Leven in het lege nest: tips om ouders te helpen wennen aan de aanpassing

Leven in het lege nest: tips om ouders te helpen wennen aan de aanpassing

Vele ouders van nieuwe eerstejaarsstudenten zullen na de zomervakantie iets nieuws beleven: stilte. Verandering zal komen als de kinderen het uit huis gaan om in een andere stad te studeren. Voor de achtergebleven ouders kan dat draaipunt naar het “lege nest” en een nieuwe fase in het leven, talloze emoties en uitdagende momenten doen aanwakkeren. Hieronder vier tips om ouders te helpen bij de overgang naar het lege nest.

1. Weet dat er geen “juiste” manier is om ermee om te gaan.
De overgang van een voltijd- naar een langeafstandsouder kan ervoor zorgen dat ouders zich tegelijkertijd somber en hoopvol, spijtig en trots voelen. Het is belangrijk om te onthouden dat er geen specifieke manier is waarop ouders zich tijdens deze overgang zouden moeten voelen. Het plaatsen van zelfverwachtingsverwachtingen kan de overgang nog moeilijker maken.

2. Praat met je kinderen en echtgenoot over verwachtingen.
Het stellen van duidelijke verwachtingen over de behoeften van ouders en kinderen tijdens de overgang van de middelbare school naar de universiteit kan helpen om ‘een gezonde aanpassing aan deze verandering te bewerkstelligen. Ouders moeten de communicatie met hun kinderen en met elkaar onderhouden.

Als je merkt dat je niet zeker weet hoeveel je college-gebonden kinderen van je willen horen via de telefoon – vraag het dan. Als je weet dat je een wekelijkse date met je partner moet hebben om het gapende gat in je nieuwe, kindvrije schema te verwerken, spreek dat dan af. Als je kind vindt dat ze één keer per maand thuis moeten komen om opnieuw verbinding te maken, laat ze dan.

3. Adresseer en los conflicten onmiddellijk op.
De overgang van de middelbare school naar de universiteit is stressvol voor studenten en ouders als beide partijen proberen zich in hun nieuwe rollen te vestigen. Ouders en kinderen moeten de tijd nemen om eventuele conflicten op te lossen, zodat ze niet blijven opstapelen.

Familiale rol overgangen zijn geweldige kansen voor familieleden om verder te kijken wat al gezond en goed is over hun relaties. Maar dat betekent ook dat wat al een uitdaging is in de relaties van een gezin – tijdens deze overgang zullen worden benadrukt. Het conflict of de pijn die kan ontstaan ​​tijdens het uit huis gaan van je volwassen kinderen is bijna altijd geen nieuw conflict, maar dat wat door verandering aan de oppervlakte wordt gebracht. Neem de tijd om het op te lossen en aan te pakken.

4. Zoek de balans tussen het ondersteunen van je kinderen en hen zelfstandig laten leren.
Verhuizen van de rol van verzorger naar de rol van supporter en kijken hoe je kinderen zelfvoorzienend worden, is een van de vele uitdagingen van ouderschap, en het is belangrijk om de balans te vinden tussen kinderen laten leren en hen helpen slagen.

Het delicate evenwicht van je kind een zelfstandig volwassene laten worden terwijl je hem nog steeds ondersteunt, kan een uitdaging zijn. We willen jonge volwassenen leren om onderling afhankelijk te zijn, en deze onderlinge afhankelijkheid moet hun familie, hun ondersteunende structuur aan hun universiteit en nieuwe vrienden omvatten.

Dit vind je misschien ook leuk