De fashionkleuren van deze herfst en winter

De fashionkleuren van deze herfst en winter

Laatst geüpdatet op september 23, 2017 by Redactie

Hoewel we in de zomerse maanden vaker lichtere en felle kleuren dragen en in de winterse maanden vaker warme, donkere kleuren, kent elk seizoen, elk jaar een eigen kleurenpalet. De kleuren die we elk seizoen dragen worden jaarlijks voorspelt door de wereldberoemde autoriteit op het gebied van kleur: Pantone. Zowel ontwerpers, producenten als retailers, maken gebruik van deze voorspelde kleuren, al dan niet op een andere wijze. We laten je hier dan ook de populairste kleuren van deze herfst en winter zien, zodat je hiermee rekening kunt houden als je een nieuwe outfit aanschaft.

Voor het herfst/winter 2016 seizoen heeft het verlangen naar rust, kracht en optimisme geleid tot een kleurenpalet dat geïnspireerd is door blauwe tinten. Blauwe lucht staat voor standvastigheid omdat we die altijd zien. Naast blauw zijn aardetinten zoals grijs, klei en warm taupe, en levendige kleuren zoals rood, roze, groen en mosterd, te zien in diverse collecties. Deze kleuren wijken af van de meer typische herfst tinten, omdat de onrust in de wereld om ons heen, zorgt voor een behoefte aan meer rustgevende kleuren. Grijze tinten geven bijvoorbeeld een gevoel van stabiliteit, rode tinten wekken vertrouwen en warmte op, terwijl de rozeachtige paarse tinten en pittig mosterd een exotisch tintje suggereren.

Waar je ook voor kiest, een dames jurk mag ook dit seizoen natuurlijk niet in je garderobe ontbreken. McGregor heeft bijvoorbeeld een grote collectie vrouwelijke jurken, met modellen die je aan kunt van een dagje kantoor tot een avondje uit. Ook laat het merk in de nieuwe herfst- en wintercollectie verschillende kleuren rood en verschillende tinten blauw, naast gebroken wit, havergeel en lichtgrijs zien, waarbij het accent ligt op natuurlijke kleuren. Er wordt dus goed ingespeeld op de fashionkleuren van dit seizoen. De collectie van McGregor combineert dit seizoen tijdloze klassiekers met een moderne twist, die beïnvloed zijn door het stadse leven van Manhatten New York. We zien ruimvallende, lange cardigans, mooie gebreide truien, klassieke jurken, rokken en hippe jumpsuits, natuurlijk in de kleuren van dit moment!

Dit vind je misschien ook leuk