Heerlijk toeren met de motor: 5 tips

Heerlijk toeren met de motor: 5 tips

Laatst geüpdatet op april 4, 2024 by Redactie

Het voorjaar staat weer voor de deur en de motor mag weer bijna uit de garage tevoorschijn getoverd worden. De heerlijke zonnige dagen zijn bij uitstek geschikt om lekker met de motor te gaan toeren. Met deze tips kun je jezelf vast voorbereiden!

1. Veilig op weg

De motor heeft waarschijnlijk een tijdje in de garage gestaan. Het is dus ook zeker verstandig om alles even goed na te lopen. Controleer de banden en bandenspanning, maar loop ook ketting, remmen en vering even na. Vergeet ook niet om overige veiligheidszaken te checken. Misschien moet je opnieuw je motor verzekeren, of is het wel tijd voor een nieuw pak of een nieuwe helm. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

2. Bereid je voor op lange afstanden

Of je nu door de Ardennen wilt scheuren of gewoon een ritje door Nederland maakt; soms is het gewoon handig om lange afstanden af te kunnen leggen. Heb je lange ritten op de planning staan? Maak je motor dan zo comfortabel mogelijk voor het lange afstand zitten. Een fijn zadel bijvoorbeeld zonder al te veel voorvorming. Of misschien kun je jezelf beter laten informeren over het huren van een tourmotor. Dat zit namelijk net iets comfortabeler voor een lange afstand dan die knalrode sportmotor.

3. Kies het juiste pak

Het juiste pak is van groot belang voor het comfortabel motor rijden. Een te dik pak beschermd misschien goed, maar kan ook ongelooflijk warm zijn in de zomer. Zeker wanneer het asfalt de hitte alleen maar weerkaatst. Heb je alleen nog een dik winterpak hangen, ga dan op zoek naar een goed zomer pak. Houd bij de aanschaf rekening met de soorten ritten die je gaat maken. Voor de korte ritjes heb je natuurlijk weer andere behoeften dan voor de lange ritten.

4. Ga vast plannen

Het is altijd hetzelfde: heb je een weekend vrij om lekker te gaan toeren, dan lijkt iedereen al wat te doen te hebben. Andersom werkt dat precies hetzelfde. Ga dus nu vast aan het plannen met verschillende personen om toffe motor ritjes in de agenda te zetten. Brainstorm ook vast wat over locaties. Misschien wil je met het hele gezin een weekje toeren in de Ardennen, of wil je met een vriendin een weekendje toeren richting Parijs? De speciale ritjes vragen nu eenmaal vaak om wat planning.

5. Doe inspiratie op

De zomer is er nog niet en de regen kan wat deprimerend werken. Ga dus ook vooral vast op onderzoek uit om leuke ritjes te plannen! Vriend Google helpt je maar al te graag.

Dit vind je misschien ook leuk