Rococo Serve_04Het onlangs geïntroduceerde innovatief drankje Baileys Chocolat Luxe waarbij echte Belgische chocolade is gemixt met alcohol, presenteert drie cocktails met échte chocolade, whisky en extra’s. De eerste is de Rococo serve, een creatie van culinair alchemisten Bompas & Parr uit Engeland. Daarnaast heeft Baileys Chocolat Luxe twee cocktails gecreëerd met likeurexpert Missy Flynn uit Londen: Chocolat Black Forrest en Chocolat Mint. Perfect voor de feestelijke maand!
Rococo Serve_04Rococo serve
Bij de ‘Rococo serve’ behoudt Baileys Chocolat Luxe het evenwicht tussen échte Belgische chocolade, krachtige room en zachte whisky. Wanneer de drank door het ijs gekoeld wordt, ontstaat er een gemarmerd patroon aan de oppervlakte waardoor de rijke chocoladelikeur wordt omgetoverd in een lichter gekleurde drank met een sierlijk Rococo-motief.

Ingrediënten:
– 50ml Baileys Chocolat Luxe
– ijs
– 1 framboos als garnituur

Instructies:
Neem een Rococo Baileys (langstelig) glas, voeg ijs toe, en giet hier langzaam de Baileys Chocolate Luxe over.
Werk af met een framboos op een geparelde sier-pen
ChocolatBlackForestChocolat Black Forrest
Bij de ‘Chocolat Black Forrest’ brengt de toevoeging van een scheutje kersenlikeur extra verwennerij. De smaak lijkt op die van het geliefde dessert Zwarte Woud Gateau. Doordat er geen ijs wordt toegevoegd, is deze cocktail een droom voor chocoladeliefhebbers; met elk slokje worden de smaakpapillen geprikkeld door een explosie van rijke cacaosmaak.

Ingrediënten:
– 50ml Baileys Chocolat Luxe
– 5ml kersenlikeur

Instructies:
Shake en serveer in kort cocktailglas vanuit een grote kom. Geen ijs toevoegen
ChocolatMintChocolat Mint
De tweede creatie van likeurexpert Missy Flynn is de zachte en verleidelijke ‘Chocolat Mint’, ontworpen als de ultieme traktatie na het diner. Verse muntblaadjes in de ijsblokjes geven de drank een verfrissende smaak. De zintuigen worden verleid met munt omringd door heerlijke chocoladesmaak.

Ingrediënten:
– 50ml Baileys Chocolat Luxe
– verse muntblaadjes ingevroren in ijsblokjes

Instructies:
Shaken met ijs en direct serveren in een laag cocktailglas
Serveer met pure mint chocolaatjesDit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter