Deze kleding kun je nu wegdoen

Deze kleding kun je nu wegdoen

We staan allemaal weleens voor de kledingkast met het gevoel wat te dragen of waarom kan ik bepaalde items niet vinden, tenzij je gezegend bent met een ruimte die groot genoeg is om kleding voor de winter, de zomer en alles ertussenin te houden. Tijd voor het organiseren van je kledingkast dus! De beste manier om je kast georganiseerd te houden, is door kleding weg te doen. Hoe je dat doet, lees je hier.

Hoe je je kast kunt organiseren
Pak één voor één een kledingstuk op en vraag jezelf af of dat in een van de volgende categorieën past. Als dat zo is, doe die kleren dan weg, zodat je de outfits waar je van houdt kunt behandelen met de zorg die ze verdienen.

Kleding die je ongemakkelijk doet voelen
Als je altijd aan je broek en je shirt trekt, passen ze niet goed. Als je de normale, dagelijkse activiteiten doet, zoals trappen op en af ​​gaan, kinderen optillen of bukken, en de kleding doet je ongemakkelijk voelen, dan kun je het wegdoen.

Kleding die te strak zit
Soms houd je te strak zittende kleding met hoge verwachtingen dat je ze weer kunt dragen als je bent afgevallen. Maar waarom? Een jurkje of broek die je niet past en in je kast laat zitten, neemt ruimte in beslag! Die ruimte kan worden gebruikt voor kleding die je een goed gevoel geeft en er goed uitziet!

Kleding die te groot is
Oké, dus je bent afgevallen. Te gek! Het is het perfecte moment om die te grote kleren weg te doen. Houdt ze niet in je kast met het excuus dat je ze in de toekomst misschien nodig kan hebben als je weer aankomt. Doe ze weg en draag kleding die goed past bij je nieuwe figuur.

Kleding waar de kaartjes er nog aan hangen
Heb je ooit kleding gekocht in de uitverkoop alleen maar omdat het goedkoop was, maar je hebt het nooit gedragen? Of heb je gewinkeld zonder te passen, en heb je de kleding nooit geruild? Dit gebeurt vaker. Hoewel het jammer is, kan je het altijd weggeven of verkopen.

Kleren die geen “match” hebben
Heb je een kledingstuk in je kast dat je graag zou willen dragen, maar dat niet doet omdat je geen bijpassend stuk kan vinden? Als dat zo is, houd dan een lijst bij van items die je nodig hebt om een ​​outfit compleet te maken. Als het het wachten niet waard is, is het tijd om het weg te doen en iemand anders de match te laten vinden.

Kleding die niet meer trendy is
We hebben allemaal trendy kleding gekocht die gewoon niet de tand des tijds doorstaan. Natuurlijk, als je nog steeds van deze items houdt en ze draagt, ga vooral je gang! Maar als je over ze heen bent en weet dat je ze niet meer zult dragen, is het tijd om ze te laten gaan. Hetzelfde geldt voor items die misschien niet altijd trendy zijn geweest, maar die je een paar jaar geleden liefhad en die tegenwoordig gedateerd lijken.

Kleding waarop vlekken zit of die vreemd ruikt
Er zijn vlekken die niet volledig kunnen worden verwijderd – intensieve inktvlekken, bleekwater en gedroogde verf bijvoorbeeld – dus is het het beste om deze kleren weg te doen. Ook kunnen bepaalde materialen bepaalde geuren langer vast houden dan andere, hoe vaak je ze ook wast. Als er op een item vlekken zijn die je niet kunt verwijderen, of het item ruikt vies, zelfs nadat je het hebt gewassen, is het tijd om het te vervangen.

Kleding die versleten is
Soms realiseer je je niet dat een kledingstuk versleten is, of hou je er aan vast omdat je er zo van houdt. Analyseer de kledingstukken die je het vaakst draagt ​​en bepaal of ze hun vorm hebben verloren. Als dat zo is, gooi ze dan weg.

Kleding die je niet draagt en nooit zult dragen
Je weet wel, die items die je thuis voor de spiegel past, maar je nooit draagt als je je echt aan het aankleden bent! De kans is groot dat je ze nooit zult dragen, dus waarom laat je ze nog steeds hangen? Het is veel beter om de ruimte in je kast te gebruiken voor dingen die je regelmatig zult dragen.

Kleding die uitgerekt of onherstelbaar beschadigd is
Kleding dragen die uitgerekt of onherstelbaar beschadigd is, is trefzekere manier om er niet chique uit te zien. Als je broek scheuren heeft, je sweaters neklijnen hebben die uitgerekt zijn, je rok een groot gat heeft, of je bh’s en ondergoed helemaal vormloos zijn, is het tijd om nieuwe te halen.

Kleding voor speciale evenementen die je nooit draagt
Heb je nog een oude bruidsmeisjes jurk in je kast? Of die items die je hebt gekocht voor een verkleed feestje? Het kan raar lijken om een ​​outfit te kopen, deze één keer te dragen en meteen weg te doen. Maar dat is vaak het beste wat je kunt doen!

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je nu ook nog je kledingkast opruimen en opnieuw inrichten? Lees dan het artikel drie populaire kledingkast opruimmethodes.

Dit vind je misschien ook leuk