De Do's & Don'ts van romantische gebaren

De Do’s & Don’ts van romantische gebaren

Laatst geüpdatet op april 18, 2024 by Redactie

Romantische gebaren betekenen voor iedereen wat anders. Voor sommigen is het een eenvoudige kaart of brief. Voor anderen is het een intiem etentje thuis. Net zoals het niet met iedereen wat doet. Er zijn enkele zeer belangrijke zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van een succesvol romantisch gebaar. We zetten hier de do’s & don’ts op een rij.

Lees ook: 5 dingen die hij echt van je wil (maar misschien niet onthult)

De Don’ts

Wees niet cliché

Voordat je een romantisch gebaar probeert te plannen en te maken, vraag jezelf af “Is wat ik doe cliché?” Als je niet zeker weet hoe je dit kunt peilen, volgt hier een tip: doe alsof je gebaar van genegenheid succesvol is uitgevoerd. Wanneer je partner je handeling aan zijn of haar vrienden gaat vertellen, wat zal hun reactie dan zijn?

Geef niet te snel teveel

Als het gaat om het geven van een romantisch cadeau, is timing net zo belangrijk als het cadeau zelf.
Een veelgemaakte fout die nieuwe stellen maken, is te veel geven – van zowel zichzelf als hun geld. Natuurlijk is er een tijd en plaats voor horloges en spontane uitjes, maar houd je cadeaus in het begin klein, schattig en attent.

Doe niet aan over-sexting

Degene die zei “je kunt nooit teveel van het goede krijgen” is kennelijk geen overdreven ijverige sexter tegengekomen. Zoals alle geneugten van het leven, des te vaker en roekelozer je aan sexting doet, des te sneller het zijn verleidelijke, spontane charme verliest. Echter, als je eenmaal de kunst van sexting onder de knie hebt, zullen al je verleidelijke teksten zeker goed worden ontvangen.

De Do’s

Denk aan het verleden

Elk uur dat je met je partner doorbrengt, biedt talloze mogelijkheden om genegenheid te tonen, en we verliezen vaak uit het oog hoe gemakkelijk het is om iemands hart te verwarmen. Als je al een tijdje samen bent, denk dan eens aan de schattige gebaren die je bij het begin van je relatie vaak tegenkomt en herleef ze nog een keer. Dit lijkt in het begin misschien wat geforceerd en zelfs onnatuurlijk, maar onderschat nooit de kracht van nostalgie.

Neem een stap terug

Als je het nog niet weet, niet alle romantische gebaren impliceren seks. Als je partner een oude vriend heeft die hij al jaren niet heeft gezien, probeer dan een verrassingsbezoek te organiseren. Als een band die hij leuk vindt naar de stad komt, verras hem dan met tickets. De meest succesvolle relaties zijn ook de meest onbaatzuchtige.

Lees ook: Tips voor een romantische avond bij je thuis

Onthoudt kleine dingen

Hoe langer we een relatie met iemand hebben, hoe meer we van ze weten – en vergeet alles wat ze over ons weten. Graaf diep en probeer een eerder genoemde interesse van je partner – een maaltijd, film, plaats, lied of zelfs een quote – te herinneren en een cadeau of een date eromheen te bouwen. Wanneer je hoort “Hoe kun je dat in vredesnaam nog weten?” kun je het beschouwen als een teken van goed werk.

Dit vind je misschien ook leuk