De kracht van dankbaarheid op de werkplek

De kracht van dankbaarheid op de werkplek

Als je wist dat het uiten van dankbaarheid aan een collega hun leven en dat van jou zou verbeteren, zou je het dan vaker doen? Een nieuw onderzoek vertoont een positieve relatie tussen uitgesproken dankbaarheid op de werkplek, lichamelijke gezondheid en geestelijke gezondheid. Bij de studie was een groep verpleegkundigen betrokken, een beroep dat een bijzonder hoge mate van burn-out heeft. De studie laat zien dat vaker bedanken op het werk betere slaap, minder hoofdpijn en gezonder eten voorspelde, omdat het de werktevredenheid verbeterde.

“Verpleegkundigen hebben de neiging om een ​​ondankbare baan te hebben, het is erg fysiek, en ze worden vaak geschreeuwd door patiënten.” Als verpleegkundigen dankbaarheid ontvangen, worden ze gestimuleerd”, legt de onderzoeker uit.

“Medewerkers die positieve feedback ontvangen, zijn gezonder en dat kan van invloed zijn op de resultaten,” voegt de onderzoeker toe. “Het voorkomen van hoofdpijn en andere stressgerelateerde symptomen betekent minder zieke dagen, en vermindert de kosten van vervangende verpleegsters en overuren.”

Het belangrijkste punt dus – spreek dankbaarheid uit als je iemand goed werk ziet doen. Een positieve feedback-loop heeft invloed op jou en de mensen om je heen en kan uiteindelijk een gezondere en gelukkiger gemeenschap vormen.

Dit vind je misschien ook leuk