Fleur je tuin op met deze tips

Fleur je tuin op met deze tips

Laatst geüpdatet op maart 14, 2019 by Redactie

Het voorjaar staat voor de deur, en nu is het de perfecte tijd om je tuin op te fleuren voor de aankomende warme dagen. Wat is nou heerlijker dan na een lange winter weer buiten te zitten? Het toevoegen van nieuwe elementen is een geweldige manier om de tuin weer nieuw leven in te blazen.
Wil je een mooie omgeving creëren zonder veel geld uit te geven? Hier zijn enkele manieren om je tuin op te fleuren zonder er veel tijd aan de besteden en veel geld uit te geven. Of het nu is door oude items een nieuwe look te geven of kleine dingen aan te schaffen zoals bloempotten, sierkussens of planten.

Voeg accessoires toe
Met tuinaccessoires kan je direct kleur en persoonlijkheid toevoegen. Heb je tuinstoelen en -banken? Probeer wat felgekleurde tuinkussens en plaids toe te voegen om wat levendigheid te creëren. Kijk eens naar de Madison kussen collectie 2019, die enorm groot is en veel verschillende kleur thema’s en een breed scala aan afmetingen heeft. Zien de bomen er nog wat kaal uit? Probeer wat vogelhuisjes op te hangen om de vogels te helpen en tegelijkertijd extra kleur toe te voegen. Lantaarns, kaarsen en decoratieve elementen zijn ook verkrijgbaar in veel kleuren, vormen en maten en zijn ideaal voor het toevoegen van extra heldere accenten aan alle kale stukken van je tuin.

Voeg kleurrijke planten en bloemen toe
De meest voor de hand liggende manier om kleur toe te voegen aan je tuin, is door eenvoudigweg meer soorten bloemen en planten toe te voegen. Er zijn nu al vele kleurrijke planten verkrijgbaar zoals, viooltjes, petunia’s, madeliefjes, hortensia’s en meer. Heldere en levendige kleuren verlevendigen elke tuin of balkon.

Schaf kleurrijke potten aan
Houdt je de kleur van je planten en bloemen liever neutraal? Schaf dan kleurrijke potten aan. Deze zijn ideaal voor de tuin, omdat ze lichte accenten toevoegen zowel in de zomer als de rest van het jaar. Gebruik de potten om een centraal punt in je tuin te creëren.

Geef bestaand meubilair een nieuw leven
Een likje verf en een frisse kleur is een goede manier om je tuin nieuw leven in te blazen, of het nu gaat om de hekken, terrasplanken of tuinmeubilair. Je kunt ook naar de kringloop gaan, op marktplaats zoeken of zelf op de dagen van grof vuil zoeken naar tweedehands tuinmeubilair mocht je deze nog niet hebben.

Hang een knusse hangmat op
Voor degenen die graag ontspannen, hang een kleurrijke hangmat op je terras of tussen een paar stevige bomen in je tuin. Het is een perfecte plek om te dutten, te zonnen of een boek te lezen op een mooie dag.

Dit vind je misschien ook leuk