Piek Hoe gewone mensen buitengewoon kunnen presteren

Lezen: Piek Hoe gewone mensen buitengewoon kunnen presteren

Laatst geüpdatet op september 16, 2017 by Redactie

Wat heb je nodig om de beste te worden? Waar hebben de grote namen op het gebied van muziek, sport, medische wetenschap hun succes aan te danken? Wat is het verschil tussen de jogger in het park en de atleet op Olympisch niveau? Meer dan dertig jaar geleden rekende Anders Ericsson al af met het idee van een aangeboren talent. Hij liet met enkele belangrijke onderzoeken zien hoe rekbaar ons lichaam en onze hersenen zijn als ze op specifieke manieren worden getraind. In de jaren daarna liet zijn onderzoek naar mensen die op uiteenlopende gebieden topprestaties leveren zien dat excelleren ontstaat door oefening en niet door iets wat aangeboren is, en ook dat tienduizenden uren oefenen geen garantie is dat je ergens heel goed in zult worden. Bepalend is hóe je die uren besteedt, daarin schuilt het verschil tussen de toegewijde amateur en de grootmeester.

Ericsson vond een aantal basisprincipes die bewezen hebben de prestaties op onder andere het gebied van muziek, sport, schaken en medische wetenschap drastisch te verbeteren. Deze basisprincipes zorgen ervoor dat er geen routine ontstaat, want Ericsson ontdekte dat de grote talenten continu
hun grenzen opzoeken, uit hun comfortzone treden.

In Piek beschrijft Ericsson voor het eerst hoe dit proces werkt. Piek is een belangrijk boek dat vastgeroeste ideeën over het menselijk potentieel onderuit haalt en je de middelen geeft om de beste te worden, wat je ambities ook zijn.

Piek
prijs: € 19,99

Dit vind je misschien ook leuk