De 'normale vulva' bestaat niet

De ‘normale vulva’ bestaat niet

Heb je je ooit afgevraagd of je normaal bent “daar beneden”? Vast wel! Nu hebben wetenschappers officieel bepaald dat er niet zoiets bestaat als een “normale” vulva. De studie was de grootste in zijn soort die werd uitgevoerd op vulva’s, om voor eens en voor altijd vast te stellen wat medische papieren definiëren als een “normale vulva”.

Zwitserse onderzoekers analyseerden de binnenste en buitenste schaamlippen, clitoris, vaginale opening en perineum van 657 blanke vrouwen, die tussen de 15 en 84 jaar oud waren. Hoewel ze in staat waren de gemiddelde lengte van een vulva te bepalen, was de variatie in andere categorieën zo groot dat zelfs het definiëren van een gemiddelde verkeerd zou zijn.

Ze vonden dat de gemiddelde lengte van de binnenste schaamlippen 43 mm was, maar sommige maten 5 mm en andere waren 100 mm lang. Daarnaast is de gemiddelde lengte van de buitenste schaamlippen gemeten op 80 mm, waarbij de kleinste 12 mm is en de grootste 80 mm. De gemiddelde lengte van de clitoris was 7 mm, maar de overspanning bleek 0,5 mm tot 34 mm te zijn.

De wetenschappers zeiden dat ze hadden gehoopt een ‘basislijn te vinden voor het verschijnen van een normale blanke vulva’, maar de resultaten lijken te suggereren dat ze dit niet konden.

Het nieuws zal ongetwijfeld een opluchting zijn voor vrouwen die het gevoel hebben dat ze het mes moeten ondergaan om hun vulva voor cosmetische doeleinden te veranderen.

Dit vind je misschien ook leuk