Etiquette voor dames

Etiquette voor dames

Hoe dienen vrouwen met klasse zich in deze moderne tijd te gedragen? Hieronder enkele etiquette tips voor goede manieren die de samenleving prettiger maken.

Over kleding
De gouden regel is: toon nooit teveel borsten, been, billen, make-up en hoge hakken in één. Dat ligt er te dik bovenop. Er is niet veel verboden bij kleding, maar draag geen T-shirts met teksten als “bitch”, “hot babe”, en meer van dat soort teksten. Draag ook geen versleten jeans of andere versleten kleding. Voor je de deur verlaat bekijk je kleding kritisch in de spiegel, zorg ervoor dat je er netjes, verzorgd uitziet en niet als een ordinair type.

Over niet komen opdagen
Niet komen opdagen voor een afspraak is een van de vervelendste ervaringen die een man je kan aandoen. Sta een half uur vertraging toe, het moet trouwens niet te vaak gebeuren, maar één keer kan acceptabel zijn. Je kunt even bellen om te vragen of er soms wat aan de hand is, maar mooier zou zijn als hij jou belt. Neemt hij de telefoon niet op, verlaat dan de zaak. Komt er geen reactie meer van zijn kant, hou het dan bij een waardig zwijgen en vergeet deze man.

Over een one night stand
Een one night stand kan verleidelijk zijn, maar laat vaak een nare bijsmaak achter. Er zijn veel risico’s aan verbonden, zowel voor de veiligheid als voor de gezondheid. Zorg dat je altijd een condoom bij je hebt zodat je niet in de verleiding komt het zonder te doen. Het is veiliger hem bij jou thuis uit te nodigen dan om met hem mee te gaan. Als hij bij jou is kan je hem makkelijker de deur uitzetten. Als je bij hem bent en je wilt naar huis, sluip dan het huis uit als hij nog slaapt. Laat een aardig briefje achter met of zonder telefoonnummer.

Over de eerste nacht
De eerste keer dat je een nacht bij je vriendje blijft slapen is er een om te onthouden. Doe het dus niet te snel, maar ook niet te laat. De derde afspraak is oké. Neem je tandenborstel, make up, schoon ondergoed en condooms mee.

Over liefde op het werk
Veel liefdes ontstaan op het werk, maar het is riskant. Er zal worden geroddeld. Maak het pas kenbaar als je zeker bent van je zaak en check vooraf of je er niet voor kunt worden ontslagen.

Over overspel
Overspel komt eigenlijk niet voor bij een vrouw met klasse, dus bezin eer gij begint. Kan je geen weerstand aan de verleiding bieden, houd het dan voor jezelf en vertel het aan niemand. Doe het voorzichtig, wis e-mails en sms berichten. Wis de lijst gebelde en ontvangen nummers. Verscheur bonnen die je niet kunt verklaren. Geheimen en leugens zijn slopend, dus vraag je af of het allemaal wel de moeite waard is. Als jij de andere vrouw bent wordt niet te verliefd, een gebonden man verlaat zelden zijn echtgenote en eventuele kinderen.

Tips
Zorg voor de juiste tafelmanieren. Schreeuw in het openbaar niet door je mobiele telefoon, ook niet tegen mensen op straat trouwens. Spuug niet op straat. Rook op straat geen sigaret. Doe je sigaret uit in een asbak.

Dit vind je misschien ook leuk