Keukeninspiratie: Tips voor een mooie keuken

Keukeninspiratie: Tips voor een mooie keuken

Laatst geüpdatet op augustus 7, 2018 by Redactie

Als de keuken verouderd is, je er moe van bent of niet werkt zoals het hoort, is het tijd om daar verandering aan te brengen. Bij het opnieuw ontwerpen van je keuken, zijn er verschillende dingen die je moet overwegen, van het vinden van de beste indeling voor de ruimte, tot het selecteren van accessoires om het dagelijks leven gemakkelijker te maken. Aangezien hier zowel geld als tijd in gaat zitten, is het belangrijk om het goed te doen. We hebben hier daarom wat keukeninspiratie tips op een rij gezet.

Beoordeel je huidige keuken
Neem eerst je huidige keuken eens goed door en overweeg wat werkt, wat beter kan, wat weg kan en wat je absoluut niet wilt missen. Dit kan van alles zijn, van dingen die je al jaren niet meer gebruikt tot hoeveel (opslag)ruimte er is, tot het soort apparatuur en de kleur van de kasten. Zo kun je ontdekken wat je kunt behouden of wat je moet verbeteren. Wil je een dichte keuken of een open keuken? Wil je een multifunctionele keuken? Stel jezelf wat vragen om erachter te komen wat je wel en wat je niet wilt.

Verzamel ideeën en laat je inspireren
De indeling van de keuken moet zo worden ontworpen dat deze perfect bij jouw levensstijl past. Als je geen idee hebt hoe je wilt dat de keuken eruit komt te zien, kan je op verschillende plekken ideeën en inspiratie opdoen. Denk aan woonbladen, websites en social media sites zoals Pinterest of Instagram.

Overweeg welke andere bouwwerkzaamheden nodig kunnen zijn
Om plaats te maken voor een nieuwe en verbeterde keuken, kan dit extra bouwwerk vereisen. Hierbij moet je denken aan: Moeten er misschien muren worden verwijderd om de ruimte groter te maken? Moet de radiator vervangen worden? Moet de gastoevoer verplaatst worden? Heb je extra stopcontacten nodig? Ga je gebruik maken van bestaande voorzieningen voor gootstenen en apparaten of heb je extra pijpleidingen nodig? Ga je iets veranderen aan muren?

Stel een budget in
Bedenk hoeveel je wilt uitgeven aan de keuken, want de kosten kunnen oplopen. Denk aan geld voor de keuken zelf, de installatiekosten, en alle dingen die je nodig hebt en nog wilt aanschaffen.

Welke stijl, kleur en afwerking kies je?
Als je al het bovenstaande in overweging hebt genomen, is het tijd om stil te staan bij welke stijl je voor je keuken gaat kiezen. Wil je bijvoorbeeld graag een designer keuken? Of liever een klassieke? Of een landelijke? Doe hier keuken inspiratie op en kies je gewenste stijl. Denk naast kleur aan de grootte van de keuken en natuurlijk licht. Besluit ten slotte wat voor afwerking je wilt. Denk aan mat, glans of hout.

Dit vind je misschien ook leuk