Is trouwen nog van deze tijd?

Is trouwen nog van deze tijd?

Laatst geüpdatet op maart 23, 2024 by Redactie

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om (eerst) te gaan samenwonen, officieel of niet. Zeker als je kijkt naar de vijftiger jaren, dan is het aantal huwelijken drastisch gedaald. Toch stapten vorig jaar volgens het CBS 64.308 mensen in het huwelijks bootje in vergelijking met 83.110 in 1950. Hoewel het aantal veel minder is, trouwen vandaag de dag toch nog veel mensen. En waarom ook niet! Het huwelijk is nog steeds een prachtige bevestiging van de liefde en toewijding van twee mensen. Het concept van het huwelijk is niet achterhaald. En dat komt omdat de redenen om te gaan trouwen heel anders zijn dan vroeger. Ook het huwelijk zelf is aan het veranderen. Koppels trouwen niet langer meer omdat er kinderen komen of om financiële zekerheid, trouwen doe je als en wanneer je het wilt doen, als een team.

5 goede redenen om te trouwen

1. Getrouwde mensen zijn gelukkiger, gezonder en leven langer dan degenen die niet getrouwd zijn.

2. Het huwelijk is het begin van de start van een familie, of jullie nou kinderen krijgen of niet. Het is een levenslange verbinding die ook de kans biedt om samen te groeien. En als jullie wel kinderen krijgen, groeien ze op in een stabiel gezin wat ze gelukkiger en gezonder maakt, en beter voorbereid op de toekomst.

3. Wanneer een man en een vrouw trouwen, worden “twee één.” Het huwelijk is een band als geen ander. Het geeft ons een levenspartner en een teamgenoot, waarmee we samen de uitdagingen van het leven aangaan.

4. Elke dag komen we voor diverse verleidingen te staan. De band van het huwelijk geeft ons de steun om die verleidingen te weerstaan.

5. Het huwelijk staat voor stabiliteit. En ja, je kan ook alleen een stabiel leven hebben, maar getrouwde mensen hebben een hoger inkomen, lager alcoholgebruik, en nog veel meer vormen van stabiliteit.

Naast al deze redenen mag een geweldige trouwdag en mooie trouwjurk natuurlijk niet vergeten worden. We hebben onlangs Wedding Wonderland ontdekt, waar je ruim tweeduizend trouwjurken in het assortiment hebt voor elk budget, zodat je daar zeker je droomjurk vindt. Let’s get married!

Dit vind je misschien ook leuk