Manieren om van je leven een roddelvrije zone te maken

Manieren om van je leven een roddelvrije zone te maken

Laatst geüpdatet op augustus 3, 2018 by Redactie

Veel mensen vinden het normaal om over andere te roddelen. Maar vaak hebben mensen die veel tijd besteden aan het kwaadspreken over andere mensen, geen andere vorm van conversatie. Ze denken onterecht dat ze door iemand anders naar beneden te halen, ze zichzelf in een goed licht plaatsen. Roddelen is destructief en het doet pijn. Hier 5 manieren om je leven een roddelvrije zone te verklaren.

1. Onthoud wie je vertegenwoordigt
Ja, we maken allemaal fouten maar over anderen roddelen is een duidelijke keuze. Laat geen onheilspellend gepraat uit je mond komen, maar alleen wat nuttig is om anderen op te bouwen.

2. Als je niets goeds kunt zeggen …
Je kent de rest van de zin. Als je niets goeds kunt zeggen, zeg dan helemaal niets. Vraag jezelf af: “Wat voor goeds kan hiervan komen?” Als het antwoord “niets” is, zou het waarschijnlijk niet gezegd moeten worden.

3. Neem afstand
In plaats van jezelf te omringen met mensen die over andere mensen en zaken van andere mensen praten, omring jezelf met mensen die over leuke dingen praten en die geïnteresseerd zijn in jou. Zorg voor leuke gesprekken in plaats van mensen kapot te maken.

4. Begrijp de basis van roddelen
Er is niets goeds aan roddelen. Dus onthoud dat iedereen die met je roddelt ook over jou met anderen roddelt.

5. Ga er niet op in
Roddelen moet je in de kiem smoren. Begin er niet eens aan. En laat het bekend zijn dat praten over andere mensen niet is toegestaan ​​in je ruimte.

Dit vind je misschien ook leuk