Eenvoudige stappen om je gelukkige plek te vinden

Eenvoudige stappen om je gelukkige plek te vinden

Naarmate we ouder worden, raken we verdwaald in de eindeloze cirkel van werken – slapen – werken – uitgaan – slapen – werken. We vergeten wonderen en opwinding, we vergeten onze gelukkige plek. Maak je geen zorgen, jij bent niet de enige. We moeten er daarom zo nu en dan aan worden herinnerd dat er prachtige plekken zijn die op ons wachten. De beste manier om onszelf aan al het moois te herinneren is door onze gelukkige plek te bezoeken. Hiervoor hoeven we nergens naar toe. Onze gelukkige plek is in onze gedachten. Hoe vindt je die gelukkige plek?

1. Als je snel afgeleid bent, ga dan ergens zonder afleiding (zet je telefoon, tv, computer uit) en maak het jezelf gemakkelijk.

2. Sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling.

3. Tel 5 ademhalingen uit en begin met het scannen van je lichaam; voel je tenen, knieën, benen, romp, handen, vingers, schouders, nek, mond, ogen, hoofd.

4. Nadat je je bewust bent van je hele lichaam, haal diep adem en ontspan het met je langzame uitademing; doe dit 3 keer en elke keer meer en meer ontspannen.

5. Stel je een tuin en een fontein in het midden van de tuin voor; probeer naar het water te luisteren, probeer de natuur te ruiken, probeer het gras onder je tenen te voelen.

6. Je bent hier veilig; er is niets dat je mogelijk pijn kan doen.

7. Verken de tuin; kom in de buurt van de fontein, voel het materiaal waar het van gemaakt is – voel je vrij om je heilige tuin te leren kennen.

8. Kijk in het water en vraag jezelf af: “Hoe ziet mijn dromenland eruit?”

9. Stel je voor dat het water verandert in je dromenland; alles wat je ooit wilde was daarbinnen – ontdek het, voel het, ervaar het.

10. Laat jezelf gewoon genieten van deze plek; volledig vrij worden om te doen wat je maar wilt.

11. Na een paar minuten is het tijd om terug te gaan naar je heilige tuin.

12. Concentreer je nogmaals op je ademhaling en tel terug van 5 naar 1; op 1 begin je vingers en tenen te bewegen. Welkom terug.

Dit vind je misschien ook leuk