Opkomende vakantiebestemmingen: 4 tips

Opkomende vakantiebestemmingen: 4 tips

Is het tijd om eindelijk eens een vakantie te gaan boeken, maar wil je op zoek naar de nog niet ontdekte locaties? Goede keuze! Op deze manier voorkom je namelijk het massa toerisme en kom je daadwerkelijk op een plek die je nog helemaal zelf kunt ontdekken. We hebben de vier meest interessante, opkomende vakantiebestemmingen dan ook voor je op een rijtje gezet!

1. Girona
Ga naar Transavia en boek die vliegtickets Girona meteen; het prachtige Girona is namelijk de ideale bestemming om Noord-Spanje te bezoeken. Hoewel veel mensen het mooie Girona overslaan en direct naar Barcelona gaan, is het mooi wel dé plek waar je heerlijk kunt ontspannen zonder al de toeristen om je heen. Je vindt er ontzettend mooie architectuur, sfeervolle straatjes en pleinen, veel historie en kunt vanuit Girona allerlei leuke dagtripjes maken. Geniet er ook vooral van een heerlijk glas rode wijn!

2. Matera
In Zuid-Italië vind je het mooie stadje Matera; nummer twee op onze lijst. De Sassi di Matera (de oude stadskern) bestaat uit huizen die vooral uit de bergen zijn gehouwen; indrukwekkend toch?! Deze stad inspireert dan ook al jaren allerlei kunstenaars, filmmakers en schrijvers; en de kans is groot dat je deze prachtige omgeving in films terug hebt gezien zoals bijvoorbeeld The Passion of the Christ. Daarnaast is dit mooie gebied ook nog eens opgenomen in de UNESCO lijst voor werelderfgoed.

3. Medina Azahara
Naast Matera bevindt ook het prachtige Medina Azahara (in Spanje) zich op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Medina Azahara (naast de Spaanse stad Cordoba gelegen) is een van de grootste archeologische plaatsen van Spanje. Je vindt er vele ruïnes, en de smalle slingerende straatjes doen je een beetje aan Marrakech denken. Hoewel je echt in Spanje bent, lijk je dit geen moment odor te hebben. Je kunt alle ruïnes bezoeken en hebt zeker een halve dag nodig om alle mooie archeologische plaatsen te ontdekken. Je kunt Medina Azahara als een dagtripje bezoeken, maar het ook als vertrekpunt gebruiken voor allerlei trips doro Spanje.

4. Sintra
Het prachtige en vooral indrukwekkende Sintra ligt in de buurt van de Portugese stad Lissabon. Hoewel de meeste mensen besluiten Lissabon te bezoeken, is Sintra net zo goed een bezoek of zelfs een verblijf waard. De natuur is indrukwekkend, het stadje zelf sfeervol en de vele paleizen en prachtige gebouwen zullen nooit vergeten worden. Huur een scooter en rijd zelf de berg omhoog door de prachtige bossen om de paleizen en andere kastelen en mooie gebouwen te bewonderen. Ideaal als dagtrip vanuit Lissabon, maar ook geweldig mooi om te verblijven.

Dit vind je misschien ook leuk