgen ervoor dat je lekker in je vel zit!

Deze drie gezonde gewoontes zorgen ervoor dat je lekker in je vel zit!

Laatst geüpdatet op april 2, 2024 by Redactie

Heb je de laatste tijd wat meer dipjes of voel je je niet helemaal lekker in je vel? Dat is niet zo gek, gezien de situatie op dit moment. Maar, we gaan niet bij de pakken neerzitten! Je bepaalt namelijk – grotendeels – zelf je humeur en gemoedstoestand en dit begint al wanneer je wakker wordt. Start vandaag nog met wat goede en vooral gezonde gewoontes, die ervoor zorgen dat jij lekker in je vel zit. We geven je alvast wat suggesties om mee te beginnen.

Dagelijks bewegen

Of je nu elke dag een lekker stuk gaat wandelen of dat je om de dag jezelf in het zweet werkt in de sportschool; je moet doen waar jij je lekker bij voelt. Beweging zorgt er niet alleen voor dat we fit blijven, maar ook dat we mentaal gezond blijven. Beiden heb je nodig om lekker in je vel te zitten. Wil je graag beginnen met sporten, maar kun je niet naar de sportschool? Schaf dan simpelweg wat fitness attributen aan waar je makkelijk oefeningen thuis mee kunt doen. Denk hierbij aan gewichten zoals dumbells die ervoor zorgen dat je kracht kunt opbouwen. Gegarandeerd succes om je beter in je vel te voelen!

Lekker en gezond eten

Wie zegt dat gezond eten niet ook heel lekker kan zijn? Iedereen kijkt toch uit naar die lekkere maaltijd tijdens de lunch of het diner? Probeer eens wat nieuwe recepten, ingrediënten en voedselcombinaties uit. Misschien kom je erachter dat je wel heel erg houdt van vis of bepaalde kruiden die je anders nooit had geprobeerd. Door je bezig te houden met het maken van lekker en gezond eten, ben je indirect ook bezig met goed zorgen voor je lichaam.

Veel en kwalitatief goed slapen

Wellicht heb je door de coronatijd en de avonklok gemerkt dat je meer slaap kreeg in de afgelopen periode. En daar is helemaal niets mis mee! Slaap is zo ontzettend belangrijk voor ons lichaam, maar ook voor onze mentale toestand. Zorg dus dat je minimaal acht uur slaap krijgt per nacht. Zo kan je lichaam herstellen en kom je volledig tot rust. Je hebt overdag meer concentratie en focus en zal opkomende problemen beter kunnen handelen. Dit zorgt ook direct weer voor minder stress en een beter humeur. Al met al genoeg redenen om vroeg onder de wol te kruipen!

Dit vind je misschien ook leuk