Nieuwe immersive experience: AMAZE

Nieuwe immersive experience: Amaze

by Redactie

Festivalorganisatie ID&T heeft de afgelopen maanden samen met diverse creatieven en showmakers gewerkt aan een één uur durende interactieve audiovisuele trip: Amaze. Bij Amaze beleef je een ‘journey from head to heart’, waarin je wordt meegenomen in zeven belevingswerelden van in totaal 3.000 vierkante meter, gevuld met state of the art audiovisuele techniek. In Amaze komt 30 jaar van ervaring samen in een nieuwe, prikkelende manier van uitgaan. De ervaringen die je kunt beleven zijn afwisselend intens, interactief en ontspannend. Het labyrint is ontworpen om je emotioneel te raken.

Nieuwe immersive experience: Amaze

Foto: Jorn Baars ©

Waar je bij festivals en dance events vaak een voorgeprogrammeerde eindshow voorgeschoteld krijgen, heb je bij Amaze zelf invloed op de show. Met de slogan: ‘The only way out is in’, hint de organisatie naar de mogelijkheid te ontsnappen aan de doordreunende gedachten in ons hoofd door de focus te verschuiven naar het innerlijke. Sensoren en camera’s registreren het gedrag van de bezoekers en spelen op de diverse zintuigen in met licht, geluid, video en andere special effects waarmee wordt gezorgd voor een oogstrelend effect en veel verrassingen.

Nieuwe immersive experience: Amaze

Thuis van de dance pioniers

De Elementenstraat, waar Amaze zich bevindt, is een industriële nachtclub in de Amsterdamse Westhavens, 10 minuten vanaf het centrum van Amsterdam. In de jaren negentig vonden er illegale housefeesten plaats en werd er al veel geëxperimenteerd. Tegenwoordig is het een creatieve broedplaats en de thuisbasis van onder andere de organisaties achter Mysteryland, Sensation, Thunderdome, Defqon.1, Decibel Outdoor, Amsterdam Open Air, Awakenings, Multigroove, Dominator en Vunzige Deuntjes.

Nieuwe immersive experience: Amaze

Amaze is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Een kaartje kost € 26,95 voor 18+ en € 13,50 voor 18-. Voor houders van CJP-, studenten- en stadspaskaarten geldt in de daluren een gereduceerd tarief. Amaze conformeert zich aan de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers kunnen van tevoren een time slot van ruim 1 uur boeken voor hun bezoek.

Dit vind je misschien ook leuk