Dream on: 10 herkenbare dromen

Dream on: 10 herkenbare dromen

Laatst geüpdatet op april 4, 2019 by Redactie

Er zijn genoeg bedden waar je heerlijk in kunt wegdromen. Laten we het daarom eens over dromen hebben. Iedereen doet het, maar vaak onthoud je ze niet. Er is een aantal dromen die veel voorkomen. We lichten de 10 meest voorkomende uit en vertellen je wat ze betekenen. Herken je bijvoorbeeld dat je denkt te vallen, of dat je tanden uit je mond vallen? Veel mensen hebben dat wel eens gedroomd. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Schrijf het op!
Dromen komen vrijwel altijd voort uit iets waar je bewust of onbewust in je hoofd mee bezig bent. Dat kan werk zijn, liefde, familie, noem maar op… Wat ook leuk is, is een dromendagboek beginnen. Schrijf wanneer je wakker wordt direct op wat je gedroomd hebt. Zo weet je waar je hersenen zich mee bezighouden, zowel bewust als onbewust. Wat ook leuk is, is notitieboekjes bedrukken en op die manier omvormen tot een echt dromendagboek. Leuk om bijvoorbeeld uit te delen als relatiegeschenk of om te verkopen.

Wat dromen we het meest?
Maar even to the point: wat zijn nu de meest voorkomende dromen en wat betekenen ze? Zeker weten dat je er een of een paar van herkent!

– Te laat komen op een belangrijke afspraak
Je hebt te veel hooi op de vork genomen. Dromen dat je te laat komt bij iets belangrijks betekent over het algemeen dat je moeite hebt om de controle te behouden over alles wat je moet doen. Misschien tijd om een stapje terug te doen?

– Vallen
Velen hebben wel eens gedroomd dat ze ergens vanaf vallen. Soms schrik je daar wakker van. Het betekent dat je de controle dreigt te verliezen of dat je ergens aan vasthoudt wat je eigenlijk zou moeten loslaten.

– Je tanden vallen eruit
Heb je dat wel eens gedroomd? Dat heeft met onzekerheid te maken. Waarschijnlijk heb je ergens twijfels over, vaak over jezelf. Of het nu gaat om iets wat je denkt niet te kunnen of over iets nieuws, zoals een nieuw kapsel.

– Je bent op zee
Wanneer je in je dromen op het water bent, heeft dat vaak met je emoties te maken. Bij helder water heb je je gevoelens en emoties vaak wel op de rit. Is het water troebel, dan kun je misschien niet altijd even goed omgaan met je gevoelens.

– Iets doen met een beroemdheid
Heb je in dromenland met een beroemdheid rondgehangen? Dan kan het zijn dat je je aan deze persoon verwant voelt, bijvoorbeeld door gemeenschappelijke eigenschappen. Het kan ook zijn dat je dan juist zoals diegene wílt zijn.

– Je bent naakt
Naakt zijn in je droom staat voor kwetsbaarheid. Deze dromen komen vaak voor wanneer je een grote verandering doormaakt (verhuizen, nieuwe liefde, andere baan…).

– Je kunt vliegen
Eigenlijk is dit het tegenovergestelde van vallen. Dingen gaan zoals je dat wilt en je voelt je vrij. Niemand kan jou iets maken.

– Je wordt achtervolgd
Dit is een echte droom voor uitstellers. Je krijgt op den duur stress van iets wat je moet doen, maar steeds voor je uitschuift. Dat gaat je letterlijk achtervolgen.

– Onvoorbereid naar een examen gaan
Bij examens worden veel mensen nerveus, logisch. Maar nerveus kun je ook van andere dingen worden. Die stress kan dit soort dromen veroorzaken. Het kan overigens ook betekenen dat je eraan herinnerd wordt om in het nu te leven en gelukkig te zijn.

– Gevangen/vastzitten
Waarschijnlijk voel je je wanneer je dit droomt in het echte leven ‘gevangen’ of opgejaagd. Dat kan door stress komen, wanneer je ergens maar niet uitkomt. Dat kan in je werk zijn of bijvoorbeeld in je relatie.

Dit vind je misschien ook leuk