Het is weer tijd om stappen te ondernemen om huisdieren te beschermen tegen vlooien en teken

Het is weer tijd om stappen te ondernemen om huisdieren te beschermen tegen vlooien en teken

Laatst geüpdatet op april 3, 2018 by Redactie

Het voorjaar is weer begonnen en dat betekend ook dat het weer tijd is voor het vlooien- en tekenseizoen. Als je huisdieren hebt is verstandig om nu te handelen om hem of haar te beschermen tegen door teken en vlooien overgedragen ziekten. Wat kun je allemaal doen hiertegen? Je leest het hier!

Regelmatig gebruik van een parasietbestrijdingsproduct is essentieel. Als je het hele jaar door je huisdier hiervoor niet hebt behandeld, wacht dan niet om te beginnen. Preventie is de beste manier om huisdieren gezond te houden.

Een andere slimme manier om parasieten te controleren en te beheren, is met een tweewekelijkse verzorging. Vlooien en teken zijn gemakkelijker te zien als je je huisdier borstelt of wast. Begin met een grondige borstelbeurt – bij voorkeur op het balkon of in de tuin, zodat parasieten buiten blijven. Terwijl je bezig bent, voel je voor oneffenheden op de huid van je hond die mogelijk teken zijn en verwijder ze voorzichtig met een tekenverwijderaar. Reinig het gebied met een antisepticum. Als je kleine snel bewegende donkere vlekken ziet, heeft je huisdier vlooien en heeft hij of zij mogelijk de professionele hulp nodig van een trimsalon of dierenarts. Behalve een vlooienbehandeling voor je hond, moet je ook het tapijt, banken, beddengoed, manden, etc, die je hond heeft gebruikt grondig reinigen. Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor zowel je hond als je huis, om alle eieren en larven kwijt te raken.

Baad de hond vervolgens met warm, niet heet water. Het is vaak gemakkelijker om deze parasieten te zien terwijl de vacht nat is, dus het is goed om opnieuw te onderzoeken op tekenen van vlooien of teken. Zodra de vacht volledig is opgedroogd, breng een vlooien- en teken bestrijdingsproduct aan, volgens de instructies. Behandelingen moeten maandelijks worden herhaald om vlooien plagen, de ziekte van Lyme en andere parasiet-geboren ziekten te voorkomen.

Regelmatige verzorging zorgt ervoor dat je parasietproblemen het hoofd blijft bieden, maar om effectief te zijn, moet je de routine regelmatig herhalen.

Dit vind je misschien ook leuk