Einde van de zomer schoonmaaktips voor buiten

Einde van de zomer schoonmaaktips voor buiten

Als de zomer afloopt, is het een goed moment om de resterende aangename weerdagen te gebruiken om buitenruimtes, meubels en gereedschappen te reinigen voor de komende maanden, en om de levensduur van de producten te verlengen. We hebben hier 5 reinigingstips om naadloos over te stappen naar de winter.

1. Elektrisch gereedschap en grasmaaier – Door de grasmaaier en andere gemotoriseerde gereedschappen schoon te houden, verleng je de levensduur en zorg je voor optimale prestaties. Gebruik een stevige spons of microvezeldoek om gedroogde modder, gras en vuil van de machine, de messen en de onderkant te verwijderen. Als je een grasmaaier hebt, leeg deze dan zodat de overgebleven benzine niet oud en vuil wordt, wat de carburateur kan beschadigen.

2. Balkon, terras en tuin – Veeg eerst het gebied om los puin, grasresten, vuil en bladeren te verwijderen. Verwijder vervolgens achtergebleven vuil en vlekken van je balkon of terras met een dweil en een emmer heet water, vermengd met afwasmiddel.

3. Terrasmeubilair – Een eenvoudige manier om vervuild terrasmeubilair en speelsets voor kinderen te reinigen, is om een schrobborstel te gebruiken met een sopje van allesreiniger of afwasmiddel.

4. Tuingereedschap – Verwijder aangekoekt vuil van een seizoen van wieden en tuinieren om roestophoping te voorkomen en gereedschappen droog te houden en klaar te maken voor de volgende lente. Katoenen handschoenen kunnen in de wasmachine worden gegooid en aan de lucht worden gedroogd. De gedroogde modder van leren handschoenen afkrabben en hun wasinstructies controleren voordat ze met de hand worden gewassen.

5. Garagevloer – Verwijder vuil, grasresten en afval dat zich in de zomer in je garage heeft opgehoopt.

De tijd nemen om zomergereedschappen en buitenruimtes schoon te maken, helpt om de voorjaarsschoonmaak en -voorbereiding van volgend jaar minder stressvol en tijdrovend te maken.

Dit vind je misschien ook leuk