Je kunt nu overnachten in de Rembrandt Suite

Je kunt nu overnachten in de Rembrandt Suite

Ter gelegenheid van het Jaar van Rembrandt presenteren het Conservatorium hotel en het Rijksmuseum een speciale Rembrandt Suite. Voor de inrichting van de suite en de accessoires lieten ontwerper Irma Boom en kunstenaar Sarah van Sonsbeeck zich inspireren door Rembrandts beroemdste schilderij De Nachtwacht.
De kleuren die Irma Boom verwerkte in haar ontwerp zijn de zes kleuren die Rembrandt gebruikte in de Nachtwacht. Irma noemt dit het kleuren-DNA van het schilderij. Zo heeft zij uit meerdere topstukken in het Rijksmuseum het kleuren-DNA gedestilleerd. Hiermee brengt zij de kunstwerken terug tot een eenvoudige maar kleurrijke vingerafdruk. Sarah van Sonsbeeck maakte een interpretatie van de Nachtwacht in de badkamer van de Rembrandt Suite. De suite is tot en met 30 december 2019 te reserveren.

Rembrandt Suite

Rembrandt Suite

Rembrandt Suite

De Rembrandt Suite in het Conservatorium Hotel kwam tot stand in samenwerking met het Rijksmuseum. Een overnachting in de suite is beschikbaar vanaf €875. Bij de reservering zijn, naast ontbijt voor twee, extra’s inbegrepen zoals toegang tot de tentoonstelling en de vaste collectie van het Rijksmuseum, het boek Rembrandt: biografie van een rebel en slaapmaskers met de ogen van Rembrandts portretten van Marten & Oopjen.

Dit vind je misschien ook leuk