De iPhone SE: een heerlijk kleine telefoon

De iPhone SE: een heerlijk kleine telefoon

Laatst geüpdatet op februari 16, 2024 by Redactie

De telefoons worden tegenwoordig steeds groter. Met de gigantische Samsung Galaxy en Sony Xperia schermen kun je wellicht alle kanten op, maar handig is het zeker niet. De iPhone se is daarentegen een stuk fijner te hanteren en gemakkelijker in gebruik. Zeker wanneer je niet dagelijks via de telefoon hoeft te werken (denk aan het bewerken van Word bestanden, het houden van vergaderingen of andere zaken die een groot scherm vereisen) is een kleine telefoon zeker de overweging waard.

Design van de iPhone SE

De iPhone SE heeft eenzelfde grootte en stijl als de iPhone 5s, maar de hardware en het vermogen zijn te vergelijken met dat van een iPhone 6s. De nieuwe iPhone SE is licht van gewicht en ligt ook nog eens gemakkelijk in de hand. Voor de liefhebbers is er ook een hele fijne rose gouden kleur toegevoegd aan het assortiment. Als de iPhone 5s al bij je in de smaak viel, vind je de SE helemaal geweldig.

Het gebruik van de iPhone SE

Het 4-inch formaat telefoon is misschien even wennen met al die grote smartphone toestellen op de markt. Maar na een paar dagen van gebruik ben je er helemaal aan gewend. Dat kleinere scherm brengt natuurlijk ook vele voordelen met zich mee. Zo past de gigantische Samsung Galaxy S9 natuurlijk nooit in je broekzak, maar die handige iPhone SE wel. Ook de vakjes in je handtas die speciaal gemaakt zijn voor je telefoon, houden de iPhone SE gemakkelijk en veilig op zijn plek. Je kan dan ook gemakkelijk met 1 beweging helemaal bovenin op het scherm tappen. Dat is met die grote toestellen wel een ander verhaal.

Het scherm en het geluid

De iPhone SE heeft hetzelfde scherm als de iPhone 5s. Het scherm mag dan klein zijn, maar de resolutie is nog altijd 1136 x 640. Een duidelijk en helder scherm, net als bij andere iPhone varianten. De kleurtemperatuur lijkt af en toe iets warmer te zijn, maar verdere verschillen worden er niet gevonden. De speakers (verwerkt aan de onderkant van de iPhone se) is sterker dan je zo zou denken. Zowel hoge als midden tonen zijn luid en duidelijk te horen. Natuurlijk kun je met het gebruik van de headphones nog beter van muziek genieten. Ook de Consumentenbond was over dit toestel te spreken.

Conclusie

Al met al is de iPhone SE gewoon een ongelooflijk fijn toestel. De hardware functioneert goed en het scherm is even wennen maar uiteindelijk heel gebruiksvriendelijk. Alles werkt zoals altijd helemaal naar behoren: klein maar fijn!

Dit vind je misschien ook leuk