Gemeenschappelijke angsten die mensen die willen adopteren hebben

Gemeenschappelijke angsten die mensen die willen adopteren hebben

Het idee van een kind adopteren en mee naar huis nemen om lief te hebben, brengt grote vreugde. De keerzijde: weinig dingen vullen je met zoveel angst. Ouders die willen adopteren ervaren vaak verschillende angsten als ze wachten op hun kindje. Deze gedachten zijn normaal en er zijn genoeg middelen die hulp bieden. Als jij deze angsten hebt, lees dan verder.

Wat als de moeder van gedachten verandert?
Als je bent gekozen door een biologische moeder om de baby te adopteren die ze verwacht, maak je je misschien zorgen dat ze van gedachten zal veranderen. Hoewel dit niet gebruikelijk is, kan het gebeuren. De beste manier om liefdesverdriet te voorkomen is om te werken met een gerenommeerd adoptiebureau die adoptie begeleiding biedt, zodat je zeker weet dat ze de beslissing echt heeft overwogen. Als ze haar gevoelens verkennen en de mogelijkheid krijgt om ze te uiten, is er een kleinere kans op verrassingen later. Een ander voordeel van adoptie begeleiding is dat je de middelen hebt die je nodig hebt als de biologische moeder een ander pad kiest.

Wat als je niet kunt houden van een kind dat niet echt van jou is?
Een van de dingen die de meeste mensen ervan weerhouden te adopteren, is de angst om een kind te nemen waar je niet van kan gaan houden. De angst zal achteraf als volkomen ongegrond lijken. Als je van kinderen houdt, waarom zou je niet van de jouwe houden? En ja, een geadopteerde baby zal net zoveel van jezelf zijn als een baby die jezelf ter wereld hebt gebracht.

Wat als mensen ons veroordelen?
Nieuwsflits – de wereld veroordeelt jou, en iedereen anders, de hele tijd. Het is een natuurlijk feit dat je een mens bent, laat staan een adoptieouder. Dit is een waarheid waar je mee moet leven en negeren wanneer het gebeurt (omdat het zal gebeuren). Heb er plezier mee. Het belangrijkste is om mensen die niets met je leven te maken hebben, geen greintje macht over je te geven.

Wat als ik niet weet hoe ik met mijn kind moet praten over de adoptie?
Als geadopteerde kinderen groter worden, kunnen ze gevoelens van verdriet en verlies ervaren over hun familie, land of cultuur van herkomst, ongeacht hoe oud ze waren toen ze werden geadopteerd en of ze een herinnering hebben aan waar ze zijn geboren. Hoewel deze gevoelens vaak pas op de leeftijd van 7 of 8 beginnen wanneer kinderen hun “denkbrein” gaan gebruiken, zal het veel gemakkelijker zijn om erover te praten als je vanaf het begin open bent geweest over de adoptie. Ontwikkel een familieverhaal en benadruk dat sommige mensen deel gaan uitmaken van een gezin door middel van het huwelijk, anderen door geboorte en anderen door te worden geadopteerd. Als je kind ouder wordt, of als het ouder is als je het adopteert, praat dan over zijn/haar geboortefamilie en -cultuur.

Wat als het kind gedragsproblemen heeft?
Bij oudere geadopteerde kinderen is er meestal de angst voor gedragsproblemen. Adoptieouders
zijn angstig en vragen zich af of ze in staat zullen zijn om met dergelijke problemen om te gaan. Kinderen die in een pleeggezin en in instellingen hebben gewoond, hebben over het algemeen geen gemakkelijk leven gehad. Het is waarschijnlijk dat er gevallen zijn waarin je geduld zal worden beproefd en je grenzen worden getest, totdat er een gevoel van vertrouwen en overtuiging is dat je niet van gedachten verandert en het kind wegstuurt. Als adoptieouder moet je deze uitdagingen aangaan en overwinnen door eenvoudigweg jezelf voor te lichten over de speciale behoeften die zullen ontstaan. Praat met experts, vind ondersteunende diensten in je buurt die jou en je kind zullen helpen. Dit zal je vertrouwen vergroten in je vermogen om dergelijke situaties te behandelen, mochten zij zich voordoen.

Hoe zal de familie reageren?
Een van de angsten die adoptieouders hebben, is de reactie van familie en vrienden op hun beslissing om een ​​kind te adopteren. Familieleden en vrienden kunnen hun zorgen uiten over de vraag of het geadopteerde kind in je gezin zal passen, vooral als het kind uit een ander land komt. Voordat je je kind adopteert, moet je je familie en vrienden duidelijk maken dat je de voor- en nadelen van adoptie hebt afgewogen, en je je zelfverzekerd genoeg voelt om een ouder voor het kind te zijn. Je hoopt nu dat de mensen om je heen je zullen ondersteunen en helpen. Wees erop voorbereid dat sommige mensen misschien uit je leven zullen verdwijnen of niet zullen stoppen met het maken van negatieve opmerkingen over de adoptie en misschien moet je erover denken om ze te laten gaan.

Zoals je kunt zien, kunnen veel van de eerste angsten over adoptie worden opgelost door te lezen, praten en informatie te verzamelen. Het is een levensveranderende beslissing dus het zou vreemd zijn om GEEN angsten te hebben. Kom je angsten onder ogen. Weet dat er bij adoptie altijd onbekende dingen zullen zijn (net zoals als jezelf een kind ter wereld brengt), maar als je verlangen om ouder te zijn door adoptie de angst voor het onbekende overwint, ben je goed op weg.

Dit vind je misschien ook leuk