Manieren om overdenken te stoppen

Manieren om overdenken te stoppen

Hoewel iedereen af en toe dingen overdenkt, kunnen sommige mensen het constante spervuur van gedachten nooit stillen. Hun innerlijke monoloog omvat twee destructieve denkpatronen – rond een cirkeltje denken en zich zorgen maken. Overdenkers worden geplaagd door verontrustende gedachten. De gedachten blijven in hun hoofd ronddwalen en zorgen voor constante angst. Het is vaak moeilijk om hier mee te stoppen. Hier enkele manieren om overdenken te stoppen.

1. Merk op wanneer je teveel denkt
Bewustzijn is de eerste stap om een ​​einde te maken aan overdenken. Begin aandacht te schenken aan de manier waarop je denkt. Wanneer je merkt dat je gebeurtenissen in je hoofd steeds opnieuw afspeelt, of je zorgen maakt over dingen die je niet kunt beheersen, erken dan dat je gedachten niet productief zijn.

2. Daag je gedachten uit
Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door negatieve gedachten. Dus voordat je besluit dat je ziek wordt als je ontslagen wordt of als het vergeten van een deadline ervoor zorgt dat je dakloos wordt, erken dan dat je gedachten overdreven negatief zijn. Leer om denkfouten te herkennen en te vervangen, voordat ze je tegen je werken.

3. Houd de focus op actief probleemoplossen
Stilstaan bij problemen is niet nuttig – maar zoeken naar oplossingen wel. Vraag jezelf af welke stappen je kunt nemen om van een fout te leren of om een ​​toekomstig probleem te voorkomen. In plaats van te vragen waarom gebeurde dit? Vraag jezelf af wat kan ik eraan doen?

4. Plan tijd voor reflectie
Het langdurig op je problemen focussen is niet productief, maar een korte reflectie kan nuttig zijn. Nadenken over hoe je de dingen anders zou kunnen doen of potentiële valkuilen herkennen, kan je bijvoorbeeld helpen om het in de toekomst beter te doen. Neem 20 minuten “denktijd” op in je dagelijkse schema. Gedurende die tijd, mag je je zorgen maken, of piekeren over wat je maar wilt. Wanneer je tijd om is, ga dan verder met iets productiever.

5. Oefen Mindfulness
Het is onmogelijk om gisteren opnieuw over te doen of je zorgen te maken over morgen wanneer je in het heden leeft. Maak je vastberaden om je meer bewust te worden van het hier en nu. Net als elke andere vaardigheid, vereist mindfulness oefening, maar na verloop van tijd kan dit het overdenken verminderen.

6. Houdt jezelf bezig
Jezelf vertellen dat je moet stoppen met over iets na te denken, kan averechts werken. Hoe meer je probeert te voorkomen dat de gedachte je hersenen binnendringt, des te groter de kans is dat hij blijft opduiken. Jezelf bezig houden met een activiteit is de beste manier om het overdenken te veranderen. Ga trainen, voer een gesprek over een heel ander onderwerp, of werk aan een project dat voor afleiding zorgt ​​van de negatieve gedachten.

Dit vind je misschien ook leuk