De meest voorkomende gedachten die mensen hebben wanneer ze weer gaan daten

De meest voorkomende gedachten die mensen hebben wanneer ze weer gaan daten

Laatst geüpdatet op januari 23, 2019 by Redactie

Als je een relatie hebt beëindigd, kan het soms moeilijk zijn om je er weer in te storten. De gedachte om zelfs uit te gaan om nieuwe mensen te ontmoeten, kan overweldigend zijn. Geen paniek. Wanneer je je klaar voelt om weer te beginnen met daten, denk er dan aan dat iedereen dit al een keer heeft meegemaakt. Hier zijn tien van de meest voorkomende dingen die mensen denken wanneer ze weer gaan daten na een langdurige relatie.

1. Ben ik er klaar voor?
Als je wilt beginnen met daten, is een van de eerste dingen die opkomen, “Ben ik hier wel klaar voor?” Hoewel het moeilijk kan zijn om verder te gaan, zal het je op de lange termijn helpen. Het is gezond om jezelf de tijd te gunnen om te genezen na een break-up, maar alleen jij kunt beslissen wanneer je klaar bent om ervoor te gaan.

2. Zal ik dezelfde fouten maken?
Break-ups zijn moeilijk. Zelfs als je op een goede voet eindigt, zijn ze nog steeds moeilijk te verdragen. Het is normaal om je af te vragen: ‘Zal ik dezelfde fouten opnieuw maken?’ Er is geen manier om te weten of je dat wel wilt, maar als je je bewust bent van een gedragspatroon dat een probleem was in een eerdere relatie, en je doet een poging om ermee om te gaan op een manier die je geschikt acht, is de kans groot dat je dat niet doet. Vergeet niet dat je de macht hebt om te veranderen.

3. Ik ben niet goed genoeg
Deze gedachte kan maanden na een break-up door je hoofd spinnen. Het doet je twijfelen aan je eigenwaarde en hoe aardig je bent. Zet die negatieve gedachten opzij. Je bent liefde en een relatie waardig en niemand kan dat van je afnemen of dat voor je beslissen.

4. Ik denk teveel aan hem
Het is bijna een garantie als je door het proces van het beëindigen van een relatie gaat, je ex vaak in je hoofd zal opkomen. Een bepaald nummer, een maaltijd, zelfs een film kijken, kan een herinnering voor je in gang zetten. Je rouwt om een ​​verlies en het is een proces. Je moet jezelf je gevoelens laten voelen, en uiteindelijk zullen die voorbijgaan, maar laat het je niet verteeren.

5. Zal ik ooit de juiste persoon ontmoeten?
Als je net uit een relatie komt, denk je misschien dat je nooit de juiste persoon zult ontmoeten. Het is misschien zelfs moeilijk om jezelf in een andere relatie voor te stellen. Dat is allemaal heel normaal en het zal tijd kosten om je weer 100% als jezelf te laten voelen. Vergeet niet dat het geen race is. Wanneer je er zowel emotioneel als mentaal klaar voor bent, zul je opnieuw beginnen met daten en hopelijk vind je de ‘juiste’ persoon voor jou.

6. Date ik dezelfde versie van mijn ex?
Het is normaal om keuzes die je in je vorige relatie hebt gemaakt in vraag te stellen – een belangrijke is de man waar je mee ging. Soms vraag je je misschien af ​​of je dezelfde persoon date. Als je zo denkt, probeer het te evalueren en kijk of er echt een patroon is. Als je denkt dat er iets is, praat er dan over met vrienden. Deel je observatie en praat erover.

7. Hoe kan ik beginnen om beter voor mezelf te zorgen?
Het kan gemakkelijk zijn om verdrietig te blijven en je voor de wereld te verbergen. Probeer voor jezelf kleine doelen te stellen als je deze moeilijke tijd doormaakt. Of je nu moeite doet om af te spreken met vrienden, jezelf trakteert op een film of een speciaal etentje, doe dingen die je een goed gevoel geven. Je moet beslissen wat je nodig hebt in deze tijd, en alleen jij kunt bepalen wat die manier is en wat het beste voor jou is.

8. Hoe begin ik met het maken van de ‘juiste’ keuzes voor mezelf?
Break-ups kunnen je emotioneel en mentaal het uiterste van je vragen. Ze kunnen je ook laten twijfelen over alles om je heen. Ze kunnen ook een fysieke tol op je eisen als je niet goed voor jezelf zorgt. Het is belangrijk om goed te eten, voldoende te rusten, te trainen en jezelf te omringen met ondersteunende mensen.

9. Wat zijn mijn dealbreakers?
Nadat enige tijd is verstreken, krijg je een nieuw perspectief op je situatie. Met deze nieuwe duidelijkheid kun je ook beslissen wat sommige van je dealbrekers zijn voor een toekomstige relatie. Misschien heb je sterke religieuze of politieke opvattingen, ben je geen drinker of roker of ben je niet veganistisch of vegetarisch. Dingen als dit kunnen de wortel zijn van problemen in toekomstige relaties, dus als je duidelijk bent over je dealbreakers, is dat in de toekomst beter voor een relatie.

10. Wat wil ik nu?
Wanneer je je klaar voelt om nieuwe mensen te ontmoeten, is wat je wilt het volgende om in gedachten te houden. Springen van de ene relatie naar de volgende is nooit een goed idee. Het is goed om jezelf de ruimte te geven om erachter te komen wie je bent als een single persoon, het kan je helpen dingen te herontdekken over wie je bent, en dit kan je ook helpen een duidelijker beeld te krijgen van hoe je verder wilt gaan, en wat voor soort relatie je naar op zoek bent.

Dit vind je misschien ook leuk