Echte of krokodillentranen? Psychopaten weten het verschil misschien niet

Echte of krokodillentranen? Psychopaten weten het verschil misschien niet

Laatst geüpdatet op augustus 8, 2018 by Redactie

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat mensen met veel psychopathische eigenschappen moeite hebben om te vertellen wanneer iemand oprecht bang of boos is, gebaseerd op gezichtsuitdrukkingen van mensen. Het onderzoek betrof deelnemers die foto’s bekeken van gezichten die verschillende emoties uitdrukken. Sommige gezichten toonden echte emoties en anderen deden alsof.

De hoofdonderzoeker zei dat de resultaten toonden dat mensen met een hoog niveau van psychopathische eigenschappen niet op dezelfde manier reageren op echte emoties als de meeste mensen.

“Voor de meeste mensen, als we iemand zien die echt boos is, voel je je rot voor hen en motiveert het je om hen te helpen,” zei de onderzoeker. “Mensen die erg hoog scoren op het psychopathiespectrum tonen deze reactie niet.”

“We ontdekten dat mensen met een hoog niveau van psychopathische eigenschappen zich niet slechter voelen voor iemand die oprecht boos is dan iemand die het doet alsof.” Ze lijken ook problemen te hebben om te vertellen of het om een ​​echt of nep gevoel is. Als resultaat zijn ze lang niet zo gewillig om iemand te helpen die oprecht leed vertoont als de meeste mensen. ”

Interessant is dat deze problemen bij het reageren op de emoties van andere mensen alleen voor mensen zijn die verdrietig of bang zijn.

“Voor andere emoties, zoals woede, walging en blijheid, hadden mensen met hoge psychopathie geen problemen om te vertellen of iemand deed alsof.” De resultaten waren heel specifiek voor uitingen van leed.”

Dit vind je misschien ook leuk