Manieren om te laten zien hoe je je voelt zonder dat je wat zegt

Manieren om te laten zien hoe je je voelt zonder dat je wat zegt

Laatst geüpdatet op maart 12, 2018 by Redactie

Soms wil je gewoon niet zeggen hoe je je voelt, maar je wilt wel dat anderen het weten. Dat kan door een gebaar te gebruiken. Maar het gebruik van je ogen en je gezichtsuitdrukkingen is niet altijd gemakkelijk. Hier wat manieren om te laten zien hoe je je voelt zonder dat je wat zegt.

1. Gezichtsuitdrukkingen
Je gezicht drukt veel uit en je beseft het misschien niet eens! Je gezichtsuitdrukkingen zijn eigenlijk een van de beste manieren om te laten zien hoe je je voelt zonder dat je iets hoeft te zeggen. Een opgetrokken neus, een rollende blik of zelfs een frons kan de manier waarop je laat zien hoe je je voelt compleet veranderen. Houd dat in gedachten dames!

2. Oogcontact
Oogcontact is erg belangrijk als je wilt laten zien hoe je je voelt. Het is een geweldige manier om aandacht te krijgen en je kunt zelfs je ogen gebruiken om precies te laten zien wat je voelt. Bijvoorbeeld door je ogen te rollen om uit te drukken hoe gefrustreerd of geïrriteerd je bent.

3. Handgebaren
Ook je handen kun je gebruiken om te wijzen, om aandacht te trekken of zelfs om woede uit te drukken. Je kunt je handen op verschillende manieren gebruiken! Zelfs gewoon een simpel gebaar van afscheid nemen betekent iets!

4. Lichaamstaal
Je lichaamstaal zal je emoties zelfs meer weggeven dan je gezichtsuitdrukkingen! Laten we zeggen dat je je heup naar links duwt of zelfs je schouders gewoon laat zakken. Alle lichaamstaal betekent iets en mensen pakken dat op.

5. Gebalde vuisten
Vaak maken mensen wanneer ze gefrustreerd zijn een vuist. Niet omdat ze iemand pijn willen doen, maar omdat de spanning frustratie voedt. Dus als je iemand met een gebalde vuist ziet, zijn ze waarschijnlijk gefrustreerd en is het misschien niet het juiste moment om met ze te praten!

6. Getuite lippen
Een glimlach vormen met je lippen of zelfs een terughoudend grijns, alles betekent iets. Wat betekent getuite lippen? Getuite lippen kunnen van alles betekenen, van een glimlach tot een neppe luchtkus, en meer.

7. Gefronste wenkbrauwen
Als je je echt zorgen maakt of je ergens echt op concentreert, dan ga je vaak met je wenkbrauwen fronsen. Gefronste wenkbrauwen kunnen echter een aantal dingen betekenen.

Dit vind je misschien ook leuk