Europa's eerste onderwaterrestaurant opent deuren in Noorwegen

Europa’s eerste onderwaterrestaurant opent deuren in Noorwegen

Het eerste onderwaterrestaurant van Europa heeft onlangs zijn deuren geopend in Lindesnes, Zuid-Noorwegen. Restaurant “Under” ligt op vijf meter onder de zeespiegel, en stelt je bloot aan de
wonderen onder de zee. Het is niet alleen het eerste onderwaterrestaurant van Europa, maar ook ’s werelds grootste met zitplaatsen voor 100 gasten.

Gelegen op het meest zuidelijke punt van de Noorse kustlijn, waar de zeestormen uit het noorden en het zuiden samenkomen, bevindt het project zich op een unieke samenvloeiing. De 34 meter lange monolithische vorm van het gebouw, half verzonken in de zee, breekt het oppervlak van het water en ligt vijf meter lager op de zeebodem. De structuur is ontworpen om volledig te integreren in zijn mariene omgeving in de loop van de tijd. Met de dikke betonnen muren die tegen de rotsachtige kustlijn liggen, is de structuur gebouwd om druk en schokken te weerstaan ​​van de ruige zeecondities. Net als een verzonken periscoop biedt het massieve raam van het restaurant uitzicht op de zeebodem terwijl het gedurende de seizoenen en wisselende weersomstandigheden verandert.

De eetzaal wordt beschermd door een halve meter dikke betonnen muren. De culinaire focus ligt op het creëren van een verfijnde culinaire ervaring op basis van lokale producten van hoge kwaliteit, met speciale aandacht voor duurzame flora en fauna.

Dit bericht bekijken op Instagram

A taste of Under – by @ellitsgaard_diaries 📷 @martinepetra

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

Dit bericht bekijken op Instagram

A taste of Under – by @ellitsgaard_diaries 📷 @martinepetra

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

Restaurant “Under”
Bålyveien 48, 4521 Lindesnes
Dichtstbijzijnde airport Kjevik, Kristiansand

Dit vind je misschien ook leuk