Nieuwe boeken om nu te lezen

Nieuwe boeken om nu te lezen

De lente is volop aan de gang, en als het zonnetje schijnt, is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om op balkon of in de tuin te zitten met een goed boek. We hebben hier een aantal nieuwe boeken op een rij gezet om nu te lezen. Klik op de prijs om te kopen.

Narcistisch misbruik in de liefde, 50 vragen en antwoordenNarcistisch misbruik in de liefde, 50 vragen en antwoorden
Hoe meer je over narcisme en narcistisch misbruik weet, des te beter kun je je wapenen tegen de narcist en des te beter ben je in staat om je uiteindelijk los te weken uit de giftige relatie. In Narcistisch misbruik in de liefde: 50 vragen en antwoorden geeft Mjon van Oers handvatten om narcisme te herkennen en, nog belangrijker, hoe je kunt herstellen van de beschadigingen die je in een relatie met een narcist oploopt.

Narcistisch misbruik in de liefde
Neem je leven weer in eigen handen met Narcistisch misbruik in de liefde van Mjon van Oers. Lees in de 50 vragen en antwoorden:
Hoe herken je een narcist?
Wat zijn typisch narcistische eigenschappen?
Het verschil tussen gezonde relaties en die met een narcist
Waarom blijf je in de relatie met een narcist?
Hoe kun je een narcist het beste doorzien?
Welke stappen kun je zetten om jezelf te beschermen?
En het belangrijkste: Wat kun je doen om je eigen leven weer terug te krijgen?

Dit boek is geschikt voor iedereen die verwikkeld is (geweest) in een narcistische relatie, maar ook voor mensen die narcisme meemaken in hun omgeving en er meer over willen begrijpen.
Prijs € 18,50

Alles is f*ckedAlles is f*cked
Een boek over hoop
We leven in een interessant tijdperk. Ogenschijnlijk hebben we alles goed voor elkaar: we zijn welvarender, vrijer en ontwikkelder dan ooit. Aan de andere kant is alles gewoon ontzettend f*cked – de aarde warmt op, regeringen falen, economieën storen in en iedereen voelt zich voortdurend beledigd op Twitter. Op dit moment in de geschiedenis, met onze toegang tot technologie, onderwijs en communicatie waar onze voorouders alleen maar van konden dromen, worden we overspoeld door een gevoel van algemene hopeloosheid.

Waar Mark Manson zich in zijn eerste boek ‘De edele kunst van not giving a f*ck‘ vooral richtte op de onvermijdelijke fouten in ieder individu, gaat het in Alles is f*cked over de eindeloze rampen in de wereld om ons heen. Hij kijkt naar onze relaties met geld, entertainment en internet; en hoe een teveel aan iets goeds ons alleen maar miserabeler maakt. Hij tart openlijk onze definities van politiek, religie, geluk, vrijheid en zelfs van hoop. Op de typische Manson-manier, scherp en met humor, daagt hij ons uit om eerlijker tegen onszelf te zijn en verbinding te maken met de wereld op manieren die we zelf waarschijnlijk nog niet hadden bedacht.
Alles is f*cked. Een boek over hoop van Mark Manson verschijnt 14 mei 2019.
Prijs € 20,99

Het strandhuisHet strandhuis
In een ver verleden waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Voorgoed. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer met elkaar, zien ze elkaar niet meer. Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat is niet mogelijk. Dat weten ze zeker…

De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien.
Het strandhuis
SUZANNE VERMEER
Verschijningsdatum: 24-4-2019
€ 15,99

Hooggevoelig geborenHooggevoelig geboren
Hoe hoogsensitiviteit een kracht kan zijn
De Noorse prinses Märtha Louise ervaarde als kind alles al heel intens. Geluiden, kleuren, gevoelens: alles kwam ongefilterd binnen. In dit openhartige boek getuigt ze hoe ze met vallen en opstaan leerde omgaan met haar hooggevoeligheid.

Samen met Elisabeth Nordeng – die met prinses Märtha Louise het coachingscentrum Soulspring leidt – geeft ze de lezer heel wat inzichten en praktische adviezen om tijdig te ontprikkelen, je grenzen te bewaken en hoogsensitiviteit als een krachtbron in je leven in te zetten.
Hooggevoelig geboren
Hoe hoogsensitiviteit een kracht kan zijn
Prinses Märtha Louise & Elisabeth Nordeng
€19,99
Verschijnt eind april

De boekwinkel voor gebroken hartenDe boekwinkel voor gebroken harten
Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij – melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem, samen met hun kleine Peter, verliet om zich bij een religieuze gemeenschap aan te sluiten, is Tom eenzaam.

Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw: de tweede Jood – en meest kleurrijke persoon – die Tom ooit heeft ontmoet. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen…
De boekwinkel voor gebroken harten
ROBERT HILLMAN
€ 17,99

The moment of liftThe moment of lift
Hoe krachtige vrouwen de wereld veranderen
Melinda Gates heeft een missie. Al twintig jaar zet ze zich als medeoprichter van de Bill & Melinda Gates Foundation in om oplossingen te vinden voor diegenen met de meest dringende problemen, waar ook ter wereld. Eén ding werd haar hierbij steeds duidelijker: in het streven naar vooruitgang zijn vrouwen essentieel. In haar inspirerende debuut duikt ze in de relatie tussen de emancipatie van vrouwen en succesvolle samenlevingen. Gebaseerd op haar jarenlange inzet voor vrouwenrechten, zoals het recht op geboortebeperking, emancipatie op de werkvloer en het uitbannen van alle vormen van seksisme, schetst ze een beeld van de enorme mogelijkheden die er
zijn om verandering teweeg te brengen. En hoe we zelf ons steentje bij kunnen dragen.

Voorvechtsters
De vele ontroerende gesprekken met vrouwen van over de hele wereld en de ontluisterende data maken van dit verhaal een hartstochtelijk statement van een vrouw die uitgroeide tot een van de meest vooraanstaande voorvechtsters van gelijke rechten voor iedereen.
MELINDA GATES
PRIJS: € 20,00
Verschijnt 23 april

VerlatenVerlaten
Drie broers. Een dode. Geen antwoorden. In de eenzame outback van Australië staan twee broers bij de omheining die hun boerderijen van elkaar scheidt. Ze zijn elkaars dichtstbijzijnde buren, hun huizen liggen drie uur rijden van elkaar. De derde broer ligt dood aan hun voeten.

Cameron maakte zich ergens zorgen over. Besloot hij om zelf zijn dood tegemoet te lopen? Als hij dat niet heeft gedaan, blijven er in deze afgelegen omgeving maar weinig verdachten over.

Eenmaal thuis bij de achtergebleven familie wordt het wankele evenwicht op de boerderij verstoord. Niet alleen verdriet, maar ook verdenkingen spelen hoog op…
Verlaten
JANE HARPER
€ 17,99

Herinneringen aan de toekomstHerinneringen aan de toekomst
S.H., een jonge vrouw uit Minnesota, verhuist eind jaren zeventig naar New York. In haar nieuwe woning hoort ze door de dunne muren heen de bizarre en dreigende monologen van haar buurvrouw Lucy Brite. Ze schrijft alles op in een schrift, samen met de schetsen van een roman enal haar andere belevingen in de miljoenenstad.
Veertig jaar later is S.H. een bekende schrijver, en als ze haar bejaarde moeder helpt verhuizen, vindt ze haar oude en vergeten notities terug.Geïntrigeerd besluit ze haar eigen herinneringen af te zetten tegen hetgeen ze ooit schreef. Op ingenieuze wijze creëert ze een dialoog methaar jongere zelf door de decennia heen, en laat ze de periode herleven waarin haar obsessie voor de mysterieuze Lucy Brite haar bestaan volkomen beheerste.
Herinneringen aan de toekomst is een hoogtepunt in het rijke oeuvre van Siri Hustvedt: een indrukwekkende vertelling waarin gebeurtenissen uit het verleden in een geheel nieuw perspectief worden geplaatst.
Auteursbezoek: Siri Hustvedt is van 11 tot en met 13 mei in Amsterdam. Op maandag 13 mei treedt Siri Hustvedt op tijdens de ILFU BookTalk in TivoliVredenburg in Utrecht.
Op 14 mei treedt zij op in Bozar in Brussel.
Herinneringen aan de toekomst
Prijs: € 24,99

Stad van meisjesStad van meisjes
New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Haar tante is eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan, en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.

Stad van meisjes is een bijzondere en fonkelende roman over een vrouw die in opstand komt en vecht voor de vrijheid om zichzelf te zijn en om te kiezen voor een liefde die anders is dan anders.
Elizabeth Gilbert (1969) brak internationaal door met het autobiografische Eten, bidden, beminnen, waarvan in Nederland inmiddels meer dan 450.000 exemplaren werden verkocht. Ze schreef meerdere romans en non-fictieboeken, waaronder Het hart van alle dingen en Big Magic, over de kracht van creativiteit.
Elizabeth Gilbert verkocht in Nederland en Vlaanderen al meer dan 750.000 exemplaren van haar boeken.
Stad van meisjes
Elizabeth Gilbert
€24,99

BorstenBorsten
De levensloop van een intiem lichaamsdeel
Pas toen Corien van Zweden haar linkerborst verloor aan borstkanker ging ze zich verdiepen in de biologie en betekenis van dit intieme lichaamsdeel. Ze ontdekte dat er geen ander lichaamsdeel is met zo’n veelzijdige levensloop als de vrouwenborst. Van Zweden beschrijft de biografie van borsten: van het allereerste moment dat een meisje merkt dat er iets verandert, naar borstvergrotingen, borstverkleiningen en borstvoeding tot de dag dat – bij één op de zeven vrouwen – borstkanker wordt vastgesteld.

Borsten gaat over een lichaamsdeel dat de helft van de wereldbevolking heeft, maar waar de meerderheid van de mensen weinig van weet. Van Zweden vertelt over haar eigen leven met borsten en laat psychologen, plastisch chirurgen, seksuologen, filosofen en lactatiekundigen aan het woord. Daarnaast delen vrouwen van alle leeftijden en diverse achtergronden hun ervaringen, emoties en inzichten.
Corien van Zweden (1962) studeerde theologie en werkt sinds 1994 als zelfstandig journalist. Ze schrijft voor verschillende opdrachtgevers over onder meer gezondheidszorg en psychiatrie, onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. In 2008 verscheen De kunst van het rouwen. Een persoonlijke geschiedenis. In 2015 verscheen Hapje uit de zon: vijf gezichten van kanker.
Prijs: € 21,99

Dit vind je misschien ook leuk