De meest voorkomende mythen over geluk

De meest voorkomende mythen over geluk

Er wordt vaak gezegd dat geluk onmogelijk is zonder vast te houden aan bepaalde regels. Al deze overtuigingen oefenen invloed uit op ons bewustzijn en maken ons een beetje bijgelovig. Natuurlijk kun je proberen je aan deze regels voor geluk te houden, maar het is moeilijk om erachter te komen hoe ze je gelukkig zullen maken. Hier zijn enkele algemene mythen over geluk.

1. Geld maakt je gelukkig
Het valt niet te ontkennen dat geld je een kortstondig geluksgevoel kan geven dat snel wegvliegt. We moeten niet vergeten dat geld niet de sleutel tot geluk is. Als we breder denken, beseffen we dat geld geen vervanging kan zijn voor ziekten, familie, vrienden of hobby’s. Het maakt niet uit hoe rijk je bent, als je je ellendig voelt, ben je niet gelukkig. Het enige teken dat je geluk bewijst, is een oprechte glimlach op je gezicht.

2. Geluk zit in je hoofd/geest
Wat is geluk? Bestaat het echt? Sommige mensen vinden geluk als een tijdelijke emotie, terwijl anderen het als een staat van zijn beschouwen. Trouwens, experts wijzen erop dat geluk als een gevoel net zo krachtig is als een depressie. Het is aan jou om te weten welke staat van zijn in jouw hoofd de overhand heeft.

3. Sluit geen compromissen
Het blijkt dat mensen compromissen als een soort verlies beschouwen en denken dat een dergelijke barrière kan leiden tot ongeluk, maar anderen zijn het daar niet mee eens. Gelukkige mensen zijn minder prikkelbaar en laten vaak kleine compromissen de situatie bepalen. Bedenk dat ruzie de zenuwen doodt. Het lijdt geen twijfel dat je harde karakter je niet gelukkig zal maken.

4. Niet al te gelukkig zijn
Deze mythe is echt een tegenstrijdig ding. Het is heel normaal om je emoties te uiten, te lachen, te grappen en je positieve humeur te delen met mensen in de buurt. Er is geen bepaalde definitie en niemand weet wat geluk moet zijn. Eerlijk gezegd, mensen vinden het niet erg dat je gelukkig bent.
 
5. Geluk is gebaseerd op voortgang
Bijna iedereen geeft toe dat geluk gebaseerd is op een doel. We beloven ons vaak om gelukkig te worden als we ergens in slagen. Dientengevolge, voelen we ons ellendig op een manier totdat we het doel bereiken. Bovendien kunnen we ons gemakkelijk op mislukking richten als we geluk baseren op het bereiken van doelen. Het is bewezen dat je sneller succes zult hebben als je je gelukkig voelt.

6. Geluk is niet voor iedereen
Geluk is zeker voor iedereen. Als iemand je probeert te vertellen dat het niet zo is, zal zo een misvatting je uit je humeur brengen en je laten nadenken over verschillende dingen. Als we vaak problemen hebben, betekent dat niet dat we verliezers zijn. Denk positief met alle middelen en het geluk zal je glimlach doen stralen.

7. Vriendelijkheid maakt je gelukkig
Zeker, goede dingen en een goed humeur hebben kan je dag positief maken, maar vaak ook niet. Als we elke minuut om anderen geven, hebben we geen tijd om aan onze hobby’s te werken en emoties te delen met de mensen van wie we houden. Willekeurige daden van vriendelijkheid kunnen ons uitgeput doen voelen, maar helemaal niet gelukkig.

8. We moeten perfect zijn
Veel mensen geloven dat perfectie een onvervangbaar onderdeel van geluk is. Er zijn momenten waarop we denken dat we het niet verdienen om gelukkig te zijn, omdat we vaak fouten maken en soms falen. Het baseren van je geluk op perfectie is een snelle manier om je moedeloos te voelen en de hoop te verliezen erin te slagen. Wees gewoon jezelf en wees niet bang om fouten te maken.

Dit vind je misschien ook leuk