De nieuwste spirituele boeken

In de zoektocht naar jezelf en naar antwoorden op verschillende vragen van het leven, zijn spirituele boeken een goede aanvulling. We zetten hier de nieuwste exemplaren op een rij, die nu in de winkel liggen of binnenkort uitkomen.

Grenzen stellen met compassieGrenzen stellen met compassie
Dat we een persoonlijke grens hebben, dat weten we, dat voelen we. We ervaren onze grens vooral wanneer iemand er overheen gaat of wanneer we zelf over onze grens gaan. We horen mensen dan zeggen: ‘Hij is veel te ver gegaan’ of ‘ik trek het niet meer’. Grenzen stellen met compassie leert ons onze grenzen te herkennen en bewaken. Dit is zo belangrijk omdat onze psychische grens respecteren essentieel lijkt voor ons gevoel van geluk en kracht. De ik-grens vormt en ontwikkelt zich gaandeweg in ons leven.

Grenzen stellen met compassie is een praktisch opgezet boek. Je leert met oefeningen, mindfulness en luistermeditaties in 8 weken je persoonlijke grenzen kennen en ontwikkelen. Het boek geeft handvatten deze te versterken zodat je je steeds beter en gemakkelijker leert beschermen, zonder het contact met de ander en de omgeving te verliezen. Gezonde innerlijke grenzen leiden tot compassie, empathie en liefde. Lezers van het boek hebben toegang tot een online test en luisteroefeningen.

Nick Blaser
Prijs € 19,99

Wat mindfulness niet is en wat dan welWat mindfulness niet is en wat dan wel
Tien jaar na zijn bestseller Mindfulness keert Edel Maex terug naar de kern van mindfulness. In het verfrissende en uitdagende boek “Wat mindfulness niet is en wat dan wel” keert Edel Maex terug naar de kern van mindfulness.

Stap voor stap onderscheidt hij zin van onzin, ondersteund door de speelse cartoons van Ardan Timmer. Een absolute must-read voor iedereen die zin en onzin over mindfulness van elkaar wil onderscheiden en de essentie ervan wil terugvinden.

Prijs: € 14,99

60x Mindful in de natuur60x Mindful in de natuur
De dames van The Mindfulness Project in Londen lanceren dit jaar Mindful in de natuur, de opvolger van het succesvolle mindfulness werkboek Ik ben hier nu. Met 60 laagdrempelige en speelse oefeningen word je in Mindful in de natuur geholpen om op een creatieve manier meer aandacht te schenken aan het alledaagse in de natuur, om stil te staan bij jezelf, stress te kanaliseren en om ruimte te creëren voor verwondering. Een praktisch en aantrekkelijk boek waarmee je iedere dag een mindful moment kunt vinden of creëren. Of je nu in de stad woont of in het coulissenlandschap van de Achterhoek.
Prijs: € 12,50

Doe als een katDoe als een kat
Lessen voor een mindful en purrfect leven
Wie katten heeft weet dat niks zo ontspannend is als kijken naar een kat die ligt te spinnen. We kunnen ontzettend veel leren van hoe katten in het leven staan. Speels, eigenzinnig, vertrouwend op hun zesde zintuig en heel erg ‘zen’. In dit leuke cadeauboekje Doe als een Kat leer je aan de hand van negen karaktereigenschappen van katten, hoe ook jij een blijer, gezonder en fantastisch leven kunt leiden. Er staan praktische tips en oefeningen in dit boek, afgewisseld met grappige weetjes over deze zenmeesters. Dus rek je uit, relax en leer!
Prijs: € 12,50

Mindful met je babyMindful met je baby
Beleef het ouderschap meer ontspannen & geef de ontwikkeling van je baby een goede start
En dan is er ineens (weer) een baby en alles is anders. Het krijgen van een baby is meestal overweldigend. Niet alleen is het zorgen voor de baby en het dragen van de verantwoordelijkheid intens, ook alles wat vertrouwd was in je leven verandert ineens: hoe je in je werk staat, je relatie, etc. Het gevoel geleefd te worden en soms te moeten overleven, ligt op de loer.

Mindful met je baby leert je in acht weken hiermee om te gaan en bewust te genieten van de fijne momenten samen met je baby. Maar het leert je ook goed voor jezelf te zorgen, keuzes te maken die goed voelen en anders om te gaan met de stressvolle momenten, met als resultaat dat er een nieuwe balans komt. Lezers van het boek hebben toegang tot online bestanden.
Prijs € 19,99

Innerlijke rust met EFTInnerlijke rust met EFT
Het handboek om jezelf te bevrijden met Emotional Freedom Techniques
We hebben allemaal emoties die zich vastgezet hebben in ons brein, die onze keuzes meer dan nodig beïnvloeden. Hoe heerlijk zou het zijn als we die emoties kunnen loskoppelen van de gebeurtenissen die ze opwekken? Geen lichte paniek bij het naderen van een tunnel, geen klotsende oksels bij een praatje in het openbaar, geen irrationele bindingsangst en niet meer
gespannen bij je ouders op bezoek.

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een simpele en doeltreffende techniek waarbij je je gedachten vestigt op jouw specifieke klacht terwijl je met je vingers en handen acupunctuurpunten beklopt. Het wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en effectieve methodes om meer innerlijke rust te ervaren die wereldwijd door miljoenen mensen wordt toegepast.

Yvonne Toeset is dé Nederlandse EFT-autoriteit. Zij laat in innerlijke rust met EFT met eenvoudige instructies zien hoe iedereen zelf met EFT aan de slag kan. Bevrijd jezelf met dit boek van emotionele ballast.
PRIJS: € 20,00

Spiritueel groeien in 10 minuten per dagSpiritueel groeien in 10 minuten per dag
In het boek “Spiritueel groeien in 10 minuten per dag” neemt schrijver Paul Wezenbeek je 30 dagen aan de hand mee. Dit werkboek staat vol met rituelen om veranderingen in je leven toe te laten. Je kunt dit zelfstandig uitvoeren wanneer het jou uitkomt. Het boek probeert om spirituele groei te integreren in jouw leven. Om elke dag korte tijd aan jezelf te werken. Dit kun je al bereiken door maar 10 minuten per dag hieraan te besteden, maar wel elke dag! En elke keer als je dit doet, werkt dat positief door op de langere termijn. Loslaten, wensen, affirmaties, rituelen, bewust worden en spirituele groei. Alles zit erin!
Het boek is verkrijgbaar als paperback en als ebook, het is hier te koop.

Dit vind je misschien ook leuk