Inspiratie voor een kleine kinderkamer

Inspiratie voor een kleine kinderkamer

Laatst geüpdatet op maart 21, 2024 by Redactie

Kinderen krijgen meestal de kleinste kamers in huis, en hoewel het ideaal is voor baby’s, kan het inrichten van zo een kleine kamer een uitdaging zijn als het gaat om oudere kinderen. Want de kinderen brengen nu eenmaal veel tijd door in hun kamer, niet alleen om te slapen maar ook om te spelen, studeren of gewoon te dagdromen. Als je bezig bent met het inrichten of opknappen van een kleine kinderkamer, dan hebben we hier enkele tips voor inspiratie.

Kleur

Een van de eerste dingen die handig zijn om te overwegen is kleur. Houd bij het kiezen van de kleur eenvoud aan, zodat de ruimte groter en lichter lijkt. Bovendien kun je als de kamer neutraal van kleur is, fellere kleuren gebruiken voor gordijnen, beddengoed en accessoires. Deze kun je dan ook makkelijker vervangen als je kind na een tijdje een andere kleur voor de kamer wilt.

Inspiratie voor een kleine kinderkamer

Meubilair

Om een kleine ruimte optimaal te gebruiken kun je als twee kinderen de kamer delen kiezen voor een stapelbed, en als de kamer voor een kind is, is een hoogslaper een goede keuze. Hoogslapers van KidsGigant zijn ideaal want ze hebben eronder ruimte voor een bureau, een kleine bank, planken, een kast of een speelhoek. Zo bespaar je dus optimaal ruimte!

Opslagruimte

De kamer vrij houden van rommel zorgt voor een meer open, groter gevoel. Zorg ervoor dat al het meubilair dat je koopt functioneel is en lades of deuren heeft. Zo blijft alles netjes, en kun je makkelijk de kamer transformeren in een meer open en bruikbare oppervlakte.

10271522_956362461124993_5691171306777569021_n

Vloer

Een gemakkelijke manier om direct ruimte te creëren is een eyecatcher op de vloer. Als je kiest voor een neutrale vloer en de focus legt op een mooi kleurrijk of grafisch kleed, wordt de aandacht daarnaartoe getrokken.

Bekijk de kinder- en tienerkamers van KidsGigant voor meer inspiratie!

Dit vind je misschien ook leuk