De nieuwste boeken voor de gezondheid

De nieuwste boeken voor de gezondheid

Als het op de gezondheid aankomt, kunnen we allemaal wel wat hulp en advies gebruiken. In plaats van informatie te zoeken via Google, kan een boek een betere keuze zijn. We hebben hier dan ook de nieuwste boeken (die nu in de winkel liggen of binnenkort uitkomen) over gezondheid op een rij gezet.
Klik op de prijs om te shoppen.

De dr. Ludidi vastenmethodeDe dr. Ludidi vastenmethode
Intermittent fasting: verantwoord vasten voor iedereen
Hugh Jackman doet het, net als Jennifer Lopez. Je hoort er veel over, maar wat houdt het nu eigenlijk in, dat intermittent fasting? Is dit het zoveelste nieuwe dieet? En is het niet ongezond?

In De dr. Ludidi vastenmethode legt Samefko Ludidi, een gepromoveerd voedingswetenschapper die deze methode al jaren zelf toepast, duidelijk uit wat intermittent fasting nu precies inhoudt en hoe je het zelf kunt toepassen in je leven. Want het is veel meer dan wéér een nieuw dieet. De basis is gezond(er) te leren eten en letten op regelmaat en timing. Dit alles wordt wetenschappelijk onderbouwd, inclusief een onderzoek dat dr. Samefko Ludidi speciaal uitvoerde voor zijn vastenmethode.
Hij laat je zien dat vasten geen kwelling hoeft te zijn, maar eigenlijk heel gemakkelijk is en ontkracht hardnekkige voedselfabels als: ‘Is ontbijt echt de belangrijkste maaltijd van de dag?’. Ook kun je concreet aan de slag met zijn schema’s en recepten uit het boek. Of je nu van 9 tot 5 op kantoor zit of een fanatieke sporter bent: dr. Ludidi heeft voor elk type een invulling die bij jou past!
PRIJS: € 20,00

Personal Body Plan - The Recipe GuidePersonal Body Plan – The Recipe Guide
Recepten van DoorMeal voor de beste versie van jezelf
Wil jij er deze zomer smokin’ hot uitzien zonder te hoeven diëten? Het lijkt een onmogelijke combinatie maar vanaf april is het vervolg van Personal Body Plan – The Fat Burning Guide te verkrijgen: The Recipe Guide! Uit de keuken van DoorMeal, de maaltijdservice van Changing Life waar ook Personal Body Plan onder valt.

In Personal Body Plan – The Recipe Guide combineren Tom Barten (oprichter Changing Life, het moederbedrijf van Personal Body Plan en DoorMeal) en Hannah Vreugdenhil (de drijvende kracht achter DoorMeal) kennis en kunde. Hoe kun je lekker blijven eten en tegelijkertijd ook nog zichtbare buikspieren creëren?

De twee, ooit geliefden, nu zakenpartners, practice what they preach. Ze vinden het belangrijk er goed uit te zien en zich vitaal te voelen, maar willen niet inleveren aan smaak en plezier. En dat hoef jij nu ook niet. In dit kookboek schotelen zij onder gezonde recepten voor. Bij alle recepten staan de voedingswaarden, tips om het aan te passen aan je doel en weetjes. Alle ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar. Summerbody, here we come!
PRIJS: € 22,99

Wakker - 100% mentaal gezond Wakker – 100% mentaal gezond
Waarom kun je op een tropisch eiland liggen en je toch slecht voelen? Waarom word je nu al zenuwachtig voor een presentatie die je pas over een maand moet geven? Waarom kun je met een vriend naar een bioscoop gaan en toch allebei een compleet andere ervaring hebben? Deze discrepanties hebben alles te maken met onze gedachten. We voelen 100% van de tijd alleen maar wat we denken, niet wat er echt gebeurt. Onze emoties, onze gevoelens zijn een indirecte reactie op de wereld, want er zit altijd het denken tussen. Daarom kun je het ene moment enorm piekeren over een probleem, en het andere moment niet, terwijl het probleem ondertussen niet is opgelost.

Wakker is het no-nonsense zelfhulpboek voor mensen die willen stoppen met piekeren en geen slaaf meer willen zijn van hun gedachten. Marnix Pauwels geeft je de inzichten om deze spiraal te doorbreken en geeft je op een nuchtere manier inzicht in deze mindfuck van je brein.
Wakker – 100% mentaal gezond van Marnix Pauwels verschijnt op 8 mei.
Prijs: € 17,50

SenioritySeniority
De ingrediënten voor een lang, gelukkig, fit en gezond leven
Na zijn boeken Echt Radmilo en MOMS lanceert personal trainer Radmilo Soda half april Seniority, speciaal gericht op 50-plussers die graag gezond en fit ouder willen worden. Ouder worden gaat vanzelf, maar wat is het geheim van langer fit blijven of zelfs anti-aging? Aan de hand van achttien interviews met bekende hoogleraren, artsen, wetenschappers, topsporters, diëtisten en ervaringsdeskundigen ontrafelt Radmilo de ingrediënten voor een lang, gelukkig, fit en gezond leven. Daarnaast bevat het boek informatie op basis van zijn jarenlange ervaring op het gebied van voeding, beweging en lifestyle, eenvoudige oefeningen die je ook thuis of zelfs zittend kunt uitvoeren, en heerlijke recepten van Radmilo zelf.
Seniority is verkrijgbaar bij o.a. bol.com. Prijs: 27,50 euro.

 

Het Brein Body DieetHet Brein Body Dieet
Op 21 mei verschijnt Het Brein Body Dieet van Sara Gottfried. Het dieetboek dat verder gaat dan alle andere dieetboeken: geen symptoombestrijding, maar de oorzaken aanpakken! Als de connectie tussen je brein en je lichaam niet gezond is, ontwikkel je ontstekingen, kom je aan en word je ziek. En als je lichaam ziek is, denk je niet helder en kan je brein niet optimaal functioneren. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Het Brein Body Dieet helpt je om in 40 dagen een gezonde connectie tussen brein en lichaam in gang te zetten. Zo word je gezonder, energieker en val je meer af dan ooit, en dit keer blijvend. Want dat je na een dieet weer aankomt, ligt niet aan terugvallen in oude gewoontes, maar omdat je brein en body niet gezond genoeg zijn. Dit boek helpt je om in de juiste verhoudingen te eten, zonder dat je voedingsgroepen hoeft uit te sluiten. Je nieuwe levensstijl, ontspanning en slaap doen de rest.

Sara Gottfried is afgestudeerd aan Harvard als vrouwen-gezondheidsexpert. In Het Brein Body Dieet besteedt ze extra aandacht aan het verfijnde hormoonstelsel van de vrouw en omgevingsfactoren, met duidelijke informatie over het herstellen van de ‘beschadigde zeven’ die tot plateaus en gewichtstoename leiden: Toxinen, Lichaamsgewicht-setpoint, Breinmist, Verslaving, Angst, Depressie en
Geheugen.
Het Brein Body Dieet – Sara Gottfried
Verkrijgbaar vanaf 21 mei 2019
Prijs: € 19,99

Focus AAN/UITFocus AAN/UIT
Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding
Een gebrek aan focus maakt dat je sneller op impulsen reageert (WhatsAppberichten, binnenkomende mail, omgevingsgeluiden). Wanneer je geen grip op je aandacht hebt, word je geleefd en verlies je tijd aan ‘hard werken’ in plaats van productief bezig zijn. Een ander gevolg van focusverlies is dat het ongelukkig maakt zodra je afdwaalt met je gedachten. Het staat haaks op ‘in het moment’ zijn. Nog zoiets: kantoortuinen zijn net zo schadelijk voor het brein als het roken van wiet. Wanneer je collega naast je zit te bellen, daalt jouw productiviteit met 60 procent. Net zo belangrijk om je focus aan te zetten, is om deze ook weer uit te kunnen schakelen. Bijvoorbeeld ’s avonds, zodat je beter slaapt.

Opmerkelijke eyeopeners over het brein:
Burn-out door WhatsApp
Gebrek aan focus maakt ongelukkig
Kantoortuinen net zo schadelijk als het roken van wiet
Dit zijn enkele conclusies van breinexpert en bestsellerauteur Mark Tigchelaar. Hij deed 15 jaar onderzoek naar het brein en gaf hier verschillende TEDx Talks over.
Focus AAN/UIT
PRIJS: € 20,00

Wat je zegt, ben je zelfWat je zegt, ben je zelf
De kracht van spiegelen
Patricia van Lingen begeleidt al jaren mensen die op een belangrijk kruispunt in hun leven staan. Centraal in haar coaching staat de spiegelmethode, waarmee ze je op een andere manier naar jezelf en je omgeving leert kijken.

Door te spiegelen aan de hand van drie eenvoudige vragen, krijg je meer inzicht in waarom je iets zegt, doet en voelt, en wat de impact ervan is op je relaties en je omgeving. Want pas als je open en eerlijk de confrontatie met jezelf aangaat, is echte transformatie mogelijk. Een eyeopener voor iedereen die de relatie met zichzelf en met anderen wil versterken.
Prijs: €19,99

Elementaire gewoontesElementaire gewoontes
Stoppen met roken, afvallen, minder met je telefoon bezig zijn, meer bewegen, meer lezen… We hebben allemaal gewoontes waar we óf van af willen, óf die we juist willen volhouden. Maar dat blijkt in de praktijk altijd toch lastig. Slechte gewoontes blijf je herhalen, niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methode gebruikt.

James Clear helpt je aan een manier die wél werkt. Na drie jaar onderzoek heeft hij met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat. De vertaalrechten van Elementaire gewoontes zijn al aan 37 landen verkocht.
Elementaire gewoontes van James Clear verschijnt op 4 juni 2019.
Prijs € 21,99

 

PRFCT.PRFCT.
In zeven stappen naar een optimistisch zelfbeeld
Je zelfbeeld bepaalt hoe je je gedraagt in het dagelijks leven. Psychologe Saskia Geraerts ontdekte dat veel cliënten een heel verkeerd beeld van zichzelf hebben. Als je je leven wilt veranderen en andere resultaten wilt krijgen, begint dit bij een ander beeld van jezelf.

Zeven eenvoudige stappen
In het boek PRFCT. laat ze aan de hand van zeven eenvoudige stappen zien hoe je op een andere manier naar jezelf kunt kijken. Vanuit de klinische psychologie legt ze uit hoe onze hersenen werken, hoe ons gedrag tot stand komt en hoe we geloven wat we geloven. En nog interessanter: je leert hoe je hier verandering in kunt aanbrengen om gelukkiger en lichter in het leven te staan. Imperfect of I’m perfect? De keuze is aan jou.
PRIJS: € 17,99
Verschijnt 21 juni

Dit vind je misschien ook leuk