Hoe houdt je een hondenlijn op de juiste manier vast?

Hoe houdt je een hondenlijn op de juiste manier vast?

De hond een lijn aan doen en gaan wandelen lijkt een simpele taak. Helaas komt het vaak voor dat honden ons meeslepen om ons te brengen waar ze maar willen. En als je de lijn niet goed vasthoudt (bijvoorbeeld om de hand gewikkeld), kan dit leiden tot letsel aan de hand of pols. Goede lijnvaardigheden kunnen je helpen om honden veilig te laten lopen en hen goede lijnmanieren te leren.

Hoe houdt je een riem vast:
Steek je duim door het handvat van de riem. Als je de hond meeneemt voor een wandeling aan een lange lijn, of als je een hond hebt die niet trekt, doe je je hand dicht – en dit is alles wat je moet doen.

Als je de hond een beetje dichter bij je wilt hebben, vouw de lijn een ​​paar keer in je hand totdat je de lengte van de riem hebt die je nodig hebt. Of gebruik een intrekbare lijn. Voor een hond die overmatig opgewonden raakt of die agressief kan worden, geeft een kortere riem je meer controle.

Voor maximale controle en veiligheid, zorg dat de riem uit de onderkant van je hand komt (in de buurt van je pink) wanneer je klaar bent met vouwen.

Als je stopt om met iemand te praten of de hond een pauze geeft, zet dan een voet op de lijn of houd hem vast, met de handen in elkaar alsof je een honkbalknuppel vasthoudt, vastgezet tegen je navel, zodat de hond niet doorgaat om je rond te trekken.

Als de hond hard aan het trekken is, wijs eenvoudigweg één heup in de richting van de trek, met je benen op schouderlengte uit elkaar. De hond zal waarschijnlijk stoppen met trekken.

Als je de hond meer riem moet geven, kun je gemakkelijk je hand openen en sluiten, terwijl je je duim door de lus houdt en toch je houvast behoudt.

Dit vind je misschien ook leuk