Manieren om indruk te maken op je baas

Manieren om indruk te maken op je baas

Laatst geüpdatet op april 2, 2024 by Redactie

Je bent een onvermoeibare werker. Je krijgt je werk af, en je bereikt veel voor het bedrijf. Maar weet de grote baas wie je bent? Misschien kent je baas je naam en dat is het zo’n beetje. Het maakt niet uit hoe goed je bent in je werk, het is moeilijk om je carrière vooruit te brengen als je baas jouw en de dingen die je doet niet opmerkt. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen. Onderneem actie en zorg ervoor dat je op de goede weg bent, op een goede manier. Hier zijn enkele eenvoudige tips om je te helpen op te vallen op het werk om de juiste redenen.

Lees ook: Regel de beste vergadering – 6 tips voor succes

Wees vroeg om het werk

Kom niet op tijd, maar wees vroeg. Als je een manier kunt vinden om op te staan, koffie te halen en minstens 10 minuten voordat het grootste deel van je collega’s arriveert op kantoor te komen, is de kans groot dat je wordt opgemerkt. De meeste bazen hebben hun positie niet omdat ze elke dag te laat binnen wandelen. Als je baas al vroeg is, zal hij/zij je toewijding opmerken en misschien krijg je zelfs wat tijd samen voor een gesprek. Als dat niet gebeurt, zijn er nog steeds veel redenen waarom het vroeg zijn om te werken goed is voor je carrière. Probeer het een maand lang en kijk hoe het werkt.

Voer de eerste zet uit

Het kan zo simpel zijn als je baas in de ogen te kijken en gewoon ‘Hallo’ of ‘Hoe gaat het met uw dag’ te zeggen als je hem/haar passeert. Beter nog, doe een poging om te praten in een ongedwongen sfeer. Praat in de pauze ruimte of tijdens een kantoorevenement. Zorg ervoor dat je tijdens het praten vragen stelt en echt naar de antwoorden luistert. Waar geeft je baas echt om? Familie? Sport? Een specifiek project dat op kantoor gebeurt? Als je eenmaal weet waar de focus van je baas ligt, kun je je op dat niveau verhouden tot hen. Probeer jezelf niet omhoog te praten. Praat gewoon, luister goed en houdt dingen positief. Breng alleen een werkprobleem naar voren als je al een oplossing hebt bedacht. Als je eenmaal een paar gesprekken met je baas hebt gehad, ongeacht het onderwerp, ben je op de radar. Nu kun je beetje bij beetje beginnen met jezelf op te bouwen en beginnen te praten over je werk en successen.

Spreek op teamvergaderingen

Medewerkers die stil zijn in teamvergaderingen worden gezien als werknemers die weinig hebben bij te dragen. Misschien ben je een introvert persoon, misschien verlegen. Ongeacht, wees bereid om input te geven tijdens werkvergaderingen. Laat het team weten wanneer je projecten goed verlopen en geef suggesties voor problemen die naar boven komen. Elke baas houdt van een probleemoplosser. Door op teamvergaderingen te spreken, krijg je de aandacht van de baas eenvoudig door jezelf daar neer te zetten. Als je consequent slimme oplossingen aanbiedt of over succesvolle projecten praat, laat je een grote indruk achter.

Wees betrokken op het werk

Hoe kun je meer betrokken zijn op het werk? Denk aan filantropische of teambuilding evenementen (of beide!). Dit soort evenementen kost behoorlijk wat moeite om op te zetten en uit te voeren. Door het op je te nemen, kom je goed over. Als je echt wilt opvallen en indruk wilt maken op je baas, kun je een nieuw idee voorstellen. Neem de leiding en meld je aan als vrijwilliger om iets nieuws te organiseren. Te vaak laten bedrijven dergelijke dingen zitten omdat iets nieuws doen extra werk kost. Wees die persoon die niet bang is om zijn horizon te verbreden.

Ga naar andere afdelingen

Zoek manieren om je talenten en vaardigheden te gebruiken om andere afdelingen dan je eigen op het werk te helpen. Als je hier en daar een beetje tijd kunt sparen, kun je op veel manieren van jezelf profiteren door op verschillende afdelingen te werken. Je krijgt de kans om anderen te helpen terwijl je onderweg nieuwe dingen leert. Je kunt ook je CV verbeteren, je bedrijf als geheel beter begrijpen en je reputatie in het hele bedrijf vergroten. Denkt je dat de baas dat niet zal merken? Denk nog een keer na. Als mensen van meerdere afdelingen laten weten hoe je hen hebt geholpen, zal de baas je herkennen als een veelzijdige en waardevolle persoon.

Lees ook: De beste tips voor het organiseren van een personeelsfeest

Wees leuk

Gelukkige, extraverte en enigszins speelse mensen op het werk tonen niet alleen hun eigen geluk, maar vergroten het ook in anderen. Geen enkele baas wil werknemers zien die zich gedragen alsof ze aan het werk zijn dat ze ellendig maakt. Als je je werk goed doet, en tegelijkertijd plezier hebt, ben je een kracht die zeker indruk zal maken. Er zijn veel eenvoudige dingen die je kunt doen om meer plezier te creëren voor jezelf en anderen op het werk. Zoek een paar ideeën waarvan je denkt dat die op je kantoor zouden werken en begin ze te integreren in de cultuur. Als de leuke aanpak te moeilijk voor je is, concentreer je je gewoon op het feit dat je gelukkig bent. Probeer te glimlachen en wees vrolijk. Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is effectief.

Dit vind je misschien ook leuk