De meest vreemde hotels ter wereld

Om vakantiegangers echt te verbazen, doen sommige hotels alles om het verblijf van elke bezoeker memorabel en inspirerend te maken. Elk hotel op deze lijst doet precies dat, en elk is op de een of andere manier een beetje vreemd: de harmonie met de omgeving waarin het wordt omringd, de architectuur en/of het prachtige uitzicht op de slaapkamer. Hier zijn de 7 meest vreemde hotels ter hele wereld.

Attrap Rêves Bubble Hotel, Frankrijk
Attrap Rêves Bubble Hotel, Frankrijk.
Het Attrap Reves Hotel in Allauch, Frankrijk, staat ook wel bekend als het ‘Bubble Hotel’, want daar slaap je in – een transparante bubbel. Van binnenuit de bubbel is er niets dat je zicht op het buitenleven belemmert, en je kunt onder de sterren slapen zonder je zorgen te hoeven maken over vervelende beestjes. De bubbels zijn gemaakt van gerecycled materiaal en zijn milieuvriendelijk ontworpen.

The Manta Resort, Pemba Island, Tanzania
The Manta Resort, Pemba Island, Tanzania
Verankerd in een anomalie op de oceaanbodem, ligt deze zwevende onderwaterruimte. Ingekapseld in een turkooisblauwe bubbel, kun je kijken naar scholen vissen die voorbij zwemmen. De kamer biedt drie niveaus. De eerste is onder water met 360 graden uitzicht op de vissen van de oceaan, het tweede niveau bevindt zich op zeeniveau met een ruimte om te loungen en een badkamer, en het derde niveau is een bovendek, waar je omhoog kunt staren naar de prachtige nachtelijke hemel.

Magic Mountain, Chili
Magic Mountain, Chili
Magic Mountain Lodge heeft de vorm van een vulkaan en heeft water dat van de top valt in tegenstelling tot lava. Het bergachtige hotel heeft ramen die uit alle hoeken gluren en mos groeit op het oppervlak, waardoor het lijkt alsof het één is met het bos. Het hotel is alleen toegankelijk door een slingerende touwbrug.

Palacio de Sal, Bolivia
Palacio de Sal, Bolivia
Dit is waarschijnlijk het enige hotel in de wereld dat volledig van zout is gemaakt: de muren, vloeren, plafonds, meubels, sculpturen, absoluut alles! Meer dan een miljoen zoutblokken werden gebruikt in de constructie, met zout water gebruikt als de mortel.

Propeller Island City Lodge, Berlijn
Propeller Island City Lodge, Berlijn
Geloof het of niet, Propeller Island City Lodge is een “odditorium” dat je aan het draaien zal brengen. Dit bizarre hotel biedt rare thema’s in elke kamer – groene lederen suite, zwevende bedsuite, kistsuite (ja, de bedden zijn doodskisten), gespiegelde kamer, en zelfs een omgekeerde suite waar meubels aan het plafond hangen (bed en tafel ook). Gelukkig slapen gasten in verborgen compartimentbedden op de vloer.

The Shark Aquarium, Frankrijk
The Shark Aquarium, Frankrijk
Houd je van haaien? Blijf dan een nachtje slapen in een haaienaquarium. Dit is je once-in-a lifetime kans om te slapen in een onderwaterkamer, waar het enige wat je scheidt van de haaien de 360-graden transparante muur is.

Prison Hotel, Stockholm
Prison Hotel, Stockholm
Altijd al willen weten hoe het is om in een gevangenis te overnachten? Logeer dan een nachtjes in de gevangenis! Dichtbij Södermalm in Stockholm ligt het groene eiland Långholmen. Van een oude gevangenis een uniek, uitnodigend en spannend hotel gemaakt. De gerenoveerde cellen bieden comfortabele suites of een afgesloten ruimte met gekooide deuren, afgesloten ramen, stapelbedden voor celgenoten. Gestreepte pyjama’s en beveiliging zijn inbegrepen.

Dit vind je misschien ook leuk