Nieuwe boeken om nu te lezen

Nieuwe boeken om nu te lezen

by Redactie

Het is herfst, de dagen worden donkerder, en we zijn meer binnen! De perfecte tijd om met een goed boek op de bank te liggen. Vooral met een aantal van de releases die de komende weken in de schappen liggen. Hier zijn de nieuwste boeken die nu – of binnenkort – in de winkel liggen.

Van Tienermoeder naar ZakenvrouwVan Tienermoeder naar Zakenvrouw
Hoe een Jehovah-meisje haar eigen paradijs creëerde

Als Tara, streng religieus opgevoed als Jehovah’s Getuige, op zestienjarige leeftijd op de wc zit met een positieve zwangerschapstest, slaat de paniek toe. Dit kan niet waar zijn! Kan een jonge tienermoeder zich ontworstelen aan een verstikkende religie, in haar eentje een kind opvoeden en uitvinden waar ze écht gelukkig van wordt? Een levensverhaal vol pieken en dalen, over moederliefde en zakeninstinct, over keihard op je bek gaan, verkeerde keuzes maken en het toch tot een succesvolle zakenvrouw schoppen.

Prijs: 21.99

Gifspoor van Jet van VuurenGifspoor van Jet van Vuuren

Bestsellerauteur Jet van Vuuren schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, enigszins moordlustig, maar toch herkenbaar. In Gifspoor delen drie Zeeuwse vriendinnen hun passie voor tuinieren. Als ze samen op reis gaan naar Engeland, blijkt er meer te zijn wat de vrouwen verbindt…

Gifspoor – Jet van Vuuren – 17,99 euro

Flashback van SJ WatsonFlashback van SJ Watson

In Flashback speelt SJ Watson opnieuw een psychologische spel met de lezer. Dat, gecombineerd met het claustrofobische gevoel van een kleine dorpsgemeenschap, maakt van Flashback wederom bestseller-material.

Alex, een Londense filmmaker, keert voor haar werk terug naar haar geboortedorp Blackwood Bay.
Ooit was Blackwood Bay een drukbezocht kustplaatsje. Maar nu, geplaagd door teruglopende toeristenaantallen en economische malaise, is het nog maar een schim van wat het was. Het is een spookstadje geworden, en daarmee de perfecte locatie voor filmmaker Alex om haar nieuwe documentaire te schieten.

Al jaren is het dorp in de ban van twee vriendinnen, Daisy en Sadie, die vroeger in het dorp woonden. De één stortte zich jaren geleden van de rotsen in zee, de ander wordt sinds diezelfde tijd vermist.  De terugkomst van Alex maakt de claustrofobische gemeenschap erg onrustig. Persoonlijke geheimen dreigen door haar komst onthuld te worden.

Prijs: 21,99

Meisje zonder leugensMeisje zonder leugens
van Michael Robotham

Evie Cormac is een meisje zonder familie. Ze houdt haar identiteit al jarenlang geheim – alleen daardoor is ze veilig. Maar forensisch psycholoog Cyrus Haven is vastbesloten erachter te komen wie Evie is, en hoe ze zich verborgen kon houden in het huis waar een man werd doodgemarteld.

Intussen zijn machtige mensen op zoek naar Evie, de enige getuige van hun misdaden. Evies gave om te zien wanneer iemand liegt helpt Cyrus bij het oplossen van een onmogelijke zaak, maar hoe verder hij Evies verleden weet te ontrafelen, hoe meer hij haar blootstelt aan gevaar. Uiteindelijk zullen ze allebei moeten beslissen of het misschien beter is de monsters uit het verleden niet wakker te maken…

De thrillers van Michael Robotham (1960) worden in ruim 50 landen uitgegeven en zijn meermalen bekroond, onder andere met de Gold Dagger en de Ned Kelly Award. Van zijn hand verschenen onder meer de zeer succesvolle thrillers De verdenking, Gebroken en Leven of dood, en het eerste deel rond Evie Cormac, Meisje zonder verleden.

Meisje zonder Leugens € 20,99

Het leven, daarnaHet leven, daarna

Antoine Leiris verloor zijn vrouw Hélène op 13 november 2015 door de aanslag op de Parijse concertzaal Bataclan. Hij moest een nieuwe toekomst opbouwen, voor zichzelf en zijn zeventien maanden oude zoontje Melvil. Dit boek is het resultaat van die zoektocht. Een prachtig onder woorden gebracht portret van een jonge vader die zijn verlies een plaats probeert te geven.

Antoine Leiris worstelt met het gemis en zijn nieuwe rol als alleenstaande vader. Wat is ouderschap als je er plotseling alleen voor staat? Wat is überhaupt de definitie van een goede vader? En hoe ben je de beste vader voor je zoon als hij geen moeder meer heeft op wie hij terug kan vallen? Door het vinden van antwoorden op dit soort vragen, maakt Leiris ons deelgenoot van een intieme strijd en een eenzaam rouwproces.

Vier jaar later zijn vader en zoon veranderd en gegroeid. Antoine is niet meer dezelfde man en zeker niet dezelfde vader. Het leven, daarna is een krachtig en eerlijk verslag van een ontdekkingsreis van twee mensen die in staat zijn een nieuw leven op te bouwen. Een leven ná die vreselijke dag.
PRIJS: € 15,99

Elizabeth Day - SchaduwstadElizabeth Day – Schaduwstad

Na het grote succes van Het feest in de zomer van 2019, en de overweldigende hoeveelheid aandacht voor Durf te falen afgelopen januari, brengen we nu een eerdere roman van bestseller auteur, podcastmaker en journalist Elizabeth Day uit: Schaduwstad.

Howard Pink is een selfmade miljonair die zijn leven koopt en gewend is aan macht en geld. Maar achter dit flinterdunne masker schuilt een man die gebukt gaat onder de verdwijning van zijn dochter jaren geleden. Wanneer hij een onvergeeflijke daad begaat, raken de levens van hem, zijn jonge slachtoffer, dat van een ambitieuze journaliste en een oudere dame voor altijd met elkaar verstrengeld op een manier die geen van allen ooit had kunnen vermoeden.

Net als met Het feest heeft Elizabeth Day met Schaduwstad een plotgedreven roman geschreven over de kloof tussen de Britse klassen, tussen rijk en arm, tussen hen voor wie deuren zich openen en anderen die met moeite overleven.

Prijs: € 24,99

Liefde op leeftijd Alfons VansteenwegenLiefde op leeftijd
Alfons Vansteenwegen
Het pleidooi van Alfons Vansteenwegen: je moet blijven investeren in een relatie. Zo lang gelukkig samenblijven betekent dat beide partners elkaar blijvend versterken, niet zozeer door wat ze doen, maar door wie ze zijn. Hij introduceert bovendien een nieuw, boeiend concept: mentaal scheiden om beter te kunnen samenleven.

‘Mentaal scheiden is nodig om beter te kunnen samenleven. Het onderscheid erkennen, het verschil, het anders zijn, het origineel zijn omarmen. Blijven bijleren over elkaar. Verrast zijn door elkaar. Flitsen van verbinding ervaren en flitsen van splitsing verdragen. Steeds meer jezelf zijn en tegelijk steeds meer echt samen zijn.’

Als je een hoogbejaard stel in de stad ziet lopen, kijk je mogelijk met enige vertedering naar hen. Ze lijken zo goed bij elkaar te passen. Onmiddellijk ga je ervan uit dat ze heel wat samen hebben meegemaakt. Dat ze elkaar vast door en door zullen kennen. Misschien vraag je je af of ze nog tevreden met elkaar leven. Zijn ze gelukkig omdat ze nog met zijn tweeën zijn? Of zijn ze verbitterd geraakt en uit noodzaak bij elkaar gebleven?

Wat zouden deze oudere paren zelf over hun relatie zeggen? Mogelijk antwoorden ze dat ze elkaar door en door vertrouwen. Ze kennen elkaar zoals ze door niemand anders gekend zijn. Ze hebben vaste gewoonten die het samenleven makkelijk maken. Maar partners zijn niet alleen elkaars intiemste vriend, ze zijn ook elkaars intiemste vijand, zoals de beroemde relatietherapeut en auteur George Bach het heel treffend zei. Zo dicht en zo lang tegen elkaar aan: dat moet vroeg of laat wrijvingen geven! Iedereen kent vast wel een stel op hoge leeftijd dat voortdurend kibbelt. Dat hoeft uiteraard niet noodzakelijk negatief te zijn: als je met elkaar kunt kibbelen, betekent dat ergens ook dat je elkaar voldoende vertrouwt om eerlijk te zeggen wat je denkt. Zolang de balans maar niet doorslaat en het kibbelen uitmondt in destructief wederzijds gevit.
Hoe dan ook: ook als je al een leven lang samenleeft, blijven er groeikansen bestaan, als persoon én als koppel. Er zijn genoeg uitdagingen die vragen om een steeds vernieuwde inzet. Dat het samenleven op hoge leeftijd vanzelf zou gaan, is een bittere illusie. Geduld en relativeringsvermogen worden voortdurend op de proef gesteld. Partners blijven steeds opnieuw, en dag na dag, voor elkaar een oproep om te komen tot een tevreden bestaan. Dus ja: liefde blijft – ook na zoveel jaren – een werkwoord.

Prijs: € 19,99

Verheven koninkrijkVerheven koninkrijk
van
Yaa Gyasi

Een ontroerend portret van een Ghanees immigrantengezin in de VS dat zucht onder het juk van verdriet, depressie en verslaving. Gifty is een briljante studente neurowetenschap aan de universiteit van Stanford. Haar drijfveer is de fatale overdosis van haar broer, verslaafd aan pijnstillers, en de depressie van haar moeder. Gifty is vastberaden om de wetenschappelijke oorzaak te vinden van al het verdriet en lijden dat haar leven domineert. Dan zet een telefoontje haar eenzame leven in haar laboratorium volledig op zijn kop. Haar moeder wil zelfmoord plegen en ten einde raad neemt Gifty haar in huis. Het brengt haar weer terug naar het geloof dat zoveel houvast gaf in haar jeugd. De kerk waar ze in opgroeide beloofd verlossing, maar gaf nooit duidelijkheid hoe die te bereiken. Terwijl haar moeder in bed blijft liggen, worstelt Gifty tussen geloof en wetenschap, en zoekt naar een manier om haar liefde voor haar familie in daden om te zetten.

Yaa Gyasi (1989) is geboren in Ghana en groeide op in Huntsville, Alabama. Ze volgde de Iowa Writers’ Workshop en woont in Berkeley, Californië. Ze debuteerde met de wereldwijde
bestseller Weg naar huis, een moderne klassieker over ras, geschiedenis en liefde.

Prijs: € 23,99

Mijn vriendin NataliaMijn vriendin Natalia
van Laura Lindstedt

Mijn vriendin Natalia is een uitzonderlijk literair werk over de grenzen van seksualiteit en macht in de relatie tussen een patiënt en haar therapeut.

Natalia besluit om in therapie te gaan om haar seksuele problemen aan te pakken. Ze denkt obsessief vaak aan seks, maar tijdens de daad dwalen haar gedachten juist alleen maar af. Ze heeft vele partners, haar relaties zijn van korte duur. Haar therapeut begint met een experimentele behandeling, waarin kunst, filosofie en literatuur centraal staan. Waarom liggen fantasie en realiteit zo ver uit elkaar in het leven van Natalia? Is haar hyperseksualiteit een symptoom van een groter probleem? Naarmate de sessies verstrijken wordt het duidelijk dat de therapie niet volgens de boekjes verloopt. Natalia voelt zich bevrijd en begint de sessies steeds meer over te nemen. Wie heeft de macht, Natalia of haar therapeut? Wie is de eigenlijke verteller van dit verhaal?

Laura Lindstedt (1976) is een van de meest bekende en bejubelde Finse schrijvers van dit moment. In 2015 won ze de prestigieuze Finlandia-prijs. Mijn vriendin Natalia is haar derde roman en kenmerkt zich door een postmoderne, experimentele vorm.

Prijs: € 21,99

De vakantieDe vakantie
Caroline Hulse

Twee exen die samen met hun dochter én nieuwe partners voor het eerst met zijn allen op vakantie gaan. Dat kan alleen maar misgaan…

Claire en Matt zijn niet meer bij elkaar, maar willen voor hun dochter Scarlett een ‘normale’ kerst. Ze weten niet meer wie het een goed idee vond om daarvoor naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan en hun nieuwe partners mee te nemen, maar het is nu te laat om het nog af te blazen.

Claire komt met haar vriend Patrick. Matt brengt Alex mee, de nieuwe liefde van zijn leven. Scarlett heeft haar denkbeeldige vriend Posey. Een reuzenkonijn.

Met zijn vijven (of zessen?) knarsetanden ze zich door alle Verplicht Leuke Activiteiten heen, drinken ze te veel wijn als Scarlett op bed ligt, delen ze iets te intieme details over hun relatieverleden en voor ze het weten is hun vakantie veranderd in een tijdbom die eindigt waar het verhaal van deze roman begint: met een paniekerige oproep aan de politie.

De vakantie
Prijs: €18,99

Half van Haroon AliHalf van Haroon Ali

Een ontwapenend debuut waarin Volkskrant-journalist Haroon Ali de confrontatie aangaat met zijn vader, zijn afkomst en zichzelf. Haroon Ali heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder. Na hun scheiding hertrouwde zijn vader met een Pakistaanse en kreeg nog een zoon. Haroon is dus half, maar zijn halfbroer is heel.

In een openhartige brief aan zijn broer vertelt Haroon over zijn vervlochten wortels, de afwezigheid van hun vader en de beladen tocht die hij maakte door zijn vergeten vaderland, van noord naar zuid. Welke sporen zijn daar nog te vinden van zijn familiegeschiedenis? En wat voor land treft hij aan in de eenentwintigste eeuw? Haroon reist door een mijnenveld van botsende identiteiten, verstikkende dogma’s en onhoudbare tradities. Hij vecht voor de acceptatie van zijn geaardheid en moderne levensstijl, maar blijft hunkeren naar de goedkeuring en liefde van zijn vader. Zal hij die uiteindelijk krijgen?

Haroon Ali (1983) is journalist voor onder meer de Volkskrant en Vrij Nederland, en schrijft over cultuur, diversiteit, reizen en media. Haroon werd geboren in Alkmaar, maar woont al zijn hele leven in Amsterdam. Half is zijn eerste boek.
Prijs: €20,99

Dit vind je misschien ook leuk

Door op de site te blijven gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies ". Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren", dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten