Manieren om met mensen om te gaan die je niet respecteren

Manieren om met mensen om te gaan die je niet respecteren

Laatst geüpdatet op maart 23, 2024 by Redactie

Een van de moeilijkere dingen in het leven is dat het gedrag van andere mensen invloed heeft op hoe we onszelf beoordelen. Als we ons afgewezen voelen door familie, vrienden of collega’s, hebben we de neiging onszelf als verkeerd of onwaardig te beschouwen. Dus wat doe je als je het gevoel hebt dat anderen je niet respecteren?

Vat het niet persoonlijk op

Als een vriend afstandelijk is, je moeder kritisch is of je baas boos op je wordt, heeft dit alles te maken met wat er met hen aan de hand is en heel weinig met jou (en je waarde als persoon). Ze hebben misschien een slechte dag, of zijn verstrikt in een verhaal dat in hun hoofd omgaat, enzovoort. Onthoud dit en laat het gaan.

Lees ook: Zo verbreek je banden met mensen die niet goed voor je zijn

Voel je emoties

Emoties ontstaan ​​wanneer je wordt getriggerd door iets buiten jou of wat binnen in je zit – deze emoties zijn onze vrienden. Emoties zijn de methode van ons brein om ons te laten weten dat we niet op het goede spoor zitten om aan onze behoeften te voldoen. Een goede manier om jezelf te kalmeren is door de emotie bij naam te identificeren; Ik voel woede, ik voel me gekwetst, enz. Gewoon zeggen wat je voelt, zal je kalmeren. Dan kun je naar jezelf kijken in plaats van naar anderen.

Bevestig je waarde opnieuw

Als je merkt dat je aan je waarde twijfelt vanwege de acties van anderen, erken dan dat jij je waarde bepaalt. Je waarde wordt niet bepaald door de acties of oordelen van anderen. Bevestig opnieuw dat je in je eigenwaarde gelooft – waardeer de dingen over jezelf die goed en zinvol zijn. Wees hen dankbaar.

Houd je aan je grenzen

Weet wat je wel en niet accepteert en laat je niet onder druk zetten of je vernederd voelen. Handel in overeenstemming met wie je bent en wat je gelooft. Gezonde persoonlijke grenzen en een hoog zelfbeeld gaan hand in hand. Het hebben van sterke grenzen betekent dat je prioriteit geeft aan jouw behoeften en je emoties en geen verantwoordelijkheid neemt voor de behoeften en emoties van iemand anders.

Lees ook: Manieren om grenzen te stellen

Toon medeleven

Als een persoon grof, geïrriteerd, defensief of bang is, dan heeft hij of zij pijn. Als jij je realiseert dat je verder kunt gaan, help dan de andere persoon om zijn of haar pijn te verlichten. Als je hulp niet gewenst is, dan is dat ook goed. Je waarde wordt niet bepaald door of iemand je hulp wil of gebruikt, het is het feit dat je probeerde te helpen, dat is een verklaring van je waarde.

Dit vind je misschien ook leuk