Nieuwe boeken om nu te lezen

Laatst geüpdatet op september 24, 2019 by Redactie

De herfst staat voor de deur! En als de avonden langer, donkerder en kouder worden, is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om op de bank te kruipen met een goed boek. We hebben hier een aantal nieuwe boeken op een rij gezet om nu te lezen. Klik op de prijs om te kopen.

De kunst van herinneringen makenDe kunst van herinneringen maken
Leer hoe je je mooiste momenten kunt koesteren
Meik Wiking
Wat maakt dat we bepaalde gebeurtenissen voor altijd blijven herinneren? Herinner je nog je eerste kus? De eerste zonnestralen van het jaar? De beste maaltijd die je ooit at? Deze memorabele ervaringen springen erbovenuit omdat ze een belangrijke betekenis hebben of we ze heel intens waarnemen, waardoor ze een groot besef van verwondering en bijzonderheid veroorzaken.

Wat zorgt nu precies voor leuke herinneringen? Waarom kan een liedje, geur of smaak ons terugbrengen naar iets wat we zijn vergeten? Is het mogelijk om te leren hoe we leuke herinneringen kunnen creëren en hoe we die beter kunnen vasthouden?

De kunst van herinneringen maken geeft antwoord op de vraag hoe we perfecte momenten kunnen creëren. Die momenten waar het in het leven allemaal om draait.

De kunst van herinneringen maken
Prijs €20,99

Dagboek van een weddingplannerDagboek van een weddingplanner
Dé must-read ter voorbereiding op jouw bruiloft
Van het aanzoek tot de trouwdag zelf: alle facetten van het plannen en organiseren van een bruiloft komen in dit boek aan bod. Aan de hand van grappige anekdotes, liefdesverhalen van bruidsparen én de
uitdagende situaties en struggles die je niet voorzien had, geeft Lotte je tips en inspiratie voor het
organiseren van je eigen perfecte trouwfeest. Het ultieme cadeau voor iedereen met trouwplannen.
PRIJS: € 17,99

 

 

Nachtboot naar TangerNachtboot naar Tanger
van Kevin Barry
Het is al laat in het Spaanse havenstadje Algeciras, wanneer twee verlopen Ierse gangsters staan te wachten op de veerboot uit Tanger. Een geliefde is verloren, een dochter wordt vermist, hun levens zijn aan diggelen. Of kan er nog iets aan gedaan worden?

Nachtboot naar Tanger is een roman over een wereld waarin seks, de dood, drugs en geweld de boventoon voeren, maar waarin het mysterie van de liefde tegelijk overwint. Het is een bijtend en hilarisch, lyrisch maar ook altijd spannend verhaal. Een tragikomisch meesterwerk van de vaak bekroonde Ierse auteur Kevin Barry, die wordt gezien als een van de beste stilisten van dit moment.

Kevin Barry (1969) publiceerde korte verhalen in diverse toonaangevende tijdschriften, waaronder The New Yorker. Zijn debuutroman City of Bohane werd bekroond met de prestigieuze IMPAC Award. Zijn tweede roman, Beatlebone, won de Goldsmiths Prize en werd unaniem lovend besproken een keuze uit zijn verhalen is verschenen onder de titel Donker ligt het eiland.
Prijs: €21,99

De schrijver is een alleenstaande moederDe schrijver is een alleenstaande moeder
van Hagar Peeters
Negen jaar na haar vorige dichtbundel en vier jaar na haar bekroonde debuutroman komt Hagar Peeters met De schrijver is een alleenstaande moeder. Deze dichtbundel is het eerste deel van een drieluik waarin ze het schrijverschap en alleenstaand moederschap van alle kanten benadert.

Hoe verhouden beide thema’s zich tot elkaar; het onzichtbare en het zichtbare, het ongeziene en het openbare? In hoeverre is de schrijver zelf een alleenstaande moeder – geheel en al verantwoordelijk voor zijn eigen schepping, en in welke hoedanigheden vertoont de schrijver zich die alleenstaande moeder is? Hagar Peeters stelt deze vragen aan de orde in haar nieuwe dichtbundel.
Een bezoekster die kijkt met haar autistische zoon naar een portret door Memling, de tragische dichteressen Sylvia Plath en Ingrid Jonker, de Zomernacht die hallucinant op de schepping neerziet en zelf het heelal bestiert, “en daarin soms fataal is / en buiten haar boekje gaat / maar nooit uit kwade wil / altijd uit haar onmatigheid’, en de dochter die vierentwintig jaar lang door haar eigen vader werd opgesloten in een Weense kelder vormen enkele van de personages in De schrijver is een alleenstaande moeder. In perfect ritme is hiertussen het andere werk gevlochten. In deze rijke bundel opent Hagar Peeters op onovertroffen wijze de vele registers die zij tot haar beschikking heeft.

Prijs: €19.99

Als het over liefde gaatAls het over liefde gaat
van Jannah Loontjens
Jannah en Jamal worden gedwongen om hun eigen route te kiezen. Aan elkaar overgeleverd in de zomerhitte in de Italiaanse heuvels, waar paden vertakken zonder borden of andere herkenningspunten, komt hun relatie onder spanning te staan. Al wandelend overpeinst Jannah wat Jamal en haar eigenlijk bij elkaar heeft gebracht en waarom ze het altijd zo moeilijk heeft gevonden zich aan een ander te hechten. Vaak denkt ze aan de woorden van Frida Vogels, die zo pijnlijk precies haar verhouding tot haar man kon benoemen. Dit maakt Als het over liefde gaat tot een buitengewoon persoonlijk boek over schrijven, wandelen en uiteraard, de liefde.

Als het over liefde gaat | Prijs: €21,-

 

 

'De reizigers'‘De reizigers’ van Regina Porter
Agnes Miller, een jonge zwarte vrouw, wordt met haar vriendje op een verlaten weg in Georgia door de politie aangehouden.Het is 1966, en de verschrikkelijke gebeurtenissen die dan volgen laten diepe sporen na in Agnes’ leven. James Vincent, geboren in 1942, is een kind van gescheiden ouders uit een wit arbeidersmilieu. Hij ontworstelt zich met moeite aan zijn kansarme jeugd, en als beginnend advocaat ziet hij zijn toekomst met vertrouwen tegemoet. Terwijl de jaren voortschrijden, kruisen de levens van Agnes en James elkaar steeds vaker. De keuzes die ze maken hebben invloed op de ander, en de gevolgen worden overgedragen van generatie op generatie.

Regina Porter wordt gezien als een van de belangrijkste nieuwe stemmen in de Amerikaanse literatuur. Ze schreef vele toneelstukken en korte verhalen, en volgde de prestigieuze Iowa Writer’s Workshop. Ze woont en werkt in Brooklyn.
Prijs: €22,99

De mooiste tijd van ons levenDe mooiste tijd van ons leven
Claire Lombardo
Wanneer Marilyn Connolly and David Sorenson verliefd worden in de jaren zeventig, hebben ze nog geen idee van wat hun te wachten staat met de vier totaal verschillende dochters die ze zullen krijgen. Nu, bijna veertig jaar later, is Wendy, de oudste, al jong weduwe geworden en ze dempt haar verdriet met drank en jongere mannen. Violet, de streber, worstelt met het thuismoederschap waarvoor ze haar advocatencarrière heeft opgegeven. Liza, professor, neurotisch en net zwanger, zit in een relatiecrisis. En Grace, de jongste, houdt de schijn over haar studie op, terwijl ze steeds meer in een leugen leeft. Allen moeten zien te leven met hun eigen sores, totdat een geheim tussen twee zussen het leven van de hele familie volledig omgooit.

In een wervelend verhaal dat een halve eeuw omspant, volgen we de Sorensons en hun leven. Met een scherp oog voor familiedynamieken, verbeeldt Lombardo rivaliteit tussen kinderen, onrust in een huwelijk en schuldgevoel van ouders, en onderzoekt ze de wankele balans tussen affectie voor en afschuw van hen die ons dierbaar zijn.

De mooiste tijd van ons leven € 26,99

Alle tijdAlle tijd
van Ronald Giphart
In deze ambitieuze roman neemt Giphart ons op wervelende wijze mee in de geschiedenis van zes vrienden
Hun vriendschap begon bij de ontelbare avonden in hun stamcafé, avonden die nooit ophielden. Ze raakten verslaafd aan het goede leven en de saamhorigheid. Ze wisten niet hoe of wat, maar wel dat er iedere dag iets memorabels zou gebeuren. Toen de zes mannen begin jaren negentig besloten een bierbrouwerij te beginnen in een werfkelder in Utrecht, werden ze naast vrienden ook zakenpartners. Vijfentwintig jaar later zijn ze op weg naar een boshut in Duitsland om nog één weekend samen te zijn, voordat ze het contract voor de verkoop van de brouwerij tekenen. Tijdens dit weekend reflecteren ze op de vriendschap en op het leven.

In een virtuoze stijl en in een bijzonder meeslepend wij-perspectief neemt Ronald Giphart ons mee in zes met elkaar verweven levens. Alle tijd is een uiterst giphartiaanse, vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde.
Prijs: €24.99

FACE ITFACE IT
De autobiografie van Blondie
Hoewel Debbie Harry al meer dan veertig jaar door het leven gaat als punkrockicoon en zelfs na haar zeventigste nog hele zalen in extase brengt als frontvrouw van de Amerikaanse band Blondie, is het verhaal achter dit icoon al die tijd een mysterie gebleven. Jarenlang gaf ze geen solo-interviews, maar was ze, onder het mom van ‘Blondie is een groep’, altijd omringd door haar medebandleden – tot nu.

In een fascinerende mix van intieme en diepzinnige verhalen en oogverblindende beelden, inclusief nooit eerder vertoonde foto’s, piekfijne illustraties en schitterende fanart, breekt FACE IT met alle wetten van de muziekbiografie. Het resultaat is een waarlijk briljant portret van een popfenomeen. FACE IT brengt het grauwe, glorieuze New York van de seventies weer tot leven, waar Blondie optrad naast namen als de Ramones, Talking Heads, Iggy Pop en David Bowie. Van haar grootse commerciële successen tot haar heroïneverslaving, en van de ziekte van haar partner Chris Stein, een hartverscheurend faillissement en het uiteengaan van Blondie tot haar veelzijdige acteercarrière in meer dan dertig films, de triomfantelijke comeback van haar band en haar onvermoeide inzet voor het milieu en LGBTQ-rechten – FACE IT is een filmisch verhaal van een vrouw die haar eigen pad koos en een voorbeeld werd voor een hele generatie artiesten die in haar voetsporen trad.

PRIJS: € 22,50
Verschijnt 1 oktober

De denkbeeldige vriend De denkbeeldige vriend
Bijna twintig jaar na de internationale culthit The Perks of Being a Wallflower verschijnt er eindelijk een nieuw boek van schrijver en filmmaker Stephen Chbosky. Vergeet alles wat je dacht te weten over thrillers. De denkbeeldige vriend overstijgt alle genres. Van begin tot eind huiveringwekkend, beklemmend en aangrijpend, een boek dat je in je dromen zal achtervolgen. Een meesterwerk voor de liefhebbers van Stephen King en Kazuo Ishiguro.

Alleenstaande moeder Kate Reese is op de vlucht. Vastbesloten om het leven voor haar en haar zoon te verbeteren, ontsnapt ze midden in de nacht samen met Christopher aan een gewelddadige relatie. Samen belanden ze in de hechte gemeenschap van Mill Grove, Pennsylvania, ver van de bewoonde wereld. Slechts één snelweg leidt erheen en één snelweg eruit. Eerst lijkt het de ideale plek om eindelijk tot rust te komen. Maar dan verdwijnt Christopher. Zes afschuwelijke dagen lang kan niemand hem vinden. Totdat Christopher tevoorschijn komt uit het bos aan de rand van het dorp, ongedeerd maar niet onveranderd. Hij keert terug met een stem in zijn hoofd die alleen hij kan horen, met een missie die alleen hij kan volbrengen: hij moet voor kerst een boomhut in het bos bouwen. Algauw raken Kate en Christopher verzeild in het gevecht van hun leven – een strijd tussen goed en kwaad, met hun dorp als het
strijdtoneel.

De denkbeeldige vriend | Prijs € 19,99 tot 1 januari 2020 daarna € 24,99

WHAM! George & ikWHAM! George & ik
Het verhaal van een legendarische band en een unieke vriendschap
Andrew Ridgeley – de helft van een van de beroemdste bands ter wereld – vertelt voor het eerst het verhaal van Wham!, zijn levenslange vriendschap met George Michael en het ontstaan van een duo dat de muziekscène in de jaren tachtig zou veranderen.

In 1975 nam Andrew een verlegen nieuwe jongen op de Bushey Meads School onder zijn hoede: Georgios Panayiotou, beter bekend als het icoon George Michael. De vriendschap die toen werd gesloten zou een leven lang duren. Het duo werd een duizeling wekkend wereldwijd succes. Ze maakten en braken iconische records, werden behandeld als goden, maar bleven trouw aan hun vriendschap.

Andrew vertelt in zijn boek over de Wham!-jaren, van de grootse momenten tot aan de kleine details, de lol, de schrammen, de mooie en de moeilijke tijden. Het is een uniek en nooit eerder verteld verhaal over die tijd, die band en die twee jongens.

PRIJS: € 20,99
Verschijnt 3 oktober

ALLES IS UITVOGELBAAR ALLES IS UITVOGELBAAR
VAN MARIE FORLEO
ALLES IS UITVOGELBAAR is voor iedereen die wil stoppen met uitstellen en aan de slag wil gaan om iets van zijn leven te maken. Geloof in je eigen kunnen en hou op met excuses maken. Geen: ‘Dit kan ik tóch niet.’ Geen: ‘Dit werkt tóch niet voor mij.’ En geen: ‘Hoe moet ik daar in hemelsnaam tijd voor maken?’

Marie Forleo’s grote voorbeeld is haar moeder die haar op jonge leeftijd al leerde dat niets te moeilijk is om te leren, zolang je maar niet denkt dat je iets níet kan. Haar moeder repareerde altijd alles zelf in huis. Of het nou een lekkend dak was of een radio die niet meer werkte. ‘Marie: alles is uitvogelbaar!’

MARIE FORLEO (1975) is lifecoach, spreker, auteur en presentator van haar eigen YouTube-kanaal MarieTV. Op MarieTV stimuleert ze mensen om zich niet te laten leiden door hun angsten, en om hun dromen waar te maken en significante veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Ze heeft meer dan 8 miljoen downloads en 575.000 abonnees. Marie interviewde grootheden als Brené Brown, Elizabeth Gilbert, Tony Robbins, Cheryl Strayed, Oprah Winfrey, Arianna Huffington, Ryan Holiday, Seth Godin, Mark Manson, en Richard Branson. De miljoenen fans die Marie wereldwijd heeft, wachten al een tijdje op haar boek.
Alles is uitvogelbaar verschijnt 8 oktober 2019
Prijs: € 20,99

Uit het oogUit het oog
van Nicola Rayner
Alice Bell weet dat haar man George van mooie vrouwen houdt. Ze weet ook dat hij haar aanbidt en dat haar zwangerschap hun relatie alleen maar hechter zal maken. Maar als ze terugkomt van een zakenreis ziet ze in de weerspiegeling van een treinraam een prachtige
roodharige vrouw. Een vrouw die het evenbeeld is van Ruth, haar medestudente van jaren geleden, die na een nachtelijke zwempartij spoorloos is verdwenen. Wanneer ze George vertelt over het voorval in de trein reageert hij heel terughoudend. En als ze ontdekt dat een oude groepsfoto vlak daarna bijgeknipt en opnieuw ingelijst is, wordt Alice wantrouwend. Want wat weet George over Ruth, en wat was zijn relatie met haar? En kan Alice zelf nog vertrouwen op de herinneringen aan haar studietijd?
Nicola Rayner is geboren in Zuid-Wales en woont nu in Londen, waar ze werkt als freelance journaliste. Uit het oog is haar debuutthriller.

‘Uit het oog’ van Nicola Rayner (verschijnt 17 okt

De menselijke maatDe menselijke maat
van Roberto Camurri
Fabbrico is een slaperig dorp tussen Parma en Bologna. Het telt een viertal straten te midden van uitgestrekte velden. Iedereen kent elkaar, en het lijkt alsof de inwoners nooit zullen ontsnappen aan een saai en rustig leven in de provincie. Tijdens een lange hete zomer ontstaat er een driehoeksverhouding tussen de jonge vrienden Anela, Davide en Valerio. Uiteindelijk besluit Valerio Fabbrico te verlaten, en in de jaren die volgen realiseren de drie vrienden zich wat de gevolgen zijn van de keuzes die ze in hun jeugd hebben gemaakt.

De menselijke maat is een hypnotiserende roman in verhalen, over vriendschap en liefde, over vertrouwen en verraad. Davide, Valerio en Anela worstelen allen met een onverklaarbaar schuldgevoel, en zoeken wanhopig naar de middelen om inhoud en vorm te geven aan hun leven.

Roberto Camurri (1982) woont en werkt in Parma. De menselijke maat is zijn debuutroman en was een bestseller in Italië. Het boek werd voor verschillende literaire prijzen genomineerd en werd bekroond met de debuutprijs Premio POP 2018 en de Premio Procida-Elsa Morante.
‘De menselijke maat’ (verschijnt op 17 oktober) 21.99

Dit vind je misschien ook leuk

Door op de site te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren", dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten