Leuk speelgoed voor kinderen onder de 3 jaar

Leuk speelgoed voor kinderen onder de 3 jaar

Heb je een kleine onder de 3 jaar? Dan denk je vast na over het speelgoed dat je jouw kindje wilt aanreiken om de ontwikkeling te stimuleren. Van een loopfietsje tot memory, een keukentje om de fantasie te stimuleren of mooie puzzels; welk speelgoed is nou echt leuk voor kinderen onder de 3 jaar? Natuurlijk verschilt het per kindje welk speelgoed in de smaak valt, maar we hebben leuke aanraders voor je op een rij gezet! Lees je mee? Laat je inspireren, veel speelplezier met jouw peuter!

Speelgoed om de fantasie te stimuleren
Er bestaat allerlei speelgoed om de fantasie van kinderen te prikkelen en te stimuleren. Bijvoorbeeld door rollenspellen te bedenken met poppen of een mooi keukentje waar kids in kunnen koken. En wat dacht je van een winkelkraampje of kassa? Ook daarmee kunnen kinderen fantastisch spelen, omdat ze mooie verhaallijnen om de items heen bedenken. Naarmate ze het speelgoed beter leren kennen, zullen de kinderen de verhaallijnen ingewikkelder maken en komt er meer fantasie tijdens het spelen om het hoekje kijken. Op de website van Lobbes tref je geweldige aanraders die perfect aansluiten bij deze speelfase. Welk speelgoed kies jij uit voor jouw kindje? Veel speelplezier!

Speelgoed voor de fijne motoriek
Ook zijn er leuke en interessante items om aan kinderen te geven die de fijne motoriek zullen stimuleren. Een houten speelgoedtrein met bijbehorend spoor is bijvoorbeeld een fantastische manier om je kindje te laten oefenen met bouwen en een kliksysteem. Er kunnen verschillende routes worden aangelegd waarop de trein kan rijden, daardoor verveelt het speelgoed nooit. Ook kleurpotloden zijn leuk om aan kinderen te geven, kids ontdekken dat ze moois kunnen creëren zodra het potlood op de juiste wijze wordt vastgehouden. Daarmee train je automatisch de fijne motoriek van het kind. En wat dacht je van puzzelen? Kinderen van deze leeftijd vinden het geweldig om puzzels compleet te maken en zijn hartstikke trots wanneer het is gelukt. Een aanrader voor deze fase!

Extra veel speelplezier met deze must haves!
Een loopfiets, speelgoedtent waarin de kids kunnen verstoppen en spelen of houten snijgroenten en fruit zijn ook een groot succes bij kinderen onder de 3 jaar. Zij vinden het leuk om te bewegen en actief bezig te zijn, maar ook om leuke verhalen te verzinnen bij wat ze ondernemen. Het voorlezen van boeken kan ook erg stimulerend werken, zowel voor de spraakontwikkeling als het stimuleren van de fantasie en het vergroten van de woordenschat. Een poppenwagen en garage vinden kids in deze fase ook meestal een succes. Natuurlijk hopen we dat je veel inspiratie hebt gekregen voor leuke speelgoeditems voor kinderen die in deze leeftijdscategorie vallen. Geniet van elkaar en veel speelplezier!

Dit vind je misschien ook leuk